Κρίσιμη η κατάσταση του τουρίστα που ακρωτηριάστηκε από πτώση βράχου στο Φαράγγι της Σαμαριάς

Κλειστά όλα τα φαράγγια στα Χανιά

Must Read

Στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων «Άγιος Γεώργιος» μεταφέρθηκε από το Ηράκλειο με τη συνδρομή ελικοπτέρου του ΕΚΑΒ ο 45χρονος τουρίστας που ακρωτηριάστηκε μετά από πτώση βράχου στο Φαράγγι της Σαμαριάς, λόγω σεισμού.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ η κατάσταση του κρίνεται κρίσιμη και αυτή την ώρα χειρουργείται.

Ο Ισπανός τουρίστας τραυματίστηκε το πρωί της Κυριακής κατά τη διάρκεια πεζοπορίας στο Φαράγγι της Σαμαριάς όταν αποκολλήθηκε βράχος λόγω του σεισμού 4,9 Ρίχτερ που σημειώθηκε στην Κρήτη.

Δύο ελικόπτερα, άνδρες της 3ης ΕΜΑΚ, της 3ης ΕΜΟΔΕ, 8 οχήματα της Πυροσβεστικής με 25 υπαλλήλους από τα Χανιά έσπευσαν στο σημείο προκειμένου να μεταφερθεί με ασφάλεια στο νοσοκομείο ο 45χρονος τραυματίας.




Κλειστά όλα τα φαράγγια στα Χανιά

Εν τω μεταξύ, ολοκληρώθηκε η επιχείρηση εκκένωσης των 667 επισκεπτών του Φαραγγιού  της Σαμαριάς, ενώ σε εξέλιξη είναι και η έξοδος από το Ξυλόσκαλο στον Ομαλό υπό τον φόβο νέας κατολίσθησης.

Με απόφαση του αντιπεριφερειάρχη Χανίων, Νίκου Καλογερή – ο οποίος συντόνισε την επιχείρηση εκκένωσης – θα παραμείνουν κλειστά για σήμερα Κυριακή όλα τα φαράγγια της Περιφερειακής Ενότητας, λόγω αυξημένης επικινδυνότητας από τη σεισμική δραστηριότητα το πρωί της Κυριακής στα νότια των Χανίων.

Παράλληλα, υπό τον συντονισμό του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος δύο περιπολικά σκάφη του Λιμενικού και της ελληνικής ακτοφυλακής έχουν αποπλεύσει προς την θαλάσσια περιοχή της Αγίας Ρούμελης, προς τυχόν παροχή συνδρομής μετά τον σεισμό που εκδηλώθηκε σήμερα στην περιοχή. Στο σημείο βρίσκεται ήδη και ιδιωτικό σκάφος σε ετοιμότητα.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This