Χτυπά συνεχώς το 112 στη Ροδόπη – Νέες αναζωπυρώσεις, πήρε… φόρα και για Βουλγαρία το μέτωπο του Ιάσμου!

Σοκαριστικός ο χάρης με τις εστίες στον Έβρο!

Must Read

Μάχη σε πολλά μέτωπα δίνουν για τρίτο 24ωρο οι πυροσβεστικές δυνάμεις στην Ροδόπη καθώς η φωτιά από τον Έβρο πέρασε τα διοικητικά όρια των δύο νομών και καίει εκτάσεις στην ΝΑ Ροδόπη, την ωρα που μαίνονται πυρκαγιές από την περασμένη Δευτέρα σε άλλες περιοχές ΒΔ της Κομοτηνής.

.

 

Τα μηνύματα του 112 είναι ασταμάτητα και ένα νέο που «χτύπησε» στις 20:00 καλούσε όσους βρίσκονται στις περιοχές Χαμηλό, Βέλκιο και Μεστή, να απομακρυνθούν προς Κομοτηνή.

Ακολούθησε ένα δεύτερο μήνυμα, στις 20:07, προς όσους βρίσκονται σε Σάππες και Αρσάκειο να παραμείνουν σε ετοιμότητα για εκκένωση.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης Νίκος Τσαλικίδης η φωτιά από τον Έβρο «πέρασε» στο νομό και καίει στα Κασσιτερά και τη Συκορράχη του δήμου Μαρωνείας-Σαπών και όλη η περιοχή είναι στα πρόθυρα να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Στην νότια Ροδόπη πνέουν ισχυροί άνεμοι που δυσχεραίνουν το έργο των πυροσβεστών. Αναζωπύρωση σημειώθηκε στον Μίσχο του δήμου Ιάσμου, όπου, σύμφωνα με τον κ. Τσαλικίδη, η φωτιά κινείται προς την κατεύθυνση της Βουλγαρίας!

Η φωτιά αναζωπυρώθηκε και στη Γρατινή του δήμου Κομοτηνής. Στη Γρατινή και στα Κασσιτερά στάλη νωρίτερα μήνυμα από το 112 για εκκένωση. Ο κ. Τσαλικίδης τόνισε ακόμα ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αναφορές για καμμένα σπίτια.

Στην ενημέρωση της Πυροσβεστικής για τα πύρινα μέτωπα που έγινε στις 20:00, ο Αναπληρωτής Εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, Aντιπύραρχος Ιωάννης Αρτοποιός περιέγραψε την κατάσταση στον Έβρο:

«Στις πυρκαγιές της Αλεξανδρούπολης, της Δαδιάς και της Ροδόπης επιχειρούν ισχυρές επίγειες και εναέριες δυνάμεις. Αντιμετωπίζονται πολλές αναζωπυρώσεις που έχουν δημιουργήσει μέτωπα πυρκαγιών κυρίως στις περιοχές Μελία, Κοίλα, Γρατινή, Χαμηλό, Βέλκιο και Μεστή γι αυτό και εκδόθηκαν μηνύματα από το 112 για την ασφαλή απομάκρυνση των κατοίκων αυτών των περιοχών. Για την αεροπυρόσβεση διατέθηκαν μέχρι το τελευταίο φως 8 ελικόπτερα και 17 αεροσκάφη.

Τις επίγειες δυνάμεις συνδράμουν πυροσβέστες με οχήματα από Ρουμανία, δυνάμεις που έχει διαθέσει το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας, η Ελληνική Αστυνομία, καθώς και υδροφόρες και μηχανήματα έργου της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Επίσης, προς διευκόλυνση της όλης διαδικασίας αναγνώρισης των 18 θυμάτων της πυρκαγιάς, που έλαβε χώρα στην ευρύτερη περιοχή της κοινότητας Άβαντα στις 21 Αυγούστου 2023, έχουν ανακοινωθεί κατευθυντήριες Οδηγίες Λειτουργίας της Ελληνικής Ομάδας Αναγνώρισης Θυμάτων Καταστροφών, στην ηλεκτρονική ιστοσελίδα του Πυροσβεστικού Σώματος».

* φωτογραφία https://xronos.gr

Διαβάστε ακόμα:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This