Εγκληματική τροπολογία θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια χιλιάδων βρεφών και νηπίων

Must Read

Η κυβέρνηση αποφάσισε… μαύρα μεσάνυχτα, μέσω τροπολογίας που κατέθεσε στη Βουλή, να θέσει σε κίνδυνο την ασφάλεια δεκάδων χιλιάδων βρεφών και νηπίων αλλά και εργαζομένων παιδαγωγών και άλλων. Με διάταξη που κατατέθηκε στις 3 τα ξημερώματα επιτρέπεται έως τον Απρίλιο του 2024 να μη συμμορφώνονται οι δημοτικοί βρεφονηπιακοί σταθμοί με τον υφιστάμενο κανονισμό πυροπροστασίας του 2018.

Αξίζει, δε, να σημειωθεί ότι ήδη από τον Φεβρουάριο του 2023 με Κοινή Υπουργική Απόφαση της πρώην υφυπουργού Κοινωνικής Αλληλεγγύης Δόμνας Μιχαηλίδου και του τότε υφυπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Ταγαρά ακυρώθηκε τελείως η υποχρέωση των παλιών ιδιωτικών βρεφονηπιακών σταθμών να συμμορφωθούν με τον κανονισμό πυροπροστασίας, παρά τις ενστάσεις και όσων ιδιοκτητών βρεφονηπιακών σταθμών είχαν ήδη προσαρμοστεί.

Αναλυτικά, η τροπολογία ορίζει πως η προθεσμία του Προεδρικού Διατάγματος 99/2017 ως προς το πιστοποιητικό πυρασφάλειας παρατείνεται έως την 31η/3/2024 για τις εξής περιπτώσεις:

  1. Για τα κτίρια παιδικών, βρεφικών και βρεφονηπιακών σταθμών με ημερομηνία αίτησης έκδοσης οικοδομικής άδειας μετά τις 17/2/1989, καθώς και για τα κτίρια τα οποία διαθέτουν οποιοδήποτε νομιμοποιητικό έγγραφο ανέγερσης μετά την ανωτέρω ημερομηνία και για τα οποία απαιτείται αλλαγή της χρήσης τους.
  2. Για τα κτίρια παιδικών, βρεφικών και βρεφονηπιακών σταθμών με ημερομηνία αίτησης για έκδοση οικοδομικής άδειας πριν τις 17/2/1989, καθώς και για τα κτίρια τα οποία διαθέτουν οποιοδήποτε νομιμοποιητικό έγγραφο ανέγερσης πριν από την ανωτέρω ημερομηνία και για τα οποία απαιτείται αλλαγή της χρήσης τους συνολικά, προκειμένου να ενταχθούν στην κατηγορία «Ε1 Υγεία και Κοινωνική Πρόνοια» του άρθρου 4 του Κεφαλαίου Α’ και του άρθρου 5 του Κεφαλαίου Β’ του Π.Δ. 41/2018 ή και προσθήκη δόμησης λειτουργικά εξαρτημένη, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στην παρ. 2.1.δ του άρθρου 2 του Κεφαλαίου Α’ και στον πίνακα 1 του π.δ. 41/2018.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This