Στον Εισαγγελέα ο οδηγός του βυτιοφόρου που τυλίχθηκε στις φλόγες

Απέραντο πάρκινγκ η εθνική οδός - Απελπιστική κατάσταση

Must Read

Απελπιστική ήταν η κατάσταση για όσους βρέθηκαν εγκλωβισμένοι στην εθνική οδό Αθηνών – Κορίνθου λόγω της φωτιάς που ξέσπασε σε βυτιοφόρο που μετέφερε υγραέριο. Ενώπιον του Εισαγγελέα οδηγείται ο οδηγός.

Ο οδηγός του βυτιοφόρου συνελήφθη στο πλαίσιο της διερεύνησης των αιτιών της φωτιάς και οδεύει ενώπιον του Εισαγγελέα. «Τηρήσαμε όλα τα μέτρα ασφαλείας. Δεν γλιτώσαμε την ταλαιπωρία του κόσμου» είπε ο εκπρόσωπος τύπου της Πυροσβεστικής, Βασίλης Βαθρακογιάννης για το μποτιλιάρισμα και την πολύωρη ταλαιπωρία χιλιάδων οδηγών μετά τη φωτιά στο βυτιοφόρο. Η ταλαιπωρία που έζησαν χιλιάδες οδηγοί στην εθνική Αθηνών – Κορίνθου ήταν πολύωρη. Στις αιτιάσεις των οδηγών απάντησαν απο κοινού πυροσβεστική και αστυνομία που χαρακτηρίζουν κατανοητή και σεβαστή την αγανάκτηση των οδηγών αλλά τονίζουν πως μοναδικός και αδιαπραγμάτευτος γνώμονας των ενεργειών τους ήταν η ασφάλεια οδηγών και επιβαινόντων. «Το βυτιοφόρο μετέφερε 7,2 τόνους υγραέριο και συγκεκριμένα μείγμα κίνησης για οχήματα, δηλαδή μετέφερε επικίνδυνο φορτίο. Η κατάσβεση της πυρκαγιάς ήταν άμεση, διαπιστώθηκε όμως διαφυγή του μίγματος του επικίνδυνου υλικού, γι αυτό και κρίθηκε απαραίτητη απαραίτητη η απομάκρυνση του φορτίου» πρόσθεσε ο κ. Βαθρακογιάννης. Και στα δύο ρεύματα της Εθνικής Οδού Αθηνών Κορίνθου σχηματίστηκαν ουρές ατελείωτων χιλιομέτρων. Για λόγους ασφαλείας δεν μπορούσε να ανοίξει η εθνική προτού ολοκληρωθεί η διαδικασία. Άνδρες της τροχαίας και της πυροσβεστικής έδωσαν νερό σε ταλαιπωρημένους οδηγούς που βρίσκονται στο μποτιλιάρισμα.

 

Η Εθνική Οδός – σε όλο της το μήκος – έχει μετατραπεί σε ένα απέραντο πάρκινγκ. Μάλιστα, λίγο πριν τις 7:00 χθες το απόγευμα το μποτιλιάρισμα έχει φτάσει στα διόδια του Σπαθοβουνίου στον αυτοκινητόδρομο του Μορέα. Η κατάσταση ήταν απελπιστική. Επτάμισι τόνους υγραερίου μετέφερε το βυτιοφόρο που πήρε φωτιά. Κατασβέστηκε άμεσα και οι Αρχές άφησαν το αέριο να διαφύγει αργά στην ατμόσφαιρα, υπό την επίβλεψη της Πυροσβεστικής. Η επιχείρηση μετάγγισης του υγροποιημένου αερίου διήρκεσε σχεδόν τρεις ώρες και ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 20:30, όταν και άρθηκαν και οι τελευταίες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.

 

Διαβάστε ακόμα:

Β. Βαθρακογιάννης για βυτιοφόρο: «Δεν κινδύνευσε κανείς, προτεραιότητα η ασφάλεια του κόσμου»

Δικαιολογίες για την ταλαιπωρία και την ολιγωρία: «Δεν ήξερε» η ΕΛ.ΑΣ. για το φορτίο-βόμβα του βυτιοφόρου

Ξανά απροετοίμαστο το επιτελικό κράτος: «Ενεργήσαμε με μοναδικό γνώμονα την ασφάλεια» απαντούν ΕΛΑΣ και Πυροσβεστική

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This