Η… χλιαρή απάντηση ΥΠΕΞ στον Ζόραν Μιλάνοβτις – Η τοποθέτηση του Κροάτη πρωθυπουργού

«Σε αντίθεση με τον Μιλάνοβιτς, δεν επιτίθεμαι στην ελληνική δικαιοσύνη»

Must Read

Η ελληνική κυβέρνηση θυμήθηκε να απαντήσει στις προκλητικές και συκοφαντικές δηλώσεις του Προέδρου της Κροατίας Ζόραν Μιλάνοβιτς κατά της Ελλάδας, με αφορμή την προφυλάκιση των 105 Κροατών χούλιγκαν για τα αιματηρά επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια που οδήγησαν στη δολοφονία του Μιχάλη Κατσουρή.

Σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Στράτος Ευθυμίου απάντησε μεταξύ άλλων ότι «στην Ελλάδα λειτουργεί κράτος δικαίου και η ελληνική δικαιοσύνη θα κρίνει την υπόθεση αμερόληπτα». Μια απάντηση αν μη τι άλλο «χλιαρή» συγκριτικά με τις εξοργιστικές δηλώσεις του Ζόραν Μιλάνοβιτς.

«Από την πρώτη στιγμή, οι Κυβερνήσεις της Ελλάδας και της Κροατίας βρίσκονται σε επικοινωνία για τη διαχείριση της κατάστασης που έχει προκύψει μετά την τραγική δολοφονία του Έλληνα φιλάθλου.

Στην Ελλάδα λειτουργεί κράτος δίκαιου. Με σεβασμό των θεμελιωδών δικαιωμάτων όλων όσων βρίσκονται σε προσωρινή κράτηση, η ανεξάρτητη ελληνική Δικαιοσύνη θα κρίνει την υπόθεση αμερόληπτα και αντικειμενικά. Η δε ελληνική Πολιτεία πάντοτε εγγυάται την τήρηση της νομιμότητας και την ακεραιότητα όσων βρίσκονται σε σωφρονιστικά καταστήματα.

Οποιεσδήποτε δηλώσεις που στρεβλώνουν την πραγματικότητα δεν προσφέρουν καλή υπηρεσία υπό τις παρούσες συνθήκες», σχολίασε ο Στράτος Ευθυμίου.

Υπενθυμίζουμε ότι Ζόραν Μιλάνοβιτς χαρακτήρισε τους χούλιγκαν ως «αιχμαλώτους πολέμου», σχολίασε ότι αυτό «δεν είναι κράτος δικαίου», ενώ αναφερόμενος στην απόφαση της ελληνικής δικαιοσύνης για προφυλάκιση όλων των Κροατών που συνελήφθησαν για τη συμμετοχή τους στην οργανωμένη από το Ζάγκρεμπ καταδρομική επίθεση στη Νέα Φιλαδέλφεια, είπε με θράσος: «Τους θέτεις όλους υπό κράτηση και τους σκορπίζεις σε όλη την Ελλάδα για να τους χτυπήσουν και να τους βιάσουν»!

Πρωθυπουργός Κροατίας: Η ελληνική δικαιοσύνη θα αποφασίσει για τους συλληφθέντες χούλιγκαν

Από την πλευρά του ο πρωθυπουργός της Κροατίας, Αντρέι Πλένκοβιτς, φαίνεται να διαφωνεί με τις απόψεις του Προέδρου της χώρας επισημαίνοντας: «πρέπει να θυμόμαστε ότι αυτό είναι στα χέρια των Ελλήνων εισαγγελέων και της δικαιοσύνης, όχι στα χέρια της εκτελεστικής εξουσίας».

«Η UEFA απαγόρευσε τους εκτός έδρας αγώνες και η ελληνική αστυνομία προειδοποιήθηκε ότι ερχόταν μια ομάδα που προφανώς σκόπευε μόνο να προκαλέσει ταραχές. Λυπούμαστε που συνέβη αυτό, τηλεφώνησα στον Έλληνα συνάδελφό μου, καταδίκασα τη βία και εξέφρασα τη λύπη μου για τη ζωή που χάθηκε. Ζήτησα από τον Έλληνα πρωθυπουργό την ασφάλεια των πολιτών μας στη φυλακή», είπε ο Αντρέι Πλένκοβιτς σύμφωνα με την ιστοσελίδα index.hr

«Κατηγορούνται για τρία εγκλήματα: συνεργασία με εγκληματική οργάνωση, υλικές ζημιές και τραυματισμός. Πρόκειται για σοβαρά εγκλήματα και ένας άνθρωπος σκοτώθηκε. Θέλουμε αυτή η διαδικασία να ολοκληρωθεί όσο το δυνατόν πιο γρήγορα και αποτελεσματικά και να απελαθούν στην Κροατία το συντομότερο δυνατό, διότι είναι σαφές ότι δεν μπορεί να είναι και οι 100 από αυτούς υπεύθυνοι για φόνο».

«Κάνουμε έκκληση στις ελληνικές Αρχές να ολοκληρώσουν τη διαδικασία το συντομότερο δυνατό, ώστε η συντριπτική πλειοψηφία των Κροατών πολιτών να επιστρέψει στην Κροατία», πρόσθεσε.

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Προέδρου Ζόραν Μιλάνοβιτς για το εν λόγω θέμα είπε: «Σε αντίθεση με τον Μιλάνοβιτς, δεν επιτίθεμαι στην ελληνική δικαιοσύνη. Αυτά τα μηνύματα έτυχαν πολύ κακής υποδοχής εκεί (στην Ελλάδα). Όπως οι γονείς αυτών των ανθρώπων ζήτησαν από την κυβέρνηση να τους βοηθήσει, έτσι ίσως θα έπρεπε να ζητήσουν από τον Μιλάνοβιτς να μην τους βοηθήσει. Αυτές οι δηλώσεις σίγουρα δεν θα βοηθήσουν τους πολίτες μας». 

Και συμπλήρωσε: «Θα τους βοηθήσουμε με τον πιο αφοσιωμένο τρόπο, έχοντας κατά νου ότι δεν κατέβηκαν εκεί για αποφοίτηση ή εκδρομή. Κατέβηκαν, κάποιος τους οργάνωσε και συνέβη ότι συνέβη. Υπήρξε ο θάνατος ενός οπαδού και αυτό είναι κατακριτέο».

Διαβάστε επίσης:

Ασταμάτητα προκλητικός ο Κροάτης Πρόεδρος υπέρ των νεοναζί χουλιγκάνων – Ανεβάζει επικίνδυνα τους τόνους!

Γιατί μόνο μία φωνή κατά των συκοφαντιών του Κροάτη Προέδρου Μιλάνοβιτς; Αντί να απολογείται, μας κουνάει το δάχτυλο!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This