Στάχτη 30.000 στρέμματα στην Κέρκυρα – Νύχτα αγωνίας με μποφόρ – Προειδοποιήσεις και κλειστές επιχειρήσεις στο Βόλο

Must Read

Σε ύφεση βρίσκεται η πυρκαγιά που μέχρι στιγμής έχει κάνει στάχτη περίπου 30.000 στρέμματα γης στην ΒΑ Κέρκυρα.

Πυροσβέστες και εθελοντές δίνουν ακόμη μάχη με μικρές εστίες που σιγοκαίνε τόσο γύρω από τους οικισμούς όσο και στις δύσβατες περιοχές.

Ωστόσο, η Κέρκυρα από τα μεσάνυχτα θα βρίσκεται στο κόκκινο καθώς αναμένονται ισχυροί βορειοδυτικοί άνεμοι με την πυροσβεστική, την πολιτική προστασία, τους εθελοντές αλλά και τους κατοίκους να βρίσκονται σε επιφυλακή.



Προειδοποιήσεις προς τους πολίτες και κλειστές επιχειρήσεις στο Βόλο

Λόγω της πυρκαγιάς και των προβλημάτων που έχουν δημιουργηθεί κλειστές θα παραμείνουν απόψε όλες οι βιομηχανικές και βιοτεχνικές επιχειρήσεις που διατηρούσαν νυχτερινές βάρδιες στις εγκαταστάσεις τους τόσο στην Α’ ΒΙΠΕ, όσο και στην Β’ ΒΙΠΕ Βόλου.

Το ίδιο ισχύει και για την αυριανή εργάσιμη ημέρα και δεν θα επιτραπεί η λειτουργία των επιχειρήσεων καθ’ όλο το 24ωρο, λόγω της επικίνδυνης κατάστασης που επικρατεί από τις φωτιές στην ευρύτερη περιοχή του Βόλου.

Η απόφαση ελήφθη από κοινού από το υπουργείο Εργασίας, την Επιθεώρηση Εργασίας Μαγνησίας και το Εργατικό Κέντρο Βόλου.

Την παραμονή των πολιτών στα σπίτια τους και την αποφυγή μετακινήσεων, λόγω της φωτιάς και της επιβαρυμένης ατμόσφαιρας, ζητά με ανακοίνωσή του ο Δήμος Βόλου και συγκεκριμένα αναφέρει:

«Η κατάσταση με τις πυρκαγιές δυστυχώς παραμένει ανεξέλεγκτη. Παρακαλούμε τους πολίτες να αποφεύγουν τις μετακινήσεις, έχοντες σοβαρά υπόψη τους ότι υπάρχει σοβαρός κίνδυνος για την υγεία τους (αναπνευστικά προβλήματα) λόγω της επικινδυνότητας και τοξικότητας πολλών υλικών που καίγονται σε εργοστάσια, βιοτεχνίες και χώρους ταφής απορριμμάτων».

Επίσης, έγινε σχετική και ανακοίνωση από το δήμο για τη φιλοξενία των πληγέντων από τις φωτιές πολιτών:

«Από τον Δήμο Βόλου ανακοινώνεται ότι για την άμεση και πρακτική αντιμετώπιση των αναγκών των κατοίκων των περιοχών που πλήττονται από την πυρκαγιά και που υποχρεώθηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, θα δοθεί σε χρήση το Εκθεσιακό Κέντρο του Δήμου για τη διαμονή τους. Όσοι συμπολίτες το επιθυμούν μπορούν να διανυκτερεύσουν στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα, με πλήρη κλιματισμό, ενώ έχει ληφθεί μέριμνα και για την διατροφή τους και την παροχή νερού. Παράλληλα έχουν επιταχθεί δύο λεωφορεία για τη μετακίνησή τους. Για περισσότερες πληροφορίες οι συμπολίτες μας που ενδιαφέρονται μπορούν να επικοινωνούν καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ώρου με το γραφείο του Δημάρχου, στα τηλέφωνα 2421350173 και 2421350174.
Σε πλήρη ετοιμότητα παραμένουν οι αντιδήμαρχοι και όλες οι δημοτικές υπηρεσίες».

Διαβάστε ακόμα:

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This