Κρήτη: Απομάκρυνση 660 τουριστών από το Φαράγγι της Σαμαριάς, μετά τον σοβαρό τραυματισμό του 45χρονου Ισπανού

Οι γιατροί δεν κατάφεραν να σώσουν το πόδι του άτυχου τουρίστα, που εξακολουθεί να νοσηλεύεται διασωληνωμένος, σε σταθερή κατάσταση

Must Read

Περί τους 660 τουρίστες διέσχιζαν σήμερα το πρωί το Φαράγγι της Σαμαριάς, όταν και σημειώθηκε (στις 10.49) ο ισχυρός σεισμός, μεγέθους 4,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, που ταρακούνησε τη νότια περιοχή των Χανίων, προκαλώντας την κατολίσθηση στον εθνικό δρυμό, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ένας 45χρονος Ισπανός περιπατητής από βράχο που αποκολλήθηκε και έπεσε πάνω στο πόδι του, ακρωτηριάζοντάς το.

«Για καλή του τύχη ήταν κοντά γιατρός, η οποία έτρεξε μαζί με τους ανθρώπους του φαραγγιού και κατάφεραν να τον βοηθήσουν κάπως. Σταμάτησαν την αιμορραγία. Το πρώτο ελικόπτερο κατάφερε και προσγειώθηκε στο ελικοδρόμιο της Σαμαριάς, μέσα στο φαράγγι. Πήρε τον άνθρωπο και τον γιατρό και τον πήγαν στο Νοσοκομείο των Χανίων για πιο γρήγορα», είπε ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων, Νικόλαος Καλογέρης, αναφερόμενος στην ιδιαίτερα δύσκολη προσέγγιση του ελικοπτέρου του ΕΚΑΒ στο φαράγγι.

Αμέσως μετά τον σεισμό, ξεκίνησε από την Πυροσβεστική, το ΕΚΑΒ και εθελοντές μια μεγάλη επιχείρηση απομάκρυνσης των εκατοντάδων περιπατητών που βρίσκονταν μέσα στο φαράγγι, σε συντονισμό του αντιπεριφερειάρχη Χανίων και του διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, οι οποίοι μετέβησαν εν πλω στην Αγία Ρούμελη. Το δεύτερο μέρος εξόδου των επισκεπτών ολοκληρώθηκε στην είσοδο του φαραγγιού, στο Ξυλόσκαλο, στον Ομαλό. Με απόφαση του αντιπεριφερειάρχη, έκλεισαν για προληπτικούς λόγους όλα τα φαράγγια της περιοχής.

(πηγή φωτο: ertnews.gr )

Αξίζει να σημειωθεί πως στις 12 το μεσημέρι εξάλλου, εστάλη προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 προς τους κατοίκους στα νότια Χανιά, το οποίο ανέφερε «λόγω σεισμικής δόνησης στην περιοχής σας, αποφύγετε επικίνδυνες περιοχές (φαράγγια, βράχους) Κίνδυνος κατολισθήσεων. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών».

 

Διασωληνωμένος και σε σταθερή κατάσταση, πλέον, νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων ο 45χρονος Ισπανός τουρίστας που τραυματίστηκε πολύ σοβαρά στο πόδι του από κατολίσθηση βράχου στο φαράγγι της Σαμαριάς, έντονης σεισμικής δόνησης που καταγράφηκε σήμερα το πρωί της ανατολικά της Σούγιας.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, o άτυχος υποβλήθηκε σε πολύωρη χειρουργική επέμβαση, με τους γιατρούς να μην καταφέρνουν να σώσουν το πόδι του, το οποίο ακρωτηριάστηκε από το ύψος του μηρού. Κατά τον τραυματισμό του και μέχρι να μεταφερθεί στο νοσοκομείο, ο 45χρονος έχασε πολύ αίμα, γεγονός που δυσχεραίνει την κατάσταση της υγείας του. Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ Χανίων, ο τραυματίας θα μεταφερθεί σε ειδικό κέντρο νοσηλείας και αποκατάστασης, μόλις κρίνουν εφικτή τη μεταφορά του οι γιατροί.


*πηγή φωτο: ertnews.gr 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This