Καληνύχτα και καλή τύχη…

Από καταγγελίες για πυροσβεστικά που πάνε... χωρίς νερό στα χωριά και φεύγουν μόλις φύγουν και οι κάμερες, μέχρι εικόνες των πυρκαγιών που κόβουν την ανάσα...

Must Read

Οι φωτιές κατακαίνε την Ελλάδα για ένα ακόμη 24ωρο, οι φλόγες μπήκαν μάλιστα και μέσα σε πόλεις, χωρίς να μπορεί κανείς να σταματήσει την ανυπολόγιστη καταστροφή, αυτό το έγκλημα που συντελείται σε βάρος του φυσικού περιβάλλοντος. Ένα έγκλημα, που έχει πλέον και ανθρώπινα θύματα. Ψυχές που χάθηκαν βλέποντας καμένη γη

Όμως, ουδείς εκ των ανευθυνο-υπεύθυνων, δείχνει διάθεση να κάνει κάτι για να αλλάξει η κατάσταση. Με έναν κρατικό μηχανισμό ανύπαρκτο και ασυντόνιστο για μία ακόμη φορά. Έναν μηχανισμό που λειτουργεί μόνο όταν είναι να διαχειριστεί επικοινωνιακά η Κυβέρνηση Μητσοτάκη τις καταστροφές και τώρα το ολοκαύτωμα.

Η ελληνική γη συνθλίβεται, διαλύεται, χάνεται, σε μια διαδρομή που μοιάζει χωρίς επιστροφή, όσο συνεχίζεται αυτή η αδιανόητα εγκληματική αντιμετώπιση, με το να αφήνονται όλα στην τύχη τους.

Ρόδος, Κέρκυρα, Τιθορέα, Βόλος, Βελεστίνο, Λαμία, Κάρυστος και άλλες πόλεις και περιοχές, είναι μόνο οι τελευταίες προσθήκες στα «μαύρα παράσημα» της Κυβέρνησης Μητσοτάκη.

  • Μέσα στο 2023 έχουν καεί στην Ελλάδα 429.000 στρέμματα – Είμαστε δεύτεροι στην ΕΕ σε συνολικό αριθμό καμένων εκτάσεων
  • Την περίοδο 2013-2022 ο μέσος όρος των καμένων εκτάσεων ήταν 289.000 στρέμματα ανά έτος. Μέσα στο 2023 έχουν ήδη γίνει στάχτη 429.000 στρέμματα (στοιχεία από το Ευρωπαϊκό Σύστημα Πληροφόρησης για τις Δασικές Πυρκαγιές), έκταση σχεδόν διπλάσια από την περσινή (2022) και τριπλάσια του 2020.

Από τις καταγγελίες για πυροσβεστικά που πάνε… χωρίς νερό στα χωριά και φεύγουν μόλις φύγουν και οι κάμερες, μέχρι εικόνες των πυρκαγιών που κόβουν την ανάσα, το Twitter έχει υπάρξει σημαντική πηγή ενημέρωσης για την κατάσταση στα πύρινα μέτωπα.

  • Από το βράδυ της Τετάρτης και τα πρώτα λεπτά της Πέμπτης, μια ενδεικτική διαδικτυακή εικόνα:

*πηγή φωτογραφίας: Twitter

Διαβάστε ακόμα:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This