Εφιάλτης δίχως τέλος: Εκκενώνονται ακόμη δύο χωριά στη Ρόδο – Μήνυμα του 112 και στην Κάρυστο

Συνεχίζονται οι μάχες σε Κέρκυρα και Αίγιο - Επέστρεψαν τουρίστες σε ξενοδοχεία - Εναέρια μέσα ζητά ο δήμαρχος Καρύστου

Must Read

Ένας εφιάλτης που δεν έχει τέλος είναι η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε την περασμένη Τρίτη στην Ρόδο και έχει επιφέρει εδώ και επτά ημέρες απίστευτες καταστροφές, μαζικές εκκενώσεις οικισμών και ξενοδοχείων ενώ έχει επηρεάσει την εικόνα του τουρισμού.

 

Νωρίτερα στο νησί υπήρξε μια μεγάλη αναζωπύρωση στον Ασκληπιείο με αποτέλεσμα η κατάσταση να πάρει δραματική τροπή και να χρειαστεί να εκκενωθεί η περιοχή αλλά και οι οικισμοί Γεννάδι και Βάτι προς Κιοτάρι. Μάλιστα, το Ασκληπιείο δεν γλίτωσε καθώς ήδη έχουν καεί τρία σπίτια.

 

Πριν από λίγο ήρθε νέο μήνυμα για εκκένωση στους κατοίκους των χωριών του Μαλώνα και των Μασσάρων από το 112 σύμφωνα με το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, δεδομένου ότι υπάρχει αναζωπύρωση σε μέτωπο φωτιάς κοντά στα δύο χωριά.

Οι κάτοικοι των δυο χωριών καλούνται να κατευθυνθούν προς το χωριό Αρχάγγελος.

 

Σύμφωνα με την ενημέρωση που έκανε το πρωί η Πυροσβεστική, στη Ρόδο, αυτή τη στιγμή είναι σε εξέλιξη μεγάλη αναζωπύρωση πλησίον του οικισμού Ασκληπιείο, με νότια κατεύθυνση.

Για την αντιμετώπισή της, επιχειρούν ισχυρές επίγειες δυνάμεις και από αέρος θα επιχειρούν περιοδικά, στην ευρύτερη περιοχή της πυρκαγιάς, 8 αεροσκάφη, εκ των οποίων τα 2 από Τουρκία και 1 από Κροατία, καθώς και 10 ελικόπτερα εκ των οποίων 3 από Αίγυπτο και 2 για τον συντονισμό τους.

Η υπηρεσία Κοπέρνικος έδωσε στη δημοσιότητα μια νέα δορυφορική φωτογραφία από τη φωτιά στη Ρόδο που δείχνει τις περιοχές που φλέγονται από την πυρκαγιά και τον καπνό που έχει προκληθεί.

Στην Κάρυστο

Στην Κάρυστο η φωτιά ήταν σε ύφεση νωρίτερα σήμερα το πρωί. Ωστόσο, λόγω των ισχυρών ανέμων σημειώθηκαν δύο αναζωπυρώσεις.

Πριν από λίγο στάλθηκε μήνυμα μέσω του 112 εστάλη στους κατοίκους των περιοχών Πλατανιστός και Παλιοχώρι καλώντας τους να εκκενώσουν τον οικισμό και να κατευθυνθούν προς Κάρυστο. Οι κάτοικοι είχαν εκκενώσει και χθες τα σπίτια τους και το πρωί επέστρεψαν, ωστόσο, όπως φαίνεται πρέπει να φύγουν ξανά.

Ο δήμαρχος της περιοχής τόνισε πως πρέπει να σπεύσουν εναέρια μέσα καθώς η διαχείριση της φωτιάς γίνεται μόνο επίγεια.

Συγκεκριμένα το μήνυμα αναφέρει: «Αν βρίσκεστε στην περιοχή Πλατανιστός, εκκενώστε τώρα προς Κάρυστο. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας. Ακολουθήστε τις οδηγίες των αρχών».

 

Σύμφωνα με όσα δήλωσε νωρίτερα σήμερα το πρωί , ο δήμαρχος Λευτέρης Ραβιόλος είχαν επιστρέψει στα σπίτια τους οι κάτοικοι σε Πλατύ Γιαλό, Λιβάδι, Καστρί, Ποτάμι, Περναράκι και Πλατανιστός.

Μάλιστα, ο ίδιος εξέφρασε την ελπίδα, στο newsit.gr ότι το πύρινο μέτωπο θα έχει τεθεί υπό έλεγχο μέχρι το βράδυ, κάτι το οποίο δεν είναι καθόλου σίγουρο λόγω των αναζωπυρώσεων.

Για την αντιμετώπιση της πυρκαγιάς επιχειρούν ισχυρές επίγειες δυνάμεις, και από αέρος έχουν διατεθεί 3 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα.

Στην Κέρκυρα

Μια μικρή «ανάσα» έχουν πάρει οι δυνάμεις που επιχειρούν στην Κέρκυρα στην οποία ξέσπασε φωτιά χθες το απόγευμα στα βόρεια του νησιού.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Πυροσβεστική, υπάρχει μικρή αναζωπύρωση στην περιοχή της Παλιάς Περίθειας, εκεί όπου είχε εκδηλωθεί αρχικά η φωτιά, ενώ σε όλα τα άλλα μέτωπα πυροσβέστες, αστυνομικοί, εθελοντές και κάτοικοι με ό,τι μέσο διαθέτουν κρατούν τις φλόγες μακριά από τα σπίτια.

Σε όλη τη διάρκεια της νύχτας δόθηκε μεγάλη μάχη ώστε να κρατηθεί η φωτιά μακριά από οικισμούς.

Η «χαραμάδα» που έχει ανοίξει έχει οδηγήσει στην επιστροφή σταδιακά στα ξενοδοχεία τους με ιδιωτικά λεωφορεία για περίπου 2000 τουρίστες, οι οποίοι χθες το βράδυ απομακρύνθηκαν από τις περιοχές Καλάμι, Νησάκι και Μπαρμπάτι και μεταφέρθηκαν στο Δημοτικό Θέατρο της Κέρκυρας για προληπτικούς λόγους.

 

Σύμφωνα με την πρωινή ενημέρωση της Πυροσβεστικής, στην Κέρκυρα, η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε εχθές το απόγευμα σε δασική έκταση στη περιοχή Λούτσες έλαβε μεγάλες διαστάσεις, απειλώντας οικισμούς στην βορειοανατολική πλευρά του νησιού.

Με διαδοχικά μηνύματα που εκδόθηκαν από το 112 εκκενώθηκαν 17 οικισμοί και απομακρύνθηκαν με ασφάλεια 2.466 πολίτες.

Στο έργο της απομάκρυνσης συνέδραμαν δυνάμεις της Ελληνικής Αστυνομίας, της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και του Λιμενικού Σώματος καθώς και πλοίο του Πυροσβεστικού Σώματος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην Κέρκυρα, μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί καμία ζημιά σε οικίες.

Για την αντιμετώπιση της πυρκαγιάς, επιχειρούν ισχυρές επίγειες δυνάμεις, οι οποίες ενισχύθηκαν από την ηπειρωτική Ελλάδα και από το πρώτο φως επιχειρούν περιοδικά 4 αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα.

Στο Αίγιο

Την ίδια στιγμή, συνεχίζεται η μάχη της Πυροσβεστικής και στην Αχαία όπου ξέσπασε φωτιά χθες,με τις συνθήκες να είναι δύσκολες σύμφωνα με την Πυροσβεστική

Όπως αναφέρθηκε στην ενημέρωση, η δασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε εχθές, στη βορειοανατολική πλευρά της Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας πλησίον του οικισμού Δερβενάκι, εξελίχθηκε ανατολικότερα προς τους οικισμούς Τράπεζα και Κάστρο οι οποίοι και εκκενώθηκαν μετά από μήνυμα που εκδόθηκε από το 112.

Στην πυρκαγιά επιχειρούν ισχυρές επίγειες δυνάμεις ενώ τα 3 ελικόπτερα και τα 4 αεροσκάφη που έχουν διατεθεί και επιχειρούν περιοδικά από το πρώτο φως, αντιμετωπίζουν δυσκολίες στην προσέγγισή τους λόγω των καπνών που έχουν καλύψει την περιοχή.

Αυτή τη στιγμή η κατάσταση έχει βελτιωθεί και τα εναέρια μέσα πραγματοποιούν χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα τις ρίψεις.

Δείτε την τελευταία ενημέρωση της Πυροσβεστικής:

( κεντρική φωτό: rodiaki.gr)

Δείτε επίσης:

Βρετανοί στη Ρόδο: Ευγνωμοσύνη για τους Έλληνες – Οργή για ταξιδιωτικά γραφεία και ξενοδόχους

Συγκλονίζουν τα βίντεο του λιμενικού από τις εκκενώσεις σε Ρόδο και Κέρκυρα

Σοκαριστικό βίντεο τουρίστα: Το ξενοδοχείο που έμενε πριν και μετά την φωτιά που το κατέστρεψε!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This