Νέα Φιλαδέλφεια: Απολογούνται σήμερα οι τελευταίοι 35 κατηγορούμενοι

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν οι πρώτοι 70 χούλιγκαν

Must Read

Σήμερα ολοκληρώνονται οι απολογίες των 105 συλληφθέντων για τα αιματηρά επεισόδια που σημειώθηκαν το βράδυ της Δευτέρας 7 Αυγούστου έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια που οδήγησαν στον θάνατο του 29χρονου Μιχάλη Κατσουρή, καθώς οι τελευταία 35 κατηγορούμενοι θα περάσουν το κατώφλι των Ανακριτών.

Η διαδικασία των απολογιών ξεκίνησε την Παρασκευή και ολοκληρώνεται σήμερα Κυριακή. Την πρώτη ημέρα απολογήθηκαν 30 από τους κατηγορούμενους, οι οποίοι με την ολοκλήρωση της διαδικασίας κρίθηκαν όλοι τους προσωρινά κρατούμενοι. Το Σάββατο ενώπιον των Ανακριτών βρέθηκαν 40 ακόμη κατηγορούμενοι, ανάμεσά τους και ένας Έλληνας, οι οποίοι και αυτοί πήραν τον δρόμο για τη φυλακή.




Το κατώφλι των Ανακριτών θα περάσουν σήμερα οι τελευταίοι 35 κατηγορούμενοι, υπόλογοι για βαριά αδικήματα, για τα αιματηρά επεισόδια που σημειώθηκαν το βράδυ της Δευτέρας 7 Αυγούστου έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια.




Το κατηγορητήριο είναι βαρύ για τους 105 κατηγορούμενους καθώς καλούνται να δώσουν εξηγήσεις για κακουργήματα που αφορούν τη δράση εγκληματικής οργάνωσης, έκρηξης και κατοχής εκρηκτικών αλλά και για πλημμελήματα όπως αυτά της παράνομης κατοχής όπλων, της βιαιοπραγίας με βάση τον αθλητικό νόμο, κά.

Στην ποινική δίωξη που ασκήθηκε περιλαμβάνεται και το αδίκημα της ανθρωποκτονίας σε βάρος του 29χρονου φιλάθλου της ΑΕΚ ωστόσο μέχρι στιγμής δεν έχει απαγγελθεί κατηγορία σε κάποιον από τους κατηγορούμενους. Οι Αρχές ευελπιστούν ότι με τη λήψη DNA που πραγματοποιήθηκε χθες – λήφθηκε βιολογικό υλικό και από τους 105 χούλιγκαν – θα ταυτοποιηθεί ο δράστης της στυγερής δολοφονίας του Μιχάλη Κατσουρή.

Ειδικότερα, η δικογραφία που σχηματίστηκε για τα βίαια επεισόδια αφορά τα αδικήματα της:

  • εγκληματικής οργάνωσης (κακούργημα)
  • ανθρωποκτονίας από πρόθεση (κακούργημα)
  • έκρηξης (κακούργημα)
  • κατοχής εκρηκτικών υλών (κακούργημα)

καθώς και τα πλημμελήματα:

  • διατάραξη κοινής ειρήνης
  • επικίνδυνη σωματική βλάβη, τετελεσμένη και σε απόπειρα, από κοινού κατά συρροή
  • φθορά ξένης ιδιοκτησίας
  • βιοπραγία (αδίκημα του αθλητικού νόμου)
  • παράνομη οπλοφορία
  • οπλοχρησία
  • κατοχή φωτοβολίδων

Υπενθυμίζεται ότι τρεις ανακριτές, ένας τακτικός και δύο επίκουροι, έχουν οριστεί για να διενεργήσουν την κύρια ανάκριση. Η κύρια ανάκριση ανατέθηκε στην 25η Τακτική Ανακρίτρια. Μετά από αίτημα του προϊσταμένου του Πρωτοδικείου Αθηνών Χριστόφορου Λινού και με τη σύμφωνη γνώμη της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών Μαρίας Γκανέ την Ανακρίτρια, λόγω του επείγοντος χαρακτήρα της υπόθεσης, επικουρούν ο 14ος Τακτικός Ανακριτής και η 20η Τακτική Ανακρίτρια που υπηρετούν στα θερινά τμήματα.

Χθες, ο αδελφός του Μιχάλη, Γιώργος Κατσουρής, δήλωσε στην Ανακρίτρια παράσταση προς Υποστήριξη της Κατηγορίας, ζητώντας να εντοπιστούν όλοι όσοι με πράξεις τους συνετέλεσαν στον τραγικό θάνατο του 29χρονου.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με τα όσα έχουν καταγράψει κάμερες γύρω από το γήπεδο της ΑΕΚ υπάρχουν κι άλλοι ύποπτοι οι οποίοι διαφεύγουν μέχρι στιγμής της σύλληψης για τα αιματηρά επεισόδια τα ξημερώματα της περασμένης Δευτέρας.

Η Αστυνομία μελετά τα σχετικά βίντεο προκειμένου να εντοπιστούν και οι υπόλοιποι δράστες της δολοφονίας του 29χρονου Μιχάλη.

Αιμορραγούσε και τον χτυπούσαν με ρόπαλα!

Φρίκη και αποτροπιασμό προκαλεί νέο βίντεο-ντοκουμέντο από το μοιραίο βράδυ στη Νέα Φιλαδέλφεια. Πλάνα δείχνουν πως ξεκίνησε η επίθεση των οργανωμένων Κροατών χούλιγκαν κατά των οπαδών της ΑΕΚ, αλλά και τη στιγμή που ο Μιχάλης Κατσουρής προσπαθεί να ξεφύγει από τις ορδές Κροατών νεοναζί, μετά τη μαχαιριά που δέχθηκε στο δεξί μπράτσο, και δέχεται χτυπήματα με ρόπαλα.

Λίγο αργότερα ο άτυχος 29χρονος κατέρρευσε και πέθανε από ακατάσχετη αιμορραγία.




Διαβάστε επίσης: 

Αδίστακτο το τάγμα των νεοναζί: Ο μαχαιρωμένος Μιχάλης προσπαθούσε να ξεφύγει και τον χτυπούσαν με ρόπαλα! 

Προφυλακιστέοι και οι 40 κατηγορούμενοι που απολογήθηκαν σήμερα για τη δολοφονία του 29χρονου Μιχάλη

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This