Φωτιά στον Πρόδρομο Βοιωτίας: Μήνυμα από το 112 για εκκένωση – Νεκρός άνδρας σε στάνη

Κινητοποιήθηκαν επίγειες και εναέριες δυνάμεις - Ισχυροί άνεμοι πνέουν στην περιοχή

Must Read

Μεγάλη φωτιά έχει ξεσπάσει εδώ και λίγη ώρα στον Πρόδρομο Βοιωτίας, με συνέπεια να ηχήσει μήνυμα από το 112 στα κινητά των κατοίκων της περιοχής για να παραμείνουν σε ετοιμότητα. Μάλιστα, λίγο μετά τις 11:00 έγινε γνωστό πως εντοπίστηκε νεκρός ένας άνδρας σε στάνη.

 

Γύρω στις 09.00 σήμερα το πρωί, ειδοποιήθηκε η Πυροσβεστική πως ξέσπασε, κάτω από άγνωστα αίτια, πυρκαγιά σε αγροτοδασική έκταση. Ωστόσο, λίγη ώρα αργότερα σήμανε συναγερμός και στους κατοίκους.

«Ενεργοποίηση 112. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή Πρόδρομος. Παραμείνετε σε ετοιμότητα και ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών», αναφέρει το μήνυμα του 112. Λίγα λεπτά μετά, εστάλη και δεύτερο μήνυμα για όσους βρίσκονται στην παραλία Σαράντη να πάνε προς Θίσβη, την περιοχή δίπλα στον Πρόδρομο. «Αν βρίσκεστε στην παραλία Σαράντη απομακρυνθείτε προς Θίσβη. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας», αναφέρει το μήνυμα του 112.

 

Νεκρός άνδρας σε στάνη

«Υπάρχει ανεπιβεβαίωτη πληροφορία για τον θάνατο ενός ανθρώπου ο οποίος βρισκόταν στο ποιμνιοστάσιο του», ανέφερε ο Δήμαρχος Θηβαίων, μιλώντας για την μεγάλη φωτιά στον Πρόδρομο Βοιωτίας. Ο κ. Αναστασίου προσέθεσε ότι μαρτυρίες αναφέρουν πως η φωτιά ξεκίνησε κατά την διάρκεια εργασιών εν υπαίθρω.

Σύμφωνα με τα όσα γίνονται γνωστά, ο κτηνοτρόφος λιποθύμησε και κατέληξε από τις αναθυμιάσεις την ώρα που πήγε να σώσει τα ζώα του στον Πρόδρομο.

Για την κατάσβεση της φωτιάς στον Πρόδρομο Βοιωτίας επιχειρούν 44 πυροσβέστες με 16 οχήματα, 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος, 3 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο. Στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι και υπάρχουν φόβοι για την επέκταση του μετώπου. Πληροφορίες αναφέρουν πως ένας στάβλος που βρίσκεται στο σημείο, κάηκε, όμως δεν είναι γνωστό αν κάποιο ζώο τραυματίστηκε.

Τον κώδωνα του κινδύνου για τη φωτιά που ξέσπασε στον Πρόδρομο Βοιωτίας έκρουσε ο εκπρόσωπος Τύπου της πυροσβεστικής, Γιάννης Αρτοποιός.
«Είναι ένα δύσκολο μέτωπο, επιχειρούν επίγεια και εναέρια μέσα. Είναι κωμόπολη που θα φθάσει και θα περάσει η πυρκαγιά αυτή. Η πυρκαγιά κατευθύνεται με βορειοανατολικό άνεμο ωστόσο με 9 μποφόρ δεν παίζουμε», είπε ο κ. Αρτοποιός και πρόσθεσε:
«Η φωτιά αυτή είναι δύσκολη την πρώτη ώρα, μετά τη μία ώρα πάει προς παραλιακό μέτωπο, γι’ αυτή τη μια ώρα πρέπει να ‘μαστε προσοχή άπαντες. Είναι μια πυρκαγιά που στην αρχή της πρέπει να προσέξουμε πολύ. Θέλει μεγάλη προσοχή στην παραλία Σαράντη».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This