Παρέμβαση-καταπέλτης Βερβεσού: Γιατί άφησαν στο απυρόβλητο τους εμπλεκόμενους της ΕΛ.ΑΣ.;

Must Read

Καταπέλτης ήταν ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Δημήτρης Βερβεσός, ενάντια στην ανοχή που επιδεικνύεται προς τους υψηλά ιστάμενους υπεύθυνους για την Ελληνική Αστυνομία, μετά το μπάχαλο, την αδράνεια και την ανικανότητα που επέδειξαν άπαντες, επιτρέποντας την κάθοδο του φονικού τάγματος των νεοναζιστών Κροατών χούλιγκαν της Ντιναμό Ζάγκρεμπ, την ένωσή του με Έλληνες συνεργούς και την προσχεδιασμένη επίθεση που εξαπέλυσαν οδηγώντας στο χάος και τη δολοφονία του Μιχάλη Κατσουρή.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που διαρρέονται αφειδώς προς όλα τα ΜΜΕ, το τμήμα Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. ξεκινά έρευνα για τυχόν ποινικές ευθύνες που υπάρχουν σε στελέχη της αστυνομίας για το φιάσκο, ενώ ολοένα και αυξάνοντα οι φωνές και μέσα στους κόλπους της αστυνομίας, ότι υπεύθυνη είναι η ηγεσία του Σώματος.

Το γεγονός ότι οι Αρχές ήξεραν μέρες πριν το τι έρχεται στη χώρα μας και υπήρχαν επαναλαμβανόμενες ενημερώσεις από σχεδόν… όλα τα Βαλκάνια, αλλά και την Interpol για τους νεοναζί εγκληματίες, είναι αδιαμφισβήτητο και  εκεί εστιάζεται η έρευνα των «αδιάφθορων» για ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες.



Γιατί άφησαν στο απυρόβλητο τους εμπλεκόμενους;

Ο κ.Βερβεσός μιλώντας στο Open, είπε πολύ χαρακτηριστικά ότι οι δικαστικές Αρχές έχουν αφήσει στο απυρόβλητο τους υπευθύνους της ΕΛ.ΑΣ., οι οποίοι αν είχαν κάνει τη δουλειά τους, δεν θα είχαμε θρηνήσει ένα νέο παλικάρι.

Επεσήμανε συγκεκριμένα:

«Συνήθως οι ΕΔΕ αυτές όπως ξέρετε, είναι ΕΔΕ κουκουλώματος και συγκαλύψεως μέχρι τώρα. Το ερώτημα είναι γιατί δεν έχουν ασκηθεί μέχρι σήμερα διώξεις κατά των αρμοδίων της ελληνικής αστυνομίας οι οποίοι δια παραλείψεως οδήγησαν στο ζημιογόνο γεγονός του θανάτου … Αυτό είναι προς διερεύνηση, γιατί σήμερα οι ανακριτικές Αρχές, γιατί ο εισαγγελέας, γιατί οι δικαστικές αρχές της χώρας έχουν αφήσει στο απυρόβλητο τους εμπλεκόμενους δια παραλείψεως υπευθύνους της ελληνικής αστυνομίας, οι οποίοι είναι προφανές ότι αν είχαν κάνει αυτό που έπρεπε σύμφωνα με το νόμο και το καθήκον τους σήμερα δεν θα είχαμε θρηνήσει έναν νεκρό … Είναι άλλο θέμα η ΕΔΕ και άλλο θέμα η ποινική διερεύνηση. Θα έπρεπε να έχει ξεκινήσει η ποινική διερεύνηση της υπόθεσης και όχι η πειθαρχική. Δεν έχουμε εμπιστοσύνη πλέον στα όργανα της ελληνικής αστυνομίας, λυπάμαι που το λέω. Έχουμε μόνο εμπιστοσύνη στα όργανα της ελληνικής δικαιοσύνης. Και όφειλαν οι δικαστικές Αρχές να είχαν ξεκινήσει την ποινική διερεύνηση της υπόθεσης».

Διαβάστε ακόμα:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This