Καρέ καρέ οι κινήσεις των Κροατών χούλιγκαν στη Νέα Φιλαδέλφεια

Πώς περιγράφουν οι αστυνομικοί τα αιματηρά επεισόδια

Must Read

Λίγες ώρες πριν από τη σέντρα της αναμέτρησης ΑΕΚ-Ντιναμό Ζάγκρεμπ στην Κροατία ένα ακόμη βίντεο έρχεται στο φως της δημοσιότητας που δείχνει την πορεία των χούλιγκαν στα αιματηρά επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια με αποτέλεσμα τη δολοφονία του Μιχάλη Κατσουρή.

Κάμερες ασφαλείας κατέγραψαν καρέ καρέ την πορεία που έκανε το κομβόι με τους χούλιγκαν της Ντιναμό Ζάγκρεμπ λίγο πριν το μοιραίο χτύπημα που στοίχισε τη ζωή στον 29χρονο φίλαθλο της ΑΕΚ.

Σ’ αυτό απεικονίζεται η διαδρομή των Κροατών χούλιγκαν, από την αποβίβαση τους στον ΗΣΑΠ έως την πλατεία της Νέας Φιλαδέλφειας, ακριβώς έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ στο σημείο που βρίσκονταν μικρά παιδιά και περαστικοί. Στη συνέχεια με ρόπαλα στα χέρια δίνουν το σύνθημα για την έφοδο και ξεκινά η «μάχη». Όταν πλέον έχουν απομακρυνθεί αρκετά κάποιοι κάτοικοι κατεβαίνουν από τα σπίτια τους για να δουν τι συμβαίνει και στη συνέχεια καλούν την Αστυνομία.

Στο μεταξύ, οι Αρχές συνεχίζουν να “χτενίζουν” τις κάμερες ασφαλείας απ’ όλους τους δρόμους που πέρασαν οι Κροάτες εστιάζοντας στο σημείο όπου έπεσε νεκρός ο Μιχάλης Κατσουρής προκειμένου να εντοπίσουν τον δολοφόνο του.

Υπενθυμίζεται ότι οι 105 Κροάτες που συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στις φυλακές υποστηρίζουν στις απολογίες τους ότι δεν ήρθαν με διάθεση να προκαλέσουν επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια, αλλά μόνο να υποστηρίξουν την ομάδα τους. Βλέποντας το εν λόγω βίντεο ωστόσο, με τους χούλιγκαν να μοιάζουν με οργανωμένοι στρατό, κρατώντας στα χέρια τους ρόπαλα και στειλιάρια και φορώντας μαύρα ρούχα και κουκούλες, άλλα συμπεράσματα βγαίνουν.

Οι περιγραφές των αστυνομικών

Την εικόνα που αντίκρισαν οι αστυνομικοί όταν έφθασαν στη Νέα Φιλαδέλφεια, όπου η δράση των χούλιγκαν ήταν ήδη σε πλήρη εξέλιξη, περιγράφουν στις καταθέσεις τους οι αστυνομικοί που βρέθηκαν στο σημείο τονίζοντας πως ακολούθησε ανθρωποκυνηγητό στην περιοχή της Ριζούπολης.

«Περί την 23.50 ώρα, όταν φτάσαμε στο γήπεδο της Ριζούπολης, από την πλευρά της Ανθέων, είδαμε να βρίσκονται εκεί ομάδα με περίπου πενήντα δίκυκλα με δύο επιβάτες το καθένα, σχεδόν τριάντα μέτρα μακριά μας. Μόλις μας αντιλήφθηκαν και εκείνοι, ανέστρεψαν τα οχήματά τους και διέφυγαν στο σύνολό τους με κατεύθυνση προς την οδό Χαλκίδος», περιγράφει αστυνομικός στην κατάθεσή του, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

«Χωριστήκαμε σαν διμοιρία σε δύο ομάδες και εγώ με την δεύτερη ομάδα, πραγματοποιήσαμε τακτική κίνηση προς τα άτομα εντός της οδού Ανθέων, με κατεύθυνση ομοίως με τα άτομα προς την οδό Χαλκίδος. Στο χωμάτινο παρκάκι που βρίσκεται στην συμβολή των οδών Ανθέων και Αμασίου, προλάβαμε τρία άτομα πεζά, τα οποία μόλις φτάσαμε στο ύψος που βρίσκονταν, έπεσαν στο έδαφος, όπου και τους ακινητοποιήσαμε» λέει άλλος.

Άλλη ομάδα αστυνομικών, μετά τα επεισόδια, ήρθε αντιμέτωπη  με περίπου 150 άτομα, σύμφωνα με την κατάθεση άλλου άνδρα της Υποδιεύθυνσης Μέτρων Τάξης. «Την 23.35 εντοπίσαμε στην συμβολή των οδών Προμπονά και Αριοβαρζανού μια ομάδα ατόμων, 150 περίπου, τα οποία έφεραν σκουρόχρωμα ρούχα και κινήθηκαν προς την οδό Αριοβαρζανού. Τα ανωτέρω άτομα τα ακολουθούσαν έτερες αστυνομικές δυνάμεις και μας ενημέρωσαν ότι τα άτομα αυτά, συμμετείχαν στα επεισόδια και είχαν τραπεί σε φυγή», τονίζει άλλος αστυνομικός. Το γκρουπ των Κροατών όπως υποστηρίζει ο ίδιος επιτέθηκε στους άνδρες της ομάδας ΔΡΑΣΗ.


«Κινούμενοι επί της Ανθέων τα άτομα αυτά κινήθηκαν απειλητικά προς το μέρος μας και ενήργησαν επίθεση σε βάρος των ομάδων ΔΡΑΣΗ, με τα χέρια και τα πόδια τους. Εμείς περί ώρα 23.40 καταφέραμε και ακινητοποιήσαμε τέσσερις εξ αυτών. Δεσμεύσαμε τα τέσσερα άτομα και τα προσαγάγαμε στην έδρα της Υπηρεσίας για τα περαιτέρω. Κατά την δέσμευσή τους δεν ανηύραμε στην κατοχή τους κάποιο παράνομο αντικείμενο και δεν ανέφεραν τίποτα. Ήταν και οι τέσσερις αλλοδαποί. Συνολικά τα άτομα που προσήχθησαν στην Υπηρεσία σας από εμάς και τις ομάδες ΔΡΑΣΗΣ είναι 84»
προσθέτει.

Αντιμέτωποι με οπαδούς σε δίκυκλα ήρθε και άλλη ομάδα αστυνομικών. «Όταν φτάσαμε στον Περισσό αποβιβαστήκαμε από το υπηρεσιακό μας λεωφορείο και κινηθήκαμε πεζοί, περίπου τριακόσια μέτρα έως το κατάστημα Lidl που βρίσκεται στην οδό Παπαναστασίου. Όπως κινούμασταν μέχρι να φτάσουμε στο Lidl είδαμε να βρίσκονται εκεί περίπου πέντε με έξι δίκυκλα, με δύο επιβάτες το καθένα. Αυτοί μόλις αντιλήφθηκαν την παρουσία μας έκαναν αναστροφή και διέφυγαν προς το κέντρο της Νέας Φιλαδέλφειας» αναφέρει ένας τρίτος αστυνομικός.

Μάλιστα όπως λένε προχώρησαν στην σύλληψη δύο Κροατών, οι οποίοι ήταν τραυματίες και δεν προέβαλαν αντίσταση, ωστόσο πιθανολογούν ότι περίπου 150 άτομα τα οποία επέβαιναν σε μοτοσικλέτες και παρείχαν κάλυψη τους Κροάτες χούλιγκαν κατάφεραν να ξεφύγουν.

Διαβάστε επίσης:

«Για τον Μιχάλη» – Η ΑΕΚ στέλνει το δικό της μήνυμα για την αποψινή αναμέτρηση με τη Ντιναμό Ζάγκρεμπ

Η… χλιαρή απάντηση ΥΠΕΞ στον Ζόραν Μιλάνοβτις – Η τοποθέτηση του Κροάτη πρωθυπουργού

Δολοφονία Μιχάλη Κατσουρή: Τη φιγούρα του δράστη φέρεται να εντόπισαν οι Αρχές – Ένα τατουάζ στο λαιμό του το νέο στοιχείο

Η στιγμή που ο 29χρονος Μιχάλης δέχεται επίθεση με ρόπαλα

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This