Θράσος και υποκρισία – Ομολογία Άδωνι για τον 46χρονο διανομέα με ποδήλατο που «έσβησε» από θερμοπληξία στη Χαλκίδα

«Ένας φτωχός άνθρωπος … δούλευε ως ανασφάλιστος και μη δηλωμένος εργαζόμενος»

Must Read

Την απόλυτη ανικανότητα της Κυβέρνησης Μητσοτάκη, αλλά και τη δική του, να ελέγξει τη «μαύρη εργασία» (παρά τις μεγαλοστομίες και τις φανφάρες περί συνεχών ελέγχων) ομολόγησε ο Άδωνις Γεωργιάδης με περίσσιο θράσος και υποκρισία, με αφορμή τον τραγικό θάνατο του 46χρονου διανομέα στη Χαλκίδα.

Ο Τηλέμαχος, ο άτυχος άνδρας που εργαζόταν παράνομα σε ψησταριά ως διανομέας με ποδήλατο, βρισκόταν εν ώρα εργασίας εν μέσω καύσωνα και κατέληξε να πεθάνει από θερμοπληξία.

«Καλέσαμε το ασθενοφόρο αλλά μέχρι να έρθει, το παιδί μου δεν καταλάβαινε τίποτα. Έτρεμε, έβγαζε αίμα από το στόμα και δεν επικοινωνούσε με το περιβάλλον. Στη συνέχεια ήρθε το ασθενοφόρο, τον πήραμε και τον πήγαμε στο νοσοκομείο. Εκεί παθαίνει την πρώτη καρδιακή ανακοπή και μετά τον επανέφεραν. Παθαίνει και δεύτερη και τελείωσε. Δεν πρόλαβε τίποτα το παιδάκι μου. Εκείνη την ημέρα εργαζόταν στο σουβλατζίδικο», περιέγραψε σπαρακτικά στο eviaonline.gr  η μητέρα του άτυχου διανομέα.

Την κατακραυγή συγκέντρωσε και η διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Χαλκίδας, η οποία με ανακοίνωσή της που υπογράφει ο διοικητής Κωνσταντίνος Χροναίος, έσπευσε χθες να υπογραμμίσει στο ανακοινωθέν του θανάτου, ότι ο 46χρονος… δεν ήταν διανομέας!

Κάτι που ασπάστηκε αμέσως και ο Υπουργός Εργασίας και φρόντισε να το αναρτήσει, κάνοντας ωστόσο σήμερα αυτή τη θεαματική κωλοτούμπα, όπως άλλωστε έχει συνηθίσει να κάνει…

Ο Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας το πρωί στην ΕΡΤ πήγε να μαζέψει τα ασυμμάζευτα, αλλά το μόνο που κατάφερε ήταν να εκτεθεί για μία ακόμη φορά και να τονίσει ότι πρόκειται για Κυβέρνηση των ανίκανων και όχι των αρίστων.

«Ο άνθρωπος αυτός, ένας φτωχός άνθρωπος, χρησιμοποιούσε το ποδήλατό του για να κάνει διάφορα θελήματα σε διάφορες επιχειρήσεις της περιοχής αυτής, όπου δούλευε ως ανασφάλιστος και μη δηλωμένος εργαζόμενος», παραδέχθηκε αρχικά (σ.σ. γιατί ανέφερε άραγε το φτωχός; ) και συνέχισε ομολογώντας την ανικανότητα:

«Εμείς δεν μπορούμε ακόμα να κάνουμε τίποτα, να βάλουμε πρόστιμα εφόσον δεν υπήρξε καταγγελία από την οικογένεια του ανθρώπου».

Υπήρξε βέβαια μια καταγγελία από το εργατικό σωματείο και η αστυνομία κάλεσε για εξηγήσεις τον ιδιοκτήτη της ψησταριάς και τον συνέλαβε, αλλά το μόνο που έγινε τελικά ήταν να αφεθεί ελεύθερος χωρίς ούτε καν πρόστιμο.



Όμως, κατά τον κ.Γεωργιάδη, η Επιθεώρηση Εργασίας δεν είναι υποστελεχωμένη και κάνει καλά τη δουλειά της…

«Γίνονται χιλιάδες έλεγχοι που φέτος αναμένεται να φτάσουν τους 70.000. Η ιδέα ότι το κράτος μπορεί να είναι πάντα δίπλα σε οποιονδήποτε έχει μια επιχείρηση δεν είναι μια πραγματική ιδέα. Η ιδέα ότι τους καλύπτει το κράτος είναι ψευδής. Όσες καταγγελίες έχουν γίνει στην Επιθεώρηση Εργασίας έρχονται σε πρώτο χρόνο … Η τραγωδία στην Χαλκίδα δεν είναι ο κανόνας».

Ο Υπουργός Εργασίας με τεράστια δόση θράσους και με έναν άνθρωπο νεκρό λόγω της εργοδοτικής ασυδοσίας και της κρατικής ανικανότητας σχολίασε:

«Οι εργαζόμενοι είναι άνθρωποι με ζωή, είναι άνθρωποι με δικαιώματα, είναι άνθρωποι με οικογένειες, η ζωή τους έχει αξία και δεν τίθεται σε κίνδυνο».




Διαβάστε ακόμα:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This