Νεκρός ο 41χρονος κτηνοτρόφος που αγνοούνταν στον Πλατανιστό Καρύστου – Συνεχείς οι αναζωπυρώσεις σε Ρόδο και Κέρκυρα

Must Read

Δεν έχουν τέλος σήμερα οι δυσάρεστες ειδήσεις που αφορούν την περιοχή του χωριού Πλατανιστός στο Δήμο Καρύστου, καθώς μετά την ανείπωτη τραγωδία της συντριβής του canadair, κατά την οποία έχασαν τη ζωή τους οι δύο νεαροί χειριστές του, τώρα έγινε γνωστό και πως ο 41χρονος κτηνοτρόφος, τα ίχνη του  οποίου αγνοούνταν από το μεσημέρι της Κυριακής, βρέθηκε νεκρός.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως συγγενείς του 41χρονου, οι οποίοι ενημέρωσαν σχετικά την Πυροσβεστική, εντόπισαν μια απανθρακωμένη σορό μέσα σε μια παράγκα στην περιοχή Μακρυγιαννέικα, στην κορυφογραμμή του βουνού όπου βοσκούσε το κοπάδι του, η οποία, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, ανήκει σε εκείνον. Νεότερες πληροφορίες αναφέρουν πως η αδερφή του 41χρονου φέρεται να τον έχει αναγνωρίσει, ωστόσο η οριστική ταυτοποίηση θα γίνει κατόπιν λήψης δείγματος DNA.

Σύμφωνα με τα όσα είχαν γίνει γνωστά τις προηγούμενες ημέρες, με το που ξέσπασε η φωτιά στην περιοχή, ο άτυχος κτηνοτρόφος, κάτοικος Πλατανιστού, ανησύχησε για την ασφάλεια του κοπαδιού του και έσπευσε στο ποιμνιοστάσιό του, προκειμένου να φροντίσει τα ζώα του. Ωστόσο, έκτοτε δεν έδωσε σημάδια ζωής, με την οικογένειά του να πληροφορεί σχετικά τις Αρχές, που ξεκίνησαν έρευνες για τον εντοπισμό του.

Αξίζει να σημειωθεί πως κάτοικοι του χωριού καταγγέλλουν πως εδώ και τρεις ημέρες κι ενώ η φωτιά τους απειλεί διαρκώς, έχουν μείνει χωρίς ρεύμα.


Στο μεταξύ, σε Ρόδο και Κέρκυρα παραμένουν σε πλήρη εξέλιξη και σήμερα Τρίτη τα πύρινα μέτωπα, σύμφωνα με την απογευματινή ανακοίνωση της Πυροσβεστικής, που μεταξύ άλλων, ανέφερε πως συνολικά 53 ήταν οι δασικές πυρκαγιές που ξέσπασαν κατά το τελευταίο 24ωρο, εκ των οποίων «οι περισσότερες αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο».

«Ισχυρές επίγειες και εναέριες δυνάμεις της Πολιτικής Προστασίας επιχειρούν στα μέτωπα των πυρκαγιών. Οι σημαντικότερες από αυτές εξελίσσονται σε Ρόδο και Κέρκυρα», σημειώνει η Πυροσβεστική για τις φωτιές. Πιο συγκεκριμένα, όσον αφορά τη φωτιά που κατακαίει για 8η ημέρα σήμερα στη Ρόδο, οι αναζωπυρώσεις που εκδηλώθηκαν κυρίως στη νοτιοανατολική πλευρά του νησιού έλαβαν μεγάλες διαστάσεις, και για το λόγο αυτό εκδόθηκαν τρία μηνύματα από το 112, για εκκένωση των οικισμών Βάτι, Πλημμύρι, Λαχανιά και Γεννάδι προς ασφαλή κατεύθυνση.


Και στην Κέρκυρα, όμως, οι αναζωπυρώσεις είναι πολλές στην ευρύτερη περιοχή της βορειοανατολικής πλευράς του νησιού, με τις φλόγες να απειλούν τους οικισμούς Λούτσες, Ημερολιά, Σύκι, Απράος και Καλαμάκι, με αποτέλεσμα να αποσταλούν από το 112 τέσσερα ξεχωριστά μηνύματα για απομάκρυνση των κατοίκων τους προς ασφαλή κετεύθυνση.

Επιπλέον, σύμφωνα, πάντα, με την Πυροσβεστική, «στον Πλατανιστό Καρύστου Ευβοίας και στο Δερβενάκι Αχαΐας, μέχρι στιγμής, οι πολλαπλές αναζωπυρώσεις αντιμετωπίζονται». Τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.

Ακραίος κίνδυνος πυρκαγιάς για αύριο σε έξι περιφέρειες

Σύμφωνα, εξάλλου, με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr), για αύριο Τετάρτη 26 Ιουλίου προβλέπεται:

Ακραίος κίνδυνος πυρκαγιάς – Κατάσταση Συναγερμού (κατηγορία κινδύνου 5) για τις εξής περιοχές:

  • Περιφέρεια Αττικής
  • Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Βοιωτίας, ΠΕ Εύβοιας, ΠΕ Φθιώτιδας, ΠΕ Φωκίδας)
  • Περιφέρεια Πελοποννήσου (ΠΕ Αργολίδας, ΠΕ Κορινθίας)
  • Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος (ΠΕ Αχαΐας)
  • Περιφέρεια Θεσσαλίας (ΠΕ Λάρισας, ΠΕ Μαγνησίας)
  • Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕ Θεσσαλονίκης)

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για τις εξής περιοχές:

  • Περιφέρεια Κρήτης
  • Περιφέρεια Πελοποννήσου (ΠΕ Αρκαδίας, ΠΕ Λακωνίας, ΠΕ Μεσσηνίας)
  • Περιφέρεια Ιονίων Νήσων
  • Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος (ΠΕ Αιτωλοακαρνανίας, ΠΕ Ηλείας)
  • Περιφέρεια Θεσσαλίας (ΠΕ Καρδίτσας, ΠΕ Τρικάλων)
  • Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕ Πιερίας, ΠΕ Ημαθίας, ΠΕ Πέλλας, ΠΕ Κιλκίς, ΠΕ Σερρών, ΠΕ Χαλκιδικής, Άγιον Όρος)

Επίσης, σύμφωνα με το επικαιροποιημένο Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων (ΕΔΕΚΦ) που εκδόθηκε σήμερα Τρίτη 25 Ιουλίου 2023 από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) και για αύριο Τετάρτη 26 Ιουλίου αναμένονται πολύ υψηλές θερμοκρασίες σε όλη τη χώρα, όμως «μετά το μεσημέρι θα ξεκινήσει από τη βορειοδυτική Ελλάδα η αποδρομή του καύσωνα, κυρίως με πολύ ισχυρούς βόρειους βορειοδυτικούς ανέμους».


Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This