Τι περιμένουν; Ακόμα δεν έγινε άρση του τηλεφωνικού απορρήτου για τα κινητά του τάγματος εφόδου!

«Βόμβες» από Σφακιανάκη – Εξηγεί ακόμα το πώς θα βρεθεί ο δράστης της δολοφονίας Κατσουρή αν δεν υπάρχει βίντεο

Must Read

Ο Πρόεδρος του Διεθνούς Ινστιτούτου Κυβερνοασφάλειας CSI Μανώλης Σφακιανάκης, ρωτήθηκε για το αν μπορούν τα κινητά που έχουν κατασχεθεί από τους 105 συλληφθέντες, να δείξουν ποιο από τα μέλη του τάγματος εφόδου που επιτέθηκε στη Νέα Φιλαδέλφεια, είναι ο δολοφόνος του Μιχάλη Κατσουρή.

Η απάντησή του ωστόσο, κατέδειξε για μια ακόμη φορά την αδράνεια και τη μεγάλη καθυστέρηση των ελληνικών Αρχών, ακόμα και τώρα, μετά τα όσα έχουν συμβεί:

«Ακόμα δεν έχει βγει το βούλευμα άρσης απορρήτου επικοινωνιών, κάτι πολύ σημαντικό για να ξεκινήσει η έρευνα. Άρα αυτή τη στιγμή μιλάμε, λέμε, χωρίς να έχει βγει βούλευμα άρσης απορρήτου το οποίο θα βγει τις επόμενες μέρες. Έχει καθυστερήσει», είπε χαρακτηριστικά στον ΑΝΤ1.

Στη συνέχεια εξήγησε τη διαδικασία της έρευνας στα εγκληματολογικά εργαστήρια:

«Η διαδικασία είναι πάρα πολύ δύσκολη, οι αστυνομικοί στα εγκληματολογικά εργαστήρια έχουν πάρα πολλά να κάνουν, είναι πάνω από 100 ύποπτοι (άρα ισάριθμα βουλεύματα για άρση απορρήτου) άρα θα πρέπει το κάθε κινητό τηλέφωνο να εξεταστεί ξεχωριστά. Πιστεύω ότι επειδή οι χούλιγκανς έχουν μάθει να τραβούν βίντεο και φωτογραφίες από αυτά που κάνουν, να είναι αποθηκευμένη η μοιραία στιγμή του εγκλήματος. Σημαντικό είναι να βγει πρώτα η άρση απορρήτου για όλα τα κινητά και μετά να εξεταστούν ένα-ένα από τα εγκληματολογικά εργαστήρια».

Σε ότι αφορά τα ποινικά μητρώα των Κροατών συλληφθέντων, ο Μανώλης Σφακιανάκης είπε ότι ακόμα δεν έχουν αποσταλεί, καθώς η κροατική πλευρά καθυστερεί:

«Το δεύτερο βασικό στοιχείο της έρευνας, είναι να σταλούν τα ποινικά μητρώα των ατόμων από την Κροατία. Αλλιώς είναι να εξετάζεις έναν καθαρό και αλλιώς έναν εγκληματία βάρβαρο. Γίνεται επίσημη διαδικασία μέσω Σένγκεν, έχουν σταλεί τα αιτήματα, η κροατική πλευρά καθυστερεί σύμφωνα με πληροφορίες μου».

 

Πώς θα βρεθεί ο δράστης αν δεν υπάρχει βίντεο;

Επισημαίνοντας για τη δολοφονία του Μιχάλη Κατσουρή ότι «το χτύπημα έγινε απρόκλητα, δεν υπάρχει συμπλοκή», ο κ.Σφακιανάκης ρωτήθηκε για το πώς θα βρεθεί ο δράστης, αν από την εξέταση των βίντεο δεν προκύψει πουθενά ένα καρέ, ή ένα πλάνο της μοιραίας στιγμής.

Απάντησε ότι τα κινητά είναι αυτά που έτσι ή αλλιώς, θα δώσουν τη λύση, αν προηγουμένως δεν έχει βρεθεί κάποια συσχέτιση στην εξέταση των DNA που ελήφθησαν:

«Αν δεν υπάρχει βίντεο, ο επόμενος τρόπος να βρεθεί ο δράστης είναι μέσα από το DNA. Ακόμα δεν έχει γίνει η ολική έρευνα. Κάποιες πληροφορίες έχουν βγει, τα πρώτα DNA έχουν δείξει ότι δεν συμπίπτουν. Αυτό δεν πάει να πει ότι το DNA τελείωσε. Επίσης, από τις θέσεις των δραστών και των ατόμων. Η θέση μετά από κάθε άρση απορρήτου θα δοθεί με ακρίβεια. Άρα θα ξέρουμε που ήταν ο καθένας τη στιγμή της δολοφονίας. Μέσα από το κινητό του. Όλα θα τα ξέρουμε … Αυτή τη στιγμή είναι όλα στον αέρα, είναι όλοι ύποπτοι. Έχουμε δρόμο πολύ και θέλει υπομονή».

.
.

Διαβάστε ακόμα:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This