Ξεκίνησε… Μήνυμα του 112 στα νησιά του Ιονίου, Ήπειρο, Αχαΐα, Αιτωλοακαρνανία για την κακοκαιρία Petar!

Κολυδάς: «Το πέρασμα του μετώπου θα είναι μεν πρόσκαιρο, αλλά...» - Υποχωρούν σταδιακά οι υψηλές θερμοκρασίες

Must Read

Όπως είχε προαναγγελθεί άλλωστε από χθες, σε απόλυτη ετοιμότητα αποδείχθηκε και σήμερα το… 112, το οποίο έχει αντικαταστήσει έναν ολόκληρο κρατικό μηχανισμό…

Επείγουσα ειδοποίηση εστάλη λίγο μετά τις 11:00 στα νησιά του Ιονίου,  σε Ήπειρο, Αχαΐα, Αιτωλοακαρνανία και προειδοποιεί για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα -ισχυρές καταιγίδες- που θα «χτυπήσουν» τις επόμενες ώρες και έως αργά το βράδυ του Σαββάτου, λόγω της κακοκαιρίας Petar που θα πλήξει τη χώρα μας προερχόμενη από Ιταλία.

Μέσω του μηνύματος, ζητείται από κατοίκους και επισκέπτες των συγκεκριμένων περιοχών να περιορίσουν τις άσκοπες μετακινήσεις και να ακολουθούν τις οδηγίες των αρχών.

Το μήνυμα που εστάλη

Την προσοχή επέστησε και ο μετεωρολόγος Θοδωρής Κολυδάς, ο οποίος σε ανάρτησή του τονίζει ότι από το μεσημέρι και μετά θα αρχίζουν να επηρεάζονται τα ΒΔ της χώρας.

Το πέρασμα του μετώπου θα είναι μεν πρόσκαιρο, αλλά, όπως έγραψε στο Twitter ο κ.Κολυδάς, χρειάζεται προσοχή σε Νησιά Ιονίου, Ήπειρο και Δυτική Στερεά.

Εν τω μεταξύ, όπως αναφέρει το corfutvnews.gr έγινε σύσκεψη το πρωί στην Κέρκυρα του Οργάνου Πολιτικής Προστασίας, με επικεφαλής τον αντιπεριφερειάρχη Κώστα Ζορμπά.

Συμμετείχαν όλες  οι εμπλεκόμενες υπηρεσίες οι οποίες όπως δήλωσαν, είναι σε ετοιμότητα, προκειμένου να αντιμετωπίσουν έκτακτες συνθήκες, εφόσον προκύψουν από την κακοκαιρία που αναμένεται τις μεσημβρινές ώρες.

Meteo: Υποχωρούν σταδιακά οι υψηλές θερμοκρασίες με βροχές και καταιγίδες στα δυτικά και βόρεια τμήματα της χώρας

Σταδιακή υποχώρηση θα παρουσιάσουν από το Σαββάτο οι υψηλές θερμοκρασίες που επικρατήσαν στη χώρα τις τελευταίες ημέρες. Παράλληλα, φαινόμενα θα εκδηλωθούν κατά τόπους από το απόγευμα του Σαββάτου έως τις προμεσημβρινές ώρες της Κυριακής.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, βαρομετρικό χαμηλό που θα κινηθεί από την Βόρεια Ιταλία προς τα Βαλκάνια θα επηρεάσει τον καιρό της χώρας από το μεσημέρι του Σαββάτου 05/08.

Τοπικές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν αρχικά στο Ιόνιο και στα δυτικά και βορειοδυτικά ηπειρωτικά, οι οποίες κατά τη διάρκεια την νύχτας προς Κυριακή 06/08 θα επεκταθούν στην υπόλοιπη Μακεδονία, στα δυτικά και βόρεια τμήματα της Θεσσαλίας και στη Δυτική Πελοπόννησο.

Πιθανότητα χαλαζοπτώσεων υπάρχει για τη Μακεδονία, το Βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά και τη Βορειοδυτική Πελοπόννησο.

Στη συνέχεια, από τις πρωινές και έως τις προμεσημβρινές ώρες της Κυριακής 06/08, σποραδικές βροχές θα σημειωθούν στη Θράκη και στα ορεινά ηπειρωτικά.

Στον σχετικό χάρτη παρουσιάζεται ο υετός που αναμένεται έως τις προμεσημβρινές ώρες της Κυριακής 06/08 καθώς και οι περιοχές όπου υπάρχει πιθανότητα χαλαζόπτωσης.

Ο υετός που αναμένεται έως τις προμεσημβρινές ώρες της Κυριακής 06/08 και οι περιοχές όπου υπάρχει πιθανότητα χαλαζόπτωσης

Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει πτώση στα δυτικά τμήματα της χώρας το Σάββατο 05/08 και σε όλη τη χώρα την Κυριακή 06/08 οπότε δεν αναμένεται να ξεπεράσει τους 35-36 °C στα ηπειρωτικά και τους 32-34 °C στις νησιωτικές περιοχές.

Οι άνεμοι το Σάββατο 05/08 θα παρουσιάσουν μικρή ενίσχυση. Νότιοι άνεμοι 3 έως 5 μποφόρ θα επικρατήσουν από το απόγευμα στο Αιγαίο και δυτικοί-βορειοδυτικοί άνεμοι 2 έως 4 μποφόρ στο Ιόνιο.

Συνιστάται προσοχή στις περιοχές και κατά τις ώρες εκδήλωσης καταιγίδων, καθ’ όσον σε κάποιες περιπτώσεις τα φαινόμενα θα συνοδεύονται από ισχυρούς ριπαίους ανέμους.

Διαβάστε ακόμα:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This