Στο έλεος της πύρινης κόλασης η χώρα: Καίγονται χιλιάδες εκτάσεις γης

Μια ανάσα από τον οικισμό Βάτι της Ρόδου η φωτιά - Εκκενώνεται το χωριό Λούτσες στην Κέρκυρα - Ώρες αγωνίας στην Κάρυστο

Must Read

Σκηνές αποκάλυψης σε πολλά σημεία της χώρας. Συνεχίζεται για όγδοη μέρα η μάχη των πυροσβεστών στα πύρινα μέτωπα. Καίγεται η Κέρκυρα ενώ εκκενώνεται το χωριό Λούτσες. Μεγάλη μάχη δίνεται σε Ρόδο και Κάρυστο.

Μήνυμα του 112, για να εκκενώσουν την περιοχή, εστάλη στους κατοίκους του χωριού Λούτσες, στην Κέρκυρα, με τις πυροσβεστικές δυνάμεις και τους εθελοντές να δίνουν μάχη με τις φλόγες. Στο μήνυμα αναφέρεται χαρακτηριστικά: «Αν βρίσκεστε στην περιοχή Λούτσες, εκκενώστε τώρα προς Αχαράβη. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών». 

Η πυρκαγιά καίει ανεξέλεγκτα στο σημείο. Επί τόπου επιχειρούν 62 πυροσβέστες, τρεις ομάδες πεζοπόρο με 21 οχήματα, τέσσερα αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο. 

 



Για δεύτερη αναζωπύρωση καίει σε δύσβατη περιοχή ανάμεσα από την Παλιά Περίθεια και το χωριό Λαύκι. Όπως αναφέρει ο δήμαρχος βόρειας Κέρκυρας, Γ. Μαχειμάρης, η φωτιά βρίσκεται κοντά στα πρώτα σπίτια στο υψηλό σημείο ωστόσο τόσο η πυροσβεστική όσο και τα εναέρια μέσα κάνουν συνεχώς ρίψεις νερού έτσι ώστε να μην πλησιάσει η φωτιά.

Μεγάλη αναζωπύρωση στο Βατί Ρόδου

Μεγάλη αναζωπύρωση στην περιοχή Βάτι στη Ρόδο που η φωτιά καίει για όγδοη ημέρα. Ηφωτιά στο Βάτι πήρε διαστάσεις το πρωί, χωρίς όμως ευτυχώς να απειλεί για την ώρα οικισμούς. Η συγκεκριμένη φωτιά απειλεί το μόνο ενεργό μέτωπο αυτή τη στιγμή στη Ρόδο που ωστόσο οι επίγειες και οι εναέριες δυνάμεις δίνουν τη μάχη για την πλήρη κατάσβεση και την πρόληψη περαιτέρω αναζωπυρώσεων.

Η προσπάθεια έχει στραφεί προς το Βάτι, όπου η φωτιά καίει σε μια δύσβατη περιοχή που δεν είναι εύκολα προσεγγίσιμη από τις επίγειες δυνάμεις.

 

 

 

Ώρες αγωνίας για την Κάρυστο

Δύσκολη είναι η κατάσταση και στην Κάρυστο, όπου η φωτιά μαίνεται κοντά στους οικισμούς Πλατανιστός και Ποτάμι Ευβοίας. Τις επίγειες δυνάμεις που επιχειρούν στην Κάρυστο συνδράμουν ήδη με το πρώτο φως της ημέρας από αέρος δύο αεροσκάφη, ενώ θα προστεθούν και άλλα όσο περνάει η ώρα.

 


Στην Ρόδο επιχειρούν 266 πυροσβέστες, 16 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 55 οχήματα. Από αέρος συνδράμουν δύο αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις θα ενισχύονταν με ακόμη 16 πυροσβέστες και 8 οχήματα, τα οποία ήταν προγραμματισμένο να φτάσουν στο νησί στις 10 το πρωί με το Blue Star για να προστεθούν στις υπάρχουσες δυνάμεις.

Το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων δυσχεραίνουν οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή, ενώ και σήμερα το νησί βρίσκεται σε συναγερμό υψηλού κινδύνου.

 

 

⚠️ Ενεργοποίηση 1️⃣1️⃣2️⃣

Μικρή βελτίωση στην Αχαΐα

Μικρή βελτίωση παρουσιάζει η εικόνα της πυρκαγιάς στα Δερβενάκια Αχαΐας, όπου και εκεί μέσα στην νύχτα σημειώθηκαν αρκετές αναζωπυρώσεις στο φαράγγι του Βουραϊκού, οι οποίες παρά τις δυσκολίες που υπάρχουν λόγω του δύσβατου τις περιοχής αντιμετωπίστηκαν από τις επίγειες δυνάμεις, που ήταν όλο το βράδυ σε επιφυλακή. Στο Αίγιο επιχειρεί από αέρος ήδη ένα ελικόπτερο και υπάρχει πρόβλεψη και για άλλα αν απαιτηθεί από τις συνθήκες.

Διαβάστε ακόμα: 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This