Β. Νουλέζας: «Με ισχνά στοιχεία η προφυλάκιση, ψηλός και εύσωμος ο δράστης»

Οι 105 πήγαν φυλακή για επικοινωνιακούς λόγους - Η δικογραφία έχει πολλά κενά

Must Read

Με αδύναμα στοιχεία έγινε η προφυλάκιση των 105 κατηγορουμένων για την δολοφονία του 29χρονου Μιχάλη Κατσουρή την περασμένη Δευτέρα έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια σύμφωνα με τον δικηγόρο, Βασίλη Νουλέζα.

Μιλώντας στην ΕΡΤ ανέφερε:

«Υπάρχουν τρομερές ελλείψεις και προχειρότητα στη δικογραφία. Με ισχνά αποδεικτικά στοιχεία αποφασίστηκε η προσωρινή κράτηση των 105».

Ο ποινικολόγος έχει αναλάβει την υπεράσπιση δύο Κροατών και ενός Αυστριακού κροατικής καταγωγής για τους οποίους έχει υποστηρίξει πως δεν έχουν καμία συμμετοχή στην υπόθεση και είναι αθώοι.

Όπως είπε ανέλαβε την υπεράσπισή τους με μεγάλη περίσκεψη γιατί έχει δεχτεί δεκάδες απειλές για την ζωή του και κατάρες όλες τις προηγούμενες μέρες!

Σχετικά με την δικογραφία τόνισε ότι υπάρχουν αρκετά κενά και ελλείψεις:

«Υπάρχει το εξής οξύμωρο. Το ίδιο ακριβώς δήλωσε και ο συνάδελφος πολιτικής αγωγής, ο κύριος Χρήστος Μαυρομάτης, που είναι ένας πολύ έγκριτος νομικός. Η δικογραφία έχει τρομερά κενά και ελλείψεις.

Έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για την παράβαση του άρθρου 187, δηλαδή της εγκληματικής οργάνωσης, η οποία όμως δεν συνοδεύεται από το 299 του Ποινικού Κώδικα που είναι ανθρωποκτονία με δόλο.

Εν ολίγοις, απολογήθηκαν οι 90 και πλέον Κροάτες, συν τους Έλληνες και τον Αλβανό κατηγορούμενο, ότι δηλαδή κατηγορούνται για παράβαση του 187, την εγκληματική οργάνωση, αλλά όχι για την ανθρωποκτονία. Το διαβιβαστικό έγγραφο της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής αναφερόταν σε αυτό. Η παραγγελία για τη διενέργεια πραγματογνωμοσύνης σε ό, τι αφορά την εξέταση δακτυλικών αποτυπωμάτων, επίσης αναφέρεται σε αυτό, αλλά δεν υπάρχει το 299 στο προσχέδιο του κατηγορητηρίου. Υπάρχει δηλαδή μία προχειρότητα σε ότι αφορά τη δικογραφία, τρομερές ελλείψεις και με τα ισχνά αυτά αποδεικτικά στοιχεία αποφασίστηκε συνολικά για όλους, η προσωρινή κράτηση».

Σύμφωνα με τον ίδιο η προφυλάκιση εξυπηρετεί επικοινωνιακού λόγους.

«Χωρίς ακόμη να έχει εντοπιστεί, ταυτοποιηθεί ο δράστης ή οι συναυτουργοί του, κατά την άποψή μου είναι ευθύνη της Αστυνομίας, αλλά πολύ περισσότερο της ανακριτικής αρχής, υπάρχει και εδώ είναι νομίζω το μείζον. Η πρώτη τους πρόθεση των Κροατών που βρέθηκα στην Νέα Φιλαδέλφεια ήταν να παρακολουθήσουν την προπόνηση της Ντιναμό Ζάγκρεμπ, γιατί γνώριζαν ότι δεν μπορούν να εξασφαλίσουν εισιτήριο, απαγορεύεται από την ΟΥΕΦΑ να μπουν στο γήπεδο. Πολλοί από αυτούς προμηθεύτηκαν κάποια ξύλα. Συνεπλάκησαν με τους οργανωμένους οπαδούς της ΑΕΚ. Κάποιος με μαχαίρι επιτέθηκε στον 29χρονο Μιχάλη. Έργο της αστυνομίας είναι να ανακαλύψει τον δολοφόνο».

Και συνέχισε:

«Οι περισσότεροι έφτασαν γύρω στις 9 με 10 το βράδυ στην ΟΠΑΠ Αρένα – περιέργως δεν υπήρχαν εκεί αστυνομικές δυνάμεις παρά την προπόνηση της Ντιναμό Ζάγκρεμπ».

Τέλος, είπε πως υπάρχει βίντεο από την δολοφονία και ο δράστης είναι «ψηλός και εύσωμος».

Δείτε τις δηλώσεις του:

Δείτε επίσης:

Επικοινωνία Γεραπετρίτη με τον ΥΠΕΞ της Κροατίας

Υπό δρακόντεια μέτρα έφτασε στο Ζάγκρεμπ η αποστολή της ΑΕΚ

Νέα Φιλαδέλφεια: Ξεκίνησε η μεταγωγή των κρατουμένων στις φυλακές

Δικηγόρος οικογένειας Μιχάλη: «Θεωρώ ότι υπάρχει το υλικό που να δείχνει τον δράστη»

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This