Εκκενώνεται η παραλία Γλυκά Νερά στα Σφακιά υπό τον φόβο κατολίσθησης

Στην επιχείρηση συμμετείχαν άνδρες του Λιμενικού και της ΟΠΚΕ

Must Read

Σε περιπέτεια εξελίχθηκε η βουτιά για όσους επέλεξαν ανήμερα της Παναγίας να κολυμπήσουν στην παραλία Γλυκά Νερά στα Σφακιά, καθώς Λιμενικό και ΟΠΚΕ προχώρησαν στην εκκένωσή της υπό τον φόβο κατολίσθησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ Χανίων, νωρίς σήμερα το πρωί απομακρύνθηκαν οι λουόμενοι από την εν λόγω παραλία προκειμένου να αποφευχθούν ατυχήματα από ενδεχόμενες κατολισθήσεις στην ευαίσθητη γεωλογικά και εδαφικά περιοχή, που συγκεντρώνει εκατοντάδες επισκέπτες και κατασκηνωτές κάθε χρόνο. Στην επιχείρηση συμμετείχαν άνδρες του Λιμενικού και της ΟΠΚΕ.

Παράλληλα, μόνο για σήμερα, απαγορεύεται η πρόσβαση στη συγκεκριμένη παραλία από τα μονοπάτια, αλλά και από θαλάσσης, με ιδιωτικά σκάφη. Πρόκειται για την ακολουθία των μέτρων που λαμβάνονται από τις αρμόδιες αρχές προληπτικά, μετά από τον ισχυρό σεισμό εντάσεως 4,9 Ρίχτερ, νότια -νοτιοανατολικά της Παλαιόχωρας, το πρωί της Κυριακής, που οδήγησε στον ακρωτηριασμό τουρίστα την ώρα που έκανε πεζοπορία στο Φαράγγι της Σαμαριάς.

Υπενθυμίζουμε ότι στη συγκεκριμένη περιοχή, έχουν συμβεί στο παρελθόν ατυχήματα από το φαινόμενο αποκόλλησης βράχων, ενώ τον Μάιο του 2015, μία 37χρονη τουρίστρια από την Τσεχία, βρήκε τραγικό θάνατο, όταν καταπλακώθηκε από βράχια.

*φωτογραφία αρχείου

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This