Φαράγγι της Σαμαριάς: Στην πατρίδα του για νοσηλεία ο ακρωτηριασμένος Ισπανός τουρίστας

Σάλος από την ανακοίνωση του ΟΦΥΠΕΚΑ για είσοδο των επισκεπτών στον Εθνικό Δρυμό, μόνο κατόπιν προσκόμισης υπεύθυνης δήλωσης για ανάληψη ευθύνης σε περίπτωση κινδύνου!

Must Read

Κλειστό παραμένει μέχρι και αύριο, Δευτέρα 21 Αυγούστου, το Φαράγγι της Σαμαριάς, υπό το φόβο της μετασεισμικής ακολουθίας, ενώ θα είναι εκ νέου προσβάσιμο στους επισκέπτες του από μεθαύριο, Τρίτη 22 Αυγούστου. Ωστόσο, στο εξής, όσοι το επισκέπτονται θα πρέπει προηγουμένως να έχουν υπογράψει… υπεύθυνη δήλωση, με την οποία θα αναλαμβάνουν πλήρως την ευθύνη σε περίπτωση κινδύνου!

Πρόκειται για μια απόφαση του Οργανισμού Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής (ΟΦΥΠΕΚΑ), η οποία αλλάζει… δραματικά τα δεδομένα για τους Έλληνες και αλλοδαπούς επισκέπτες του Εθνικού Δρυμού, και, σύμφωνα με το zarpanews.gr, έχει προκαλέσει σάλο στην περιοχή. Ο φορέας διαχείρισης του Εθνικού Δρυμού κράτησε κλειστό το φαράγγι καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας που ολοκληρώνεται σήμερα, προκειμένου να διασφαλίσει την εύρυθμη λειτουργία του, ώστε οι επισκέπτες να είναι ασφαλείς την επόμενη φορά που θα ανοίξει.

«Ο Οργανισμός Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής σας ενημερώνει ότι λόγω της μετασεισμικής ακολουθίας που βρίσκεται σε εξέλιξη στην ευρύτερη περιοχή του Εθνικού Δρυμού Λευκών Ορέων, το φαράγγι της Σαμαριάς θα παραμείνει κλειστό για τους επισκέπτες μέχρι και τη Δευτέρα 21 Αυγούστου 2023. Ο Οργανισμός έχει προχωρήσει σε καθαρισμό των λιθοπτώσεων που προέκυψαν από τον σεισμό της 13ης Αυγούστου και σε αρχικό έλεγχο του μονοπατιού ώστε ο Δρυμός να είναι επισκέψιμος για το κοινό την Τρίτη 22 Αυγούστου 2023, υπό την αίρεση των αποτελεσμάτων της επιτόπιας αυτοψίας του χώρου που θα πραγματοποιηθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες και ειδικούς επιστήμονες. Σε κάθε περίπτωση, οι επισκέπτες ενημερώνονται ότι αναλαμβάνουν πλήρως και ατομικά την ευθύνη για τους ενδεχόμενους κινδύνους κατά την είσοδο, διέλευση, παραμονή και έξοδο τους από τον Εθνικό Δρυμό, δηλώνοντας, υπογράφοντας και προσκομίζοντας υποχρεωτικά στις εισόδους του φαραγγιού, σχετική υπεύθυνη δήλωση που θα είναι διαθέσιμη στο site έκδοσης ηλεκτρονικών εισιτηρίων (https://samaria-tickets.necca.gov.gr/el/checkout) και που θα αποσταλεί και στα γραφεία παροχής υπηρεσιών τουρισμού», αναφέρει η «επικαιροποιημένη έκτακτη ενημέρωση» του Οργανισμού.

Την ίδια ώρα, ιδιαίτερα κρίσιμη παραμένει η κατάσταση της υγείας του 45χρονου Ισπανού τουρίστα, οποίος τραυματίστηκε σοβαρά βρισκόμενος στο Φαράγγι της Σαμαριάς την περασμένη Κυριακή, 13 Αυγούστου, όταν ένας βράχος έπεσε πάνω στο πόδι του, μετά από κατολίσθηση που προκλήθηκε από τον σεισμό των 4,9 βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε, με αποτέλεσμα να ακρωτηριαστεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες του zarpanews.gr, η νοσηλεία του 45χρονου θα συνεχιστεί στην πατρίδα του την Ισπανία, καθώς την Παρασκευή ο ασθενής έφυγε από το νοσοκομείο  των Χανίων και μεταφέρθηκε στη χώρα του με αεροπλάνο που κατέφστασε στην Κρήτη και τον παρέλαβε, προκειμένου να νοσηλευτεί, πλέον, στη Μαδρίτη.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This