Εμπόριο βρεφών στα Χανιά: Γεννητούρια για παρένθετη μητέρα – Στη φυλακή οι τέσσερις συλληφθέντες

Πέντε μωράκια έφεραν στον κόσμο τις τελευταίες ημέρες οι παρένθετες μητέρες που συνεργάζονταν με τους κατηγορούμενους

Must Read

Ένα υγιέστατο κοριτσάκι έφερε στον κόσμο σήμερα το πρωί μία από τις παρένθετες μητέρες που απασχολούνταν από το κύκλωμα εμπορίας βρεφών στην Κρήτη, στο οποίο εμπλέκεται και κλινική υποβοηθούμενης αναπαραγωγής στα Χανιά.

Πρόκειται για το πέμπτο μωρό που γεννιέται μέσα σε μία εβδομάδα, από την αποκάλυψη της συνταρακτικής αυτής υπόθεσης. Όλα τους φιλοξενούνται στη μονάδα νεογνών του Γενικού Νοσοκομείου Χανίων και δέχονται και αυτά, όπως και οι γυναίκες που τα κυοφόρησαν, τη φροντίδα γυναικολόγων, ψυχολόγων, μαιών και παιδιάτρων του νοσοκομείου.

Παράλληλα, η διοίκηση του ιδρύματος, σε συνεργασία με τους διευθυντές των κλινικών, βρίσκονται σε ανοιχτή γραμμή με την Εισαγγελία Πρωτοδικών Χανίων για τα επόμενα βήματα που πρέπει να ακολουθηθούν, ώστε οι γονείς να πάρουν στα σπίτια τους τα μωρά, εφόσον τα έχουν αποκτήσει με νόμιμο τρόπο μέσω των παρένθετων μητέρων.

Εξάλλου, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του zarpanews.gr, για όλα τα μωράκια που γεννήθηκαν στα Χανιά έχει υπάρξει ενδιαφέρον από ζευγάρια, στο πλαίσιο συμφωνιών μέσω της κλινικής, αλλά εκκρεμούν τα τεστ DNA, ώστε να διαπιστωθεί αφενός εάν ήταν όντως δικά τους τα έμβρυα και αφετέρου ο έλεγχος όλων των δικαιολογητικών (δικαστικές αποφάσεις, συμφωνία για κυοφορία), ώστε να διαπιστωθεί ότι η διαδικασία έχει γίνει νόμιμα.

Προφυλακιστέοι σε Χανιά και Λασίθι οι επικεφαλής του κυκλώματος

Σήμερα πήραν τον δρόμο για τη φυλακή τα τέσσερα άτομα που κρίθηκαν προφυλακιστέα για την υπόθεση, με τον 73χρονο γιατρό, ιδιοκτήτη της μονάδας υποβοηθούμενης αναπαραγωγής και τον 44χρονο εμβρυολόγο που εργαζόταν στη μονάδα, να οδηγούνται στο Κατάστημα Κράτησης Χανίων, στην Αγυιά, και την 41χρονη γραμματέα της μονάδας και την 38χρονη Γεωργιανή, η οποία φέρεται να έκανε τις συνεννοήσεις με τις παρένθετες μητέρες, να μεταφέρονται στις γυναικείες φυλακές Νεάπολης Λασιθίου.

Ελεύθερα με περιοριστικούς όρους, εξάλλου, αφέθηκαν τέσσερα ακόμη άτομα που είχαν προσαχθεί για την ίδια υπόθεση και πιο συγκεκριμένα η μαία της μονάδας, η βιολόγος της μονάδας, μία εργαζόμενη σε κλινική της πόλης και μία αλλοδαπή που επίσης φέρεται να ενεργούσε ως «μεσίτρια» στις παράνομες υιοθεσίες.

Σημειώνεται πως και οι οκτώ εμπλεκόμενοι στην υπόθεση αντιμετωπίζουν βαρύτατες κατηγορίες, όπως αυτές της συγκρότησης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση, της εμπορίας ανθρώπων, της μεσολάβησης σε υιοθεσία ανηλίκων κατ’ επάγγελμα, των παραβιάσεων της νομοθεσίας περί εφαρμογής της ιατρικώς υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, της πλαστογραφίας, της παραποίησης ιατρικών δεδομένων.

  • Δείτε σχετικό ρεπορτάζ:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This