Κωνσταντίνος Ιατρίδης: «Τα θραύσματα από την έκρηξη μπορεί να έχουν εμβέλεια και ένα χιλιόμετρο»

Must Read

Δραματικές στιγμές βιώνουν από χθες οι κάτοικοι της Νέας Αγχιάλου, μετά τις εκρήξεις σε αποθήκη πυρομαχικών της 111 Πτέρυγας Μάχης.

Η υπόθεση γεννά εύλογα ερωτήματα, που πρέπει να απαντηθούν όταν τελειώσει η μάχη με την πύρινη λαίλαπα, ως προς το γιατί φάνηκε να ξεφεύγει η κατάσταση, να φτάνει η φωτιά στην αποθήκη, να αναφλέγονται μεγάλης ισχύος πυρομαχικά (όπως προκύπτει από τις εικόνες που κάνουν σαφές το ωστικό κύμα που προκλήθηκε) και βεβαίως να υπάρχει πραγματικός κίνδυνος μεγάλης καταστροφής.

Ο πτέραρχος Κωνσταντίνος Ιατρίδης μίλησε για τις αλλεπάλληλες εκρήξεις στην αποθήκη πυρομαχικών. «Είχαμε μία δυσάρεστη κατάσταση, αλλά είχε δοθεί έγκαιρα εντολή να εκκενωθεί ο χώρος εκεί και να μην διακινδυνεύσει προσωπικό», σχολίασε αρχικά.

Στο ερώτημα πώς έφθασε η φωτιά μέχρι εκεί εξήγησε ότι δεν μπόρεσε να ελεγχθεί καθώς οι άνεμοι άλλαξαν απότομα κατεύθυνση, με αποτέλεσμα οι φλόγες να προσεγγίσουν τελικά την περιοχή. «Τα πάντα στην περιοχή ήταν καθαρισμένα, αλλά υπήρχαν αγροτεμάχια με ελιές, καλαμιές και χόρτα, όπου αυτά πήραν φωτιά με αποτέλεσμα να επεκταθεί η φωτιά και η υψηλή θερμοκρασία να ενεργοποιήσει τις βόμβες», συμπλήρωσε, ενώ επεσήμανε πως τα θραύσματα από αυτές τις βόμβες από την έκρηξή τους έχουν εμβέλεια μέχρι και 1χλμ και φθάνουν σε ύψος 100 μέχρι και 200 μέτρα. Σε αυτή την περίπτωση είναι αναγκαίο να επιχειρήσει ομάδα πυροτεχνουργών.

Στο συνεδριακό κέντρο Βόλου πέρασαν το βράδυ 2.500 άνθρωποι

Την ίδια ώρα, οι άνθρωποι ακόμα και σήμερα είναι τρομοκρατημένοι από τα όσα βίωσαν. Όσοι βρίσκονται στον εκθεσιακό πολυχώρο παραμένουν σε κατάσταση αναμονής, ώστε να ενημερωθούν από τις αρμόδιες αρχές για το πότε θα τους επιτραπεί να επιστρέψουν στις κατοικίες τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι καθόλη την διάρκεια της νύχτας υπήρξαν μικροεκρήξεις, ωστόσο, η κατάσταση σήμερα φαίνεται να είναι καλύτερη.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This