Λαγουβάρδος για καύσωνα: «Θα είναι ο μεγαλύτερος σε διάρκεια που έχει βιώσει η χώρα»

Τι απαντά για την κλιματική αλλαγή

Must Read

Ως το μεγαλύτερο σε διάρκεια που έχει βιώσει ποτέ η χώρα χαρακτηρίζει το φετινό καύσωνα ο διευθυντής Ερευνών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, Κώστας Λαγουβάρδος καθώς θα διαρκέσει…17 ημέρες με τις θερμοκρασίες να σημειώνουν ρεκόρ!

«Όπως δείχνουν τα στοιχεία θα περάσουμε, κατά πάσα πιθανότητα, τις 16 -17 ημέρες καύσωνα που δεν έχει ξανασυμβεί στη χώρα μας» είπε χαρακτηριστικά, μιλώντας στην ΕΡΤ.

Σύμφωνα με τον κ. Λαγουβάρδο, οι θερμοκρασίες είναι «δύο με τρεις βαθμούς πάνω από τις κανονικές τιμές στην θερμοκρασία θάλασσας».

Ο ίδιος υποστηρίζει πως  οι θερμοκρασίες ρεκόρ δεν οφείλονται μόνο στην κλιματική αλλαγή.

«Καύσωνες πάντα είχαμε. Αυτό, όμως, που διαπιστώνουμε λόγω της κλιματικής αλλαγής είναι η αύξηση συχνότητας τους, αύξηση της διάρκειάς τους και αύξηση της έντασης τους που επηρεάζει πλέον και πολλές περιοχές στη χώρα μας αλλά και σε άλλες περιοχές της Ευρώπης».

Ωστόσο, όπως έσπευσε να διευκρινίσει αν και δεν πρέπει να αποδίδουμε τα πάντα στην κλιματική αλλαγή σίγουρα έχει συντελέσει ώστε να έχουμε αυτήν την κατάσταση όπου έχουμε πολύ θερμές αέριες μάζες σχεδόν πάνω από όλη τη Μεσόγειο.

Περιγράφοντας πώς εξελίσσεται ο καύσωνας σε σχέση με την θλιβερή επέτειο του ’87 εκτίμησε ότι θα ξεπεράσουμε εκείνες τις θερμοκρασίες.

«Έχουμε πολύ υψηλές θερμοκρασίες. Στην Αθήνα, στον αστικό ιστό, η ελάχιστη θερμοκρασία δεν πέφτει κάτω από τους 30 βαθμούς Κελσίου» σημείωσε λέγοντας ότι αναμφίβολα είναι ο πιο έντονος καύσωνας.

Ο κ. Λαγουβάρδος έκανε και μια άκρως τρομακτική πρόγνωση καθώς είπε πως αντίστοιχες θα είναι οι συνθήκες του μέλλοντος την επόμενη δεκαετία οπότε δεν θα πρέπει να μας εκπλήξουν αλλά να μας προβληματίσουν.

Δείτε τι είπε:

Δείτε επίσης:

Κολασμένο σπιράλ τα επόμενα 24ωρα! – Από Πέμπτη και μετά αισθητή πτώση της θερμοκρασίας

Παρέμβαση Κολυδά: Δεν πρέπει να γίνεται σύγκριση του τωρινού καύσωνα με αυτόν του 1987

Σαββατοκύριακο «φωτιά» – Στους 45 «σκαρφαλώνει» ο υδράργυρος

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This