Χωρίς τέλος ο πύρινος εφιάλτης: Κόλαση φωτιάς στη Μαγνησία – Εκκενώθηκαν οικισμοί κοντά στον Βόλο!

Ημέρα μαχών στα πύρινα μέτωπα: Δραματική η κατάσταση σε Ρόδο, Φθιώτιδα και Κάρυστο - Σε ύφεση η πυρκαγιά σε Κέρκυρα και Αίγιο

Must Read

Πύρινος εφιάλτης στη Μαγνησία, με διάσπαρτες εστίες να κατακαίουν και εκκενώσεις οικισμών. Την ίδια ώρα, δύο νεκροί είναι ο τραγικός απολογισμός από τις φωτιές που ξέσπασαν χθες, Τετάρτη 26/7, στην περιοχή.

 






Χτυπάει συνεχώς το 112

Με ένα νέο μήνυμα εκκένωσης οικισμών από το 112 – και συγκεριμένα για τις περιοχές Χρυσή Ακτή, Παναγιάς, Βελανιδιά, Μάραθο και Κριθάρια – ξημέρωσε η σημερινή ημέρα για τη Μαγνησία. Λίγο αργότερα εστάλη και νέο 112 για τις περιοχές Πευκάκια, Αλυκές, Αγ. Γεώργιος και Νέα Αγχίαλος. Μεγάλα τα μέτωπα σε Σέσκλο και Βελεστίνο, καθώς η πύρινη λαίλαπα κινείται προς Γλαφυρά, ενώ δεκάδες ήταν οι αναζωπυρώσεις κατά τη διάρκεια της νύχτας. Συνεχή τα μηνύματα του 112. Εκκενώθηκαν Μελισσάτικα, Χρυσή Ακτή, Παναγιάς, Βελανιδιά, Μάραθος και Κριθάρια.

Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι της περασμένης Τετάρτης σε αγροτοδασική έκταση στο Βελεστίνο Μαγνησίας επεκτάθηκε γρήγορα μεταξύ Βόλου και Βελεστίνου, λαμβάνοντας μεγάλες διαστάσεις. Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση της Πυροσβεστικής ένα μέτωπο που έχει δυναμική, κοντά στο πεδίο βολής Βόλου, στην Αμυγδαλιά και κινείται προς Γλαφυρά. Όλο το βράδυ, σύμφωνα με την Πυροσβεστική γινόντουσαν προσπάθειες ώστε να περιοριστεί.

 






Συναγερμός στο Σέσκλο

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η πυρκαγιά στη περιοχή Σέσκλο Μαγνησίας και οι προσπάθειες των πυροσβεστών επικεντρώνονται στην προστασία του οικισμού. Ο δυνατός αέρας επιδεινώνει την κατάσταση. H φωτιά έχει φθάσει στα όρια του χωριού, σε ύψωμα πολύ κοντά από τα πρώτα σπίτια. Στο Σέσκλο και σε όλη την περιοχή δεν υπάρχει ηλεκτροδότηση, ενώ έχει επίσης διακοπεί η παροχή νερού. Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, που βρίσκεται στο Σέσκλο, δήλωσε πως «είναι ολοφάνερο ότι πρόκειται περί εμπρησμών», εξηγώντας ότι «εκδηλώθηκαν σχεδόν ταυτόχρονα 6 εστίες φωτιάς — μέσα σε δύο ώρες». «Ελπίζουμε οι άνεμοι να πέσουν σε ένταση και να σώσουμε ό,τι μπορούμε», πρόσθεσε. Στις 09:30 έχει προγραμματιστεί ευρεία σύσκεψη στην Περιφέρεια Θεσσαλίας (Βόλος), παρουσία του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας Χρήστου Τριαντόπουλου.

 






112 στα Μελισσάτικα

Οι κάτοικοι ειδοποιήθηκαν με μήνυμα του 112 να εκκενώσουν την περιοχή και να κατευθυνθούν προς Βόλο λόγω της πυρκαγιάς σε εξέλιξη. To μήνυμα του 112 αναφέρει: «Αν βρίσκεστε στην περιοχή Μελισσάτικα εκκενώστε τώρα προς Βόλο. Πυρκαγιά στην περιοχή σας. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών»

 

Μεγάλο το μέτωπο στα Μελισσάτικα

Σε εξέλιξη παραμένει το δεύτερο μεγάλο μέτωπο των πυρκαγιών στη Μαγνησία καθώς καίγονται εκτάσεις στα βόρεια του Βόλου. Τα μεσάνυχτα εκκενώθηκαν οι κοινότητες Γλαφυρές και Μελισσάτικα και ο κόσμος αναζήτησε προστασία στον Περιφερειακό του Βόλου, σε διασταύρωση προς τα Μελισσάτικα και τα Κανάλια. Πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν μάχη για να κρατήσουν τη φωτιά μακριά από κατοικημένες περιοχές του Βόλου. Η ατμόσφαιρα είναι αποπνικτική στη Νέα Ιωνία, που βρίσκεται πιο κοντά στις φλεγόμενες περιοχές.

Νέα μηνύματα τα ξημερώματα

Μήνυμα από το 112 εστάλη στις 04:50 στους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής της Νέας Αγχιάλου για εκκένωση του οικισμού. Σύμφωνα με τις οδηγίες της γενικής γραμματείας πολιτικής προστασίας διατάχθηκε η εκκένωση των οικισμών Χρυσής Ακτής Παναγιάς, Κριθαριάς, Μαράθου και Βελανιδιάς.

 

Στις 05:20, ένα νέο μήνυμα ανέφερε:
«Αν βρίσκεστε στις περιοχές Αλυκές, Πευκάκια, Άγιο Γεώργιο και Νέα Αγχίαλοπαραμείνετε σε ετοιμότητα».

 

Έκκληση στους κατοίκους του Βόλου να αποφεύγουν τις μετακινήσεις

Την παραμονή των πολιτών στα σπίτια τους και την αποφυγή μετακινήσεων, λόγω της φωτιάς και της επιβαρυμένης ατμόσφαιρας, ζητά με ανακοίνωσή του ο Δήμος Βόλου και συγκεκριμένα αναφέρει: «Η κατάσταση με τις πυρκαγιές δυστυχώς παραμένει ανεξέλεγκτη. Παρακαλούμε τους πολίτες να αποφεύγουν τις μετακινήσεις, έχοντες σοβαρά υπόψη τους ότι υπάρχει σοβαρός κίνδυνος για την υγεία τους (αναπνευστικά προβλήματα) λόγω της επικινδυνότητας και τοξικότητας πολλών υλικών που καίγονται σε εργοστάσια, βιοτεχνίες και χώρους ταφής απορριμμάτων». Στην πυρκαγιά επιχειρούν 50 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 15 οχήματα ενώ από αέρος επιχειρούν 3 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο.

Συνελήφθη νεαρός για εμπρησμό

Την περασμένη Τετάρτη, ένας νεαρός άνδρας συνελήφθη από την Αστυνομία στη διασταύρωση των οδών Αντωνοπούλου και Ρήγα Φεραίου, καθώς ταυτοποιήθηκε ότι έβαλε τη φωτιά στη Νεάπολη Βόλου το μεσημέρι, ενώ, πυρπόλησε άλλους δύο κάδους σκουπιδιών στις οδούς Κ. Καρτάλη, Ρ. Φεραίου και Κωνσταντά. Ο άνδρας εθεάθη να ρίχνει εύφλεκτο υλικό σε κάδο απέναντι από το 25ο Δημοτικό σχολείο Βόλου στη Νεάπολη και αμέσως μετά, η περιοχή να παραδίδεται στις φλόγες, σύμφωνα με μαρτυρία αυτόπτη μάρτυρα.

Καλύτερη η εικόνα σε Λαμία, Κέρκυρα, Φθιώτιδα 

Καλύτερη είναι η εικόνα στην πυρκαγιά που ξέσπασε χθες στο Κάστρο Λαμίας. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η πυρκαγιά δεν είχε ιδιαίτερη ένταση κατά τις βράδυνες ώρες ωστόσο υπάρχουν κάποιες εστίες διάσπαρτες σε αγροτικά σημεία όπου υπάρχουν ελιές. Την ίδια ώρα, σε εξέλιξη βρίσκεται, για 10η ημέρα, η πυρκαγιά στη Ρόδο, όπου κατά την διάρκεια της νύχτας σημειώθηκαν μικρές αναζωπυρώσεις κοντά στα χωριά Βάτι και στο Γεννάδι. Στο νησί τις επίγειες δυνάμεις συνδράμουν από το πρωί 3 αεροπλάνα και 3 ελικόπτερα.

 



Βελτιωμένη είναι η εικόνα και στην Κέρκυρα όπου η φωτιά είναι σε ύφεση, αλλά και εκεί όμως υπάρχουν ακόμα διάσπαρτες εστίες. Στην Κέρκυρα από το πρωί επιχειρεί από αέρα 1 ελικόπτερο.


Στην Κάρυστο οι προσπάθειες της πυροσβεστικής έχουν επικεντρωθεί στην περιοχή του Αντιά, ενώ παράλληλα υπάρχουν διάσπαρτες εστίες πλησίον του Πλατανιστού. Σχετικά με την φωτιά στο Αίγιο, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, παρουσιάζεται εικόνα ύφεσης, και αν και υπήρχαν μικρές αναζωπυρώσεις μέσα στην ημέρα σε δύσβατα σημεία, ήταν όλες εντός της περιμέτρου και αντιμετωπίστηκαν. Αισθητά βελτιωμένη είναι η εικόνα στις πυρκαγιές που ξέσπασαν χθες σε Τιθορέα Φθιώτιδας και στο Νέο Μοναστήρι Δομοκού. Στο σημείο επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής με 42 πυροσβέστες, 10 οχήματα με 4 ομάδες πεζοπόρα τμήματα, 3 ελικόπτερα, ενώ συνδράμουν και εθελοντές. 

 

Διαβάστε ακόμα:

New York Times για το πύρινο χάος στην Ελλάδα: Φόβοι για κατάρρευση του τουρισμού!

Καληνύχτα και καλή τύχη…

Εικόνες σοκ: Άμορφη μάζα, λιωμένα σίδερα το τροχόσπιτο στο οποίο κάηκε ζωντανή η ηλικιωμένη στον Αλμυρό

Βρήκαν νεογέννητο ελαφάκι στα καμένα της Ρόδου: Ο «Νικήτας» ήταν ετοιμοθάνατος και τώρα παίζει! 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This