Ο Μητσοτάκης ποιείται την νήσσαν!

Επιχειρεί πάλι να μεταθέσει τις βαριές ευθύνες του - Καλεί χωρίς λόγο την UEFA και τους Big-4 του ποδοσφαίρου σε σύσκεψη για να καλύψει τον εαυτό του, τον Οικονόμου και την ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας

Must Read

Με μια αδιανόητη πρωτοβουλία, ο Κυριάκος Μητσοτάκης «ανάγει» το γεγονός ότι η ΕΛ.ΑΣ. επέτρεψε την εισβολή νεοναζί της Ντιναμό Ζάγκρεμπ από τα σύνορα για να σκοτώσουν και να δείρουν σε πρόβλημα του ελληνικού ποδοσφαίρου.

  • του Βασίλη Γαλούπη

Αντί να καλέσει τον πρόεδρο της UEFA Αλεξάντερ Τσέφεριν σε συνάντηση ο πρωθυπουργός της Κροατίας, μιας χώρας που εξάγει επικίνδυνους τρομοκράτες οπαδούς σε όλη την Ευρώπη ξανά και ξανά, το πράττει ο Μητσοτάκης!

Το ακόμα πιο εξωφρενικό είναι ότι ο πρωθυπουργός συγκαλεί, αμέσως μετά τη συνάντηση που θα γίνει την προσεχή Τετάρτη και ευρεία σύσκεψη με εμπλεκόμενους υπουργούς αλλά και τέσσερις ομάδες, παρουσία του Τσέφεριν. Δηλαδή, ο Μητσοτάκης επιλέγει να μην προσκαλέσει κάποιο θεσμικό ποδοσφαιρικό όργανο, όπως η ΕΠΟ ή η Σούπερ Λίγκα, ούτε καν όλες τις ΠΑΕ, αλλά μόνο τον Ολυμπιακό, τον Παναθηναϊκό, την ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ.



Στοχοποίηση

Ο πρωθυπουργός αποφασίζει για τα επεισόδια των χούλιγκαν της Ντιναμό Ζάγκρεμπ μαζί με κάποιους του Παναθηναϊκού να στοχοποιήσει άμεσα τέσσερις ομάδες «για να συζητήσουν όσα συμβαίνουν στο ελληνικό και το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο», μαζί με τον Τσέφεριν. Και περισσότερο απ’ όλες στοχοποιεί την ΑΕΚ, που βρίσκεται στην πιο αλλόκοτη θέση απ’ όλες και που ο Μητσοτάκης επιχειρεί ξεκάθαρα να την κάνει μέρος του προβλήματος, ενώ αποδεδειγμένα η «Ένωση» είναι το θύμα της ιστορίας με πολλαπλές απώλειες.

Η σκοπιμότητα αυτής της θλιβερής πρωτοβουλίας του πρωθυπουργού είναι οφθαλμοφανής. Ο Μητσοτάκης προσπαθεί με κάθε τρόπο να ξεφύγει από τις ευθύνες του, τις ευθύνες του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και τις ευθύνες της ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ. Γι’ αυτό βαφτίζει τη δική του ανεπάρκεια ως «πρόβλημα βίας στο ελληνικό ποδόσφαιρο».



Η δολοφονία του Μιχάλη Κατσουρή δεν προήλθε από τα γνωστά φαινόμενα βίας των ελληνικών γηπέδων, τα οποία έχουν συζητηθεί πολλάκις και σε κυβερνητικό επίπεδο, αλλά και με την UEFA.

Το συγκεκριμένο περιστατικό ήταν αποτέλεσμα της ανικανότητας της ΕΛ.ΑΣ. και του υπουργείου Προστασίας. Αυτοί άφησαν τους Κροάτες να μπουν στη χώρα, αυτοί δεν εμπόδισαν τους χούλιγκαν της Ντιναμό Ζάγκρεμπ να φτάσουν μέχρι τη Νέα Φιλαδέλφεια για να δημιουργήσουν σκηνικό θανάτου, αυτοί ήξεραν ποιοι νεοναζί οπαδοί του Παναθηναϊκού θα συνεργαστούν με τους ξένους και δεν τους έκαναν έρευνα πριν από τα επεισόδια.

Η ΕΛ.ΑΣ. και το υπουργείο Δημ. Τάξης ήταν ενήμεροι για όλα. Το αποδεικνύουν τα δεκάδες έγγραφα από τις εσωτερικές υπηρεσίες, όπως και από Αρχές άλλων χωρών. Ακόμα και διευθύνσεις κτιρίων οπαδών του Παναθηναϊκού, που θα υποδέχονταν οπαδούς της Ντιναμό, είχε στείλει η Υποδιεύθυνση Αθλητικής Βίας. Ουδείς ασχολήθηκε, ουδείς απέτρεψε το προαναγγελθέν έγκλημα.

Οι αστυνομικοί, εξάλλου, ακολουθούσαν κατά πόδας τους Κροάτες χούλιγκαν στη διαδρομή από τον Περισσό μέχρι το γήπεδο. Και, βέβαια, είναι δεδομένο, όπως προκύπτει από τα στοιχεία κι απ’ όλα τα βίντεο, ότι δεν υπήρξε ραντεβού θανάτου. Θαμώνες και γυναικόπαιδα πήγαν να σκοτώσουν οι Κροάτες με τους Έλληνες συνεργούς τους στη δολοφονία.



Το Χέιζελ

Ο Μητσοτάκης επιχειρεί να αλλάξει την πραγματικότητα. Είναι σαν για την τραγωδία στο Χέιζελ, το 1985, να μη βρισκόταν με την πλάτη στον τοίχο η Θάτσερ για το θανατικό που προκάλεσαν οι οπαδοί της Λίβερπουλ, αλλά να έτρεχε ο τότε πρωθυπουργός της Ιταλίας Μπετίνο Κράξι να θυματοποιήσει τη Γιουβέντους, που μετρούσε δεκάδες αθώους νεκρούς.

Ο «τουρίστας» Μητσοτάκης, που κάνει διακοπές διαρκείας αδιαφορώντας για τα πάντα γύρω του, θέλει να ξεπλύνει τον εαυτό του, τον Οικονόμου και τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. Θέλει να βγει από το κάδρο, ενώ αυτό δεν μπορεί να γίνει.

Οι ενέργειές του είναι βούτυρο στο ψωμί των Κροατών συλληφθέντων, αλλά και της Ντιναμό Ζάγκρεμπ, η οποία παραμένει στο απυρόβλητο απ’ όλους στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Να σημειωθεί ότι η σύσκεψη με τον Τσέφεριν θα γίνει μία μέρα μετά το ματς στο Ζάγκρεμπ και τρία 24ωρα πριν από τη ρεβάνς στη Ν. Φιλαδέλφεια.

Το προκλητικό άλλοθι της ΕΛ.ΑΣ. στους νεοναζί Κροάτες χούλιγκαν

Ο Μητσοτάκης επιλέγει την ημέρα που ήξερε ότι ο Τσέφεριν θα είναι εδώ για το Ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ στο Καραϊσκάκη, ώστε να κάνει ένα ραντεβού που σε όλη τη διεθνή κοινότητα θα προβάλει την εικόνα πως τα γεγονότα στη Ν. Φιλαδέλφεια ήταν απόρροια ελληνικής ποδοσφαιρικής βίας και όχι εισαγόμενων χούλιγκαν λόγω ελληνικής κυβερνητικής και κρατικής ανικανότητας.

Να θυμίσουμε ότι, την επομένη του θανάτου στο γήπεδο της ΑΕΚ, ο πρωθυπουργός της Κροατίας Αντρέι Πλένκοβιτς είχε επικοινωνήσει αμέσως με τον κ. Μητσοτάκη. Πέρα από μια τυπική ανακοίνωση, δεν υπήρξε άλλη ενημέρωση για το τι ακριβώς συζήτησαν.

Επίσης, η ΕΛ.ΑΣ., που επέδειξε εγκληματική αμέλεια, από την πρώτη στιγμή, προσπαθεί με κάθε τρόπο να εμπλέξει την ΑΕΚ στα επεισόδια, με ψευδείς εκθέσεις που «θέλουν» οργανωμένους οπαδούς της να είχαν συγκεντρωθεί και να περίμεναν τους Κροάτες χούλιγκαν για ραντεβού θανάτου. Όλη η έως τώρα μεθόδευση που επιχειρείται βρομάει από την κορυφή ως τα νύχια.

Το τάγμα των νεοναζί Κροατών λίγες στιγμές πριν τη δολοφονική επίθεση στη Νέα Φιλαδέλφεια

Διαβάστε ακόμα:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This