Ανεξέλεγκτη η φωτιά στη Ρόδο – Εκκενώθηκαν ξενοδοχεία

Μεγάλη επιχείρηση από το Λιμενικό Σώμα για απεγκλωβισμό τουριστών - Επιτάσσονται τα τουριστικά σκάφη

Must Read

Εκτός ελέγχου εξακολουθεί να μαίνεται για πέμπτη ημέρα η φωτιά στη Ρόδο, με τους πυροσβέστες να δίνουν μάχη με τις φλόγες, ωστόσο την προσπάθεια κατάσβεσης δυσχαιρένουν οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή.

Οι Αρχές διέταξαν την εκκένωση τριών ξενοδοχειακών μονάδων που βρίσκονται στην περιοχή Κιοτάρι όπου νωρίτερα είχε σταλεί μήνυμα του 112 όπως επίσης και στην περιοχή Ασκληπιείο. Επίσης με μήνυμα που στάλθηκε μέσω του 112 ζητήθηκε η εκκένωση των των χωριών Λάρδο και Πυλώνα.




Οι εικόνες που δημοσιεύονται στα social media από τη στιγμή που δεκάδες τουρίστες απομακρύνονται από τα ξενοδοχεία τους, που έχουν υποστεί ζημιές από τη φωτιά, πραγματικά κόβουν την ανάσα.

Σύμφωνα με τη rodiaki.gr, γίνεται η εκκένωση δύο ξενοδοχείων, του Lindian Village και Rodos Village στο Κιοτάρι. Στα ξενοδοχεία βρίσκονται πάνω από 30 λεωφορεία ώστε να μεταφέρουν τους τουρίστες σε ασφαλέστερη περιοχή και σύμφωνα με τις οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας.

Έκτακτη ενημέρωση από την Πυροσβεστική

Όπως ανέφερε σε έκτακτη ενημέρωση ο εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιπύραρχος Γιάννης Αρτοποιός η πυρκαγιά στη Ρόδο αποτελεί τη δυσκολότερη που αντιμετωπίζουν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής.

Στο σημείο επιχειρούν 173 πυροσβέστες, 10 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 35 οχήματα, 5 ελικόπτερα, 3 αεροσκάφη και 31 Σλοβάκοι με 5 οχήματα

Σε ετοιμότητα βρίσκεται και το Λιμενικό Σώμα ώστε να συνδράμει στην περιοχή και αυτήν την στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση απεγκλωβισμού ατόμων από παραλία των περιοχών Κιοτάρι και Λάρδος.

Νωρίτερα, είχε γίνει γνωστό από την Πυροσβεστική πως ζητήθηκε με μηνύματα μέσω του 112 η εκκένωση του κοινότητας Ασκληπιειού και της περιοχής Κιοταρίου και νωρίτερα η εκκένωση στον Λάρδο και Πυλώνα.

Εκκενώσεις διά θαλάσσης

Πληροφορίες αναφέρουν ότι πάνω από 1.000 άτομα έχουν απεγκλωβιστεί με τη βοήθεια τριών πλωτών σκαφών του Λιμενικού Σώματος, ενός ναυαγοσωστικού αλλά και τουλάχιστον 20 ιδιωτικών σκαφών στις περιοχές Κιοτάρι και Λάρδο.

Στο σημείο μεταβαίνουν ακόμη μια τορπιλάκατος του Πολεμικού Ναυτικού και δύο σκάφη των καταδρομέων.




Επιτάσσονται όλα τα τουριστικά σκάφη

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου επιτάσσονται όλα τα τουριστικά σκάφη που ελλιμενίζονται στο Μανδράκι και με αυτά μεταφέρονται οι τουρίστες από τα ξενοδοχεία που εκκενώνονται από το Κιοτάρι σε ασφαλές σημείο στην παραλία Καλάθου.

Παράλληλα ακυρώνονται όλα τα δρομολόγια της Δημοτικής Επιχείρησης Συγκοινωνιών ΡΟΔΑ. Ο στόλος θα κατευθυνθεί προς τη νότια Ρόδο προκειμένου να παραλάβει τουρίστες και κατοίκους από το Κιοτάρι, όπου μαίνεται η πυρκαγιά, σε ασφαλές σημείο.

Ήδη έχουν μεταφερθεί αρκετοί τουρίστες από το πλωτό του Λιμεναρχείου Ρόδου και με ιδιωτικά σκάφη που έσπευσαν να βοηθήσουν την κατάσταση.

Μονή Υψενής: Aπεγκλωβίστηκαν πυροσβέστες και μοναχές

Εν τω μεταξύ, αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια των πυροσβεστών, του διοικητή της Πυροσβεστικής και των μοναχών που είχαν εγκλωβιστεί νωρίτερα στην Ιερά Μονή Παναγίας Υψένης στη Ρόδο, όπου η φωτιά πέρασε από το μοναστήρι. Σύμφωνα με τις νεότερες πληροφορίες, απομακρύνθηκαν με ασφάλεια.

Διαβάστε επίσης:

Σε κατάσταση συναγερμού: Ακραίος κίνδυνος πυρκαγιάς αύριο – Η αστυνομία σε περιοχές Natura και δάση

Ρόδος: Εκκενώθηκαν ακόμη δύο χωριά και ξενοδοχεία – Διακοπές ρεύματος – Εγκλωβίστηκαν πυροσβέστες!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This