Ποιος σκέφτηκε να επεκταθεί το 112 στην… Εγνατία Οδό;

Must Read

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ, με αφορμή τα πολύ συχνά περιστατικά με διακινητές μεταναστών να κινούνται ανάποδα στην Εγνατία Οδό και να προκαλούν δεκάδες τροχαία ατυχήματα, ακόμα και δυστυχήματα, υπάρχει η σκέψη για επέκταση και εφαρμογή του… 112.

Όπως ανέφερε η ρεπόρτερ του κρατικού καναλιού, πρόκειται για εφαρμογή ανάλογη του 112 και θα ξεκινήσει πιλοτικά από την Εγνατία Οδό και θα ειδοποιεί με μήνυμα τους οδηγούς που κινούνται εκείνη τη στιγμή στην περιοχή, ότι υπάρχει όχημα που κινείται ανάποδα.

Αυτό, όπως υποστηρίζει η ΕΡΤ θα κινητοποιεί τους οδηγούς ώστε να σταματούν τα οχήματά τους (που άραγε και υπό ποιες συνθήκες;), για να αποφευχθούν τα χειρότερα.



Δηλαδή με λίγα λόγια, οι οδηγοί που κινούνται στην Εγνατία Οδό θα πρέπει να έχουν το νου τους στο κινητό τους και όχι στο δρόμο. «Έξυπνο» μέτρο «πρόληψης» (ή πρόκλησης;) ατυχημάτων…

Αντί να πέσει το βάρος στην παρεμπόδιση και σύλληψη των διακινητών μεταναστών, που αλωνίζουν όποτε και όπως θέλουν (και) στη δυτική και ανατολική Μακεδονία, η μόνη πρεμούρα των υπευθύνων είναι πως θα στέλνουν μηνύματα και ειδοποιήσεις.

Το θέμα επιβεβαίωσε μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής, το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Εγνατίας Οδού ΑΕ, Αντώνης Πασχάλης:

«Η Εγνατία Οδός συνεργάζεται με της αστυνομικές αρχές για την πάταξη και έλεγχο του φαινόμενου, έχει πυκνώσει της περιπολίες τεχνικής αστυνόμευσης. Έχουμε αποφασίσει και έχουμε δώσει εντολή για να λειτουργήσει, μια εφαρμογή κάτι αντίστοιχο με την εφαρμογή 112 που θα έχει όμως πιο γρήγορη και άμεση ανταπόκριση, που θα ενημερώνει με μήνυμα στο κινητό τους για τα έκτακτα συμβάντα τους διερχόμενους οδηγούς, μια εφαρμογή που θα λειτουργήσει πιλοτικά τους επόμενους μήνες και ελπίζουμε ότι θα έχουμε θετικά αποτελέσματα την επομένη περίοδο, είναι κάτι πρωτοποριακό που η ΕΓΝΑΤΙΑ Α.Ε έχει επενδύσει σε αυτή την καινούρια εφαρμογή».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This