Μάχη με τις αναζωπυρώσεις στη Λαμία ελπίζοντας να μην ξαναφυσήξει – Χωρίς ρεύμα μεγάλο μέρος της πόλης

Ρόδος: Ασταμάτητη η μάχη με τις φλόγες και τις αναζωπυρώσεις στο τριπλό μέτωπο - Δήμος Λαμιέων: Που θα φιλοξενηθούν οι πληγέντες

Must Read

Έπεσαν οι ισχυροί άνεμοι στη Λαμία και γύρω στις 20:00, τα εναέρια και επίγεια μέσα της Πυροσβεστικής μπόρεσαν να ανακόψουν σε μεγάλο βαθμό την πορεία των πύρινων μετώπων, δημιουργώντας προστατευτικές ζώνες με βαριά χωματουργικά μηχανήματα.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, η κατάσταση εμφανίζεται βελτιωμένη και οι πυροσβέστες, οι αστυνομικοί, οι εθελοντές, οι εργαζόμενοι του δήμου Λαμιέων και της Περιφέρειας Θεσσαλίας προσπαθούν να ελέγξουν την πληθώρα των αναζωπυρώσεων.

Μεγάλο μέρος της Λαμίας βρίσκεται εδώ και ώρες χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα καθώς έχουν καεί κολώνες και μετασχηματιστές και τα συνεργεία της ΔΕΗ περιμένουν να ολοκληρωθεί η κατάσβεση για να αποκαταστήσουν τις βλάβες.

Ο δήμος Λαμιέων έχει ανοίξει τους χώρους του τρίτου ΚΑΠΗ για να πάνε εκεί όποιοι έχουν προβλήματα λόγω της πυρκαγιάς. Παράλληλα, όπως ανακοινώθηκε πριν λίγο θα διαμείνουν σε ξενοδοχεία αυτοί που δεν μπορούν να περάσουν το βραδύ στα σπίτια τους.

  • Ο δρόμος Λαμίας-Δομοκού παραμένει κλειστός.


Δήμος Λαμιέων: Που θα φιλοξενηθούν οι πληγέντες

«Λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών που διαμορφώνονται καθώς και της διακοπής της ηλεκτροδότησης σε ένα μεγάλο μέρος της πόλης αυτές τις ώρες, σας ενημερώνουμε ότι ο Δήμος της Λαμιέων πρόκειται να φιλοξενήσει σε ξενοδοχείο όσους  λόγω των προαναφερομένων συνθηκών δεν μπορούν να μείνουν στα σπίτια τους. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου στο τηλέφωνο 6978777567.

Ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά την ηλεκτροδότηση ο Δήμαρχος Λαμιέων Θύμιος Καραΐσκος  έκανε παρεμβάσεις και προς τη ΔΕΗ αλλά και προς τον ανάδοχο των συντηρήσεων της ΔΕΗ  για να υπάρχει ετοιμότητα από όλες τις πλευρές και μόλις οι συνθήκες το επιτρέψουν, τα συνεργεία να εργαστούν για να δώσουν ρεύμα προς όλες τις κατευθύνσεις.

Τέλος ενημερώνουμε, ότι αν υπάρχουν κάποιες ανάγκες στην ευρύτερη περιοχή, οι ενδιαφερόμενοι ή οι  έχοντες γνώση μπορούν να επικοινωνούν με τον Δήμο Λαμιέων στο τηλ.2231351500 για την αντιμετώπιση κάθε προβλήματος που θα προκύψει».

Ρόδος: Ασταμάτητη η μάχη με τις φλόγες και τις αναζωπυρώσεις

Στην περιοχή της νότιας Ρόδου, όπου υπάρχουν μέτωπα λόγω αναζωπυρώσεων, δίνεται η μάχη για την κατάσβεση της πυρκαγιάς στο νησί.

Συγκεκριμένα, ένα μέτωπο της φωτιάς είναι από το χωριό Βάτι με κατεύθυνση ανατολικά προς Ασκληπειό, το δεύτερο μέτωπο βρίσκεται στο βουνό απέναντι από το χωριό Βάτι με κατεύθυνση προς το χωριό Μεσαναγρός και υπάρχει και τρίτο μέτωπο προς το χωριό Λαχανιά.




Και στα τρία μέτωπα δίνονται μάχες προκειμένου να περιοριστούν από πυροσβέστες και εθελοντές ενώ συνέδραμαν στη μάχη αυτή μέχρι και πριν από λίγο τα πυροσβεστικά αεροπλάνα.

Την ίδια ώρα υπάρχουν αναζωπυρώσεις και την περιοχή των Απολλώνων, όπου και αντιμετωπίζονται με αντιπυρικές ζώνες και με κάθε άλλο πρόσφορο μέσο προκειμένου να περιοριστούν.



Διαβάστε ακόμα:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This