Λέκκας για φωτιά στη Ρόδο: «Αντικρίζω πρωτόγνωρες εικόνες»

Must Read

Την ώρα που η πύρινη λαίλαπα που μαίνεται στη Ρόδο καταστρέφει τα πάντα στο πέρασμα της και οι πυροσβεστικές δυνάμεις καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες προκειμένου να περιορίσουν τα τρία μέτωπα της φωτιάς, ο Ευθύμης Λέκκας μίλησε για την τεράστια οικολογική καταστροφή που έχει υποστεί το νησί των Ιπποτών.

Ο καθηγητής Γεωλογίας και Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών βρίσκεται στη Ρόδο και μιλώντας στην ΕΡΤ μετέφερε την εικόνα από την κατάσταση που επικρατεί κάνοντας λόγο για «πρωτόγνωρες εικόνες», αναφορικά με την δασική πυρκαγιά το χωριό Λάερμα.

«Η περιβάλλουσα περιοχή και ορισμένα σπίτια έχουν καταστραφεί ολοσχερώς. Το περιβάλλον το οποίο πραγματικά έχει καταστραφεί. Οι εικόνες που αντικρίζω είναι πρωτόγνωρες για δασική πυρκαγιά», ανέφερε ο κ. Λέκκας.




«Η δασική πυρκαγιά δεν κρίνεται κατ’ αρχάς με την έκτασή της. Έχω πάει σε πολλές δασικές και μεγάλες πυρκαγιές και στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Είναι μία ιδιαίτερη πυρκαγιά εδώ γιατί πλήττεται ουσιαστικά το κέντρο του περιβάλλοντος της Ρόδου», συμπλήρωσε.

Επισήμανε δε ότι υπάρχουν ανοιχτές εστίες τονίζοντας πως η μορφολογία του εδάφους «ευνοεί» την ανάπτυξη της πυρκαγιάς. Όσον αφορά στα τουριστικά καταλύματα ο κ. Λέκκας υπογράμμισε πως έχουν καεί ολοσχερώς και η τουριστική περίοδος στη Ρόδο έχει πληγεί σημαντικά.

«Δεν μπορούμε να κάνουμε λόγο για τις επιχειρησιακές ενέργειες. Πρωτεύον θέμα είναι το θέμα της πρόληψης. Μία πρόληψη στην οποία θα πρέπει να δουλέψουμε πάρα πολύ σκληρά», κατέληξε.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This