Βαρβάκειος: Σε άθλια κατάσταση η δημοτική αγορά – βιτρίνα της Αθήνας

Must Read

Στη μοίρα της εγκαταλείφθηκε η Βαρβάκειος, η δημοτική αγορά της Αθήνας, ή η αγορά του φτωχού, όπως έχει επικρατήσει να ονομάζεται μέχρι σήμερα.

    • Γράφει ο Νίκος Τσιαμτσίκας

Ο Δήμος της Αθήνας, φαίνεται να έχει διαφορετικές προτεραιότητες, με το συνεχές ράβε-ξήλωνε του μεγάλου περιπάτου και δεν του περισσεύουν λίγα χρήματα, για να επισκευαστούν τα σπασμένα πλακάκια και να εξωραϊστούν έστω κι ελάχιστα, τα πολλά πλέον κλειστά καταστήματα.

Οι κρεοπώλες από μόνοι τους κάνουν ότι μπορούν για να παραμένουν στοιχειωδώς αξιοπρεπή τα κρεοπωλεία τους.

Το καλοκαίρι παραδοσιακά η κίνηση στα κρεοπωλεία περιορίζεται την Παρασκευή και το Σάββατο, με πελάτες κυρίως συνταξιούχους που κυνηγούν φθηνό χοιρινό ή μοσχαρίσιο κρέας, αρνίσια παϊδάκια αλλά κυρίως το φθηνότερο κοτόπουλο στην πόλη.

Ανάμεσα τους όμως περνούν σε μπουλούκια κατά δεκάδες, εκατοντάδες ξένοι τουρίστες κάθε μέρα, καθώς η δημοτική αγορά, έχει μπει στους ταξιδιωτικούς οδηγούς, ως αξιοθέατο της Αθήνας.

Οι Τουρίστες ωστόσο, που δεν είναι καν πελάτες, εκτός από το χρώμα και το άρωμα του τουρισμού στην πόλη δεν προσφέρουν τίποτε άλλο, ενώ έρχονται αντιμέτωποι με τριτοκοσμικές εικόνες εγκατάλειψης κι αδιαφορίας.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This