Τραγικό: Καίγεται το ιστορικό μοναστήρι του Οσίου Λουκά στη Βοιωτία

Αναζωπύρωση στα Βάγια Βοιωτίας - Απεγκλωβίστηκαν δυο κτηνοτρόφοι

Must Read

Δύσκολη η εικόνα στη Βοιωτία με το μέτωπο να ξεπερνά τα 10 χλμ στα παράλια της Βοιωτίας, στον Kορινθιακό Κόλπο. Συνεχείς είναι οι αναζωπυρώσεις, ενώ οι αρχές προχώρησαν στην προληπτική εκκένωση συνολικά δέκα οικισμών γύρω από το Κυριάκι.

Δυστυχώς, οι φλόγες έχουν κυκλώσει την ιστορική μονή του Οσίου Λουκά στη Βοιωτία. Η πυρκαγιά στο πέρασμά της έχει κάψει ολοσχερώς τον περίβολο του ιστορικού μοναστηριού.

Οι πρώτες φλόγες έφτασαν στο εσωτερικό της Μονής και καίνε ένα από τα παλαιότερα κτίρια. Έγκαιρα το μοναστήρι εκκενώθηκε από επισκέπτες και μοναχούς.

Το μεσημέρι είχαμε αναζωπύρωση στα Βάγια Βοιωτίας όπου χρειάστηκε επέμβαση δυνάμεων για να απεγκλωβιστούν δυο κτηνοτρόφοι, πατέρας και γιος.

Η πυρκαγιά, αφού έκαψε κάποια μελίσσια, έφτασε ταχύτατα σε κτηνοτροφική μονάδα όπου βρισκόταν ένας άνδρας και ο 16χρονος γιος του προσπαθώντας να σώσουν τα ζώα τους. Οι κάτοικοι κινητοποιήθηκαν άμεσα μετά τις φωνές της μητέρας και συζύγου και οι δύο κτηνοτρόφοι σώθηκαν στο «παρά πέντε» καθώς ο αποπνικτικός καπνός είχε φτάσει στο μαντρί.

Στην περιοχή έσπευσαν εναέρια μέσα ώστε η φωτιά να μην φτάσει στο ναό του Αγίου Δημητρίου.

Δείτε ακόμα:

*πηγή φωτό: Forecastweather.Greece

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This