Βελτιωμένη η εικόνα της φωτιάς στην Πάρνηθα – Είναι μακριά από τους Θρακομακεδόνες

Τι είπε ο αντιπεριφερειάρχης Αττικής

Must Read

Συγκρατημένη αισιοδοξία επικρατεί στις Πυροσβεστικές αρχές τις τελευταίες ώρες καθώς το πύρινο μέτωπο στην Πάρνηθα εμφανίζει αρκετά βελτιωμένη εικόνα.

«Εμφανώς βελτιωμένη» χαρακτήρισε την κατάσταση στο μέτωπο της πυρκαγιάς στην Πάρνηθα ο αντιπεριφερειάρχης Αττικής, Βασίλης Κόκκαλης. 

Σε σε δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό Open τόνισε ότι η πυρκαγιά είναι μακριά πλέον από τους Θρακομακεδόνες και εξέφρασε την πεποίθηση ότι τις επόμενες ώρες η κατάσταση θα βελτιωθεί ακόμα περισσότερο.

Δείτε φωτογραφίες της Πάρνηθας από νωρίτερα σήμερα το πρωί:

Την ίδια στιγμή, πάντως, δεν υπάρχει κανένας απολύτως εφησυχασμός. Στο σημείο παραμένουν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και τα εναέρια μέσα συνεχίζουν αδιάκοπα το έργο της κατάσβεσης από τις πρώτες πρωινές ώρες.

Χθες, το απόγευμα η φωτιά στην Πάρνηθα βρισκόταν σε ύφεση. Ωστόσο, περίπου στις 4 τα ξημερώματα έγινε μια μεγάλη αναζωπύρωση στην περιοχή της Αγίας Παρασκευής με αποτέλεσμα να σημάνει και πάλι κόκκινος συναγερμός.

Δείτε βίντεο από την φωτιά το πρωί στην περιοχή:

Δραματική κατάσταση τα ξημερώματα

Μάχη με τις αναζωπυρώσεις δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις στην Πάρνηθα.

Η φωτιά που μαινόταν εντός της χαράδρας, έχει λάβει μεγάλες διαστάσεις και μαίνεται στη νοητή ευθεία της λεωφόρου Πάρνηθος δυτικά στο ύψος του τελεφερίκ.

Πυροσβεστικές δυνάμεις και εθελοντές καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για τον περιορισμό της, ενώ σηκώθηκαν και τα εναέρια μέσα.

Σε ετοιμότητα για το ενδεχόμενο να εκκενωθεί η περιοχή των Θρακομακεδόνων όπου κατευθύνεται το πύρινο μέτωπο. 

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο Νίκος Ξαγοράρης, αντιδήμαρχος Πρασίνου του Δήμου Μενιδίου, η φωτιά έχει αναζωπύρωση και κατευθύνεται ξανά προς τον πυρήνα του Εθνικού Δρυμού.

Λίγο πριν από τις 4 τα ξημερώματα, δόθηκε εντολή εκκένωσης του οικισμού της Αγίας Παρασκευή προς το κέντρο Αχαρνών, και σύμφωνα με την Πολιτική Προστασία καίγονται σπίτια. Η φωτιά κατευθύνται προς την Αμυγδαλέζα. Παράλληλα εστάλη προειδοποητικό μήνυμα από το 112 στους κατοίκους των περιοχών: Θρακομακεδόνες, Μπόσκιζα και Πανόραμα Μενιδίου να βρίσκονται σε ετοιμότητα.

 

Τις πρώτες πρωινές ώρες τραυματίστηκε πυροσβέστης στην προσπάθειά του να κατασβήσει την πύρινη λαίλαπα στο Μετόχι. Στο σημείο έσπευσε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ όπου και τον παρέλαβε.

Ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Γιάννης Αρτοποιός είπε πως και οι κάτοικοι των Θρακομακεδόνων πρέπει να είναι σε ετοιμότητα για να εκκενώσουν εάν χρειαστεί. Ο αντιπεριφερειάρχης Αττικής Βασίλης Κόκκαλης δήλωσε πως οι κάτοικοι στους Θρακομακεδόνες και στο Πανόραμα είναι σε ετοιμότητα. Επίσης είπε πως η φωτιά είναι από την τελευταία ταβέρνα των Θρακομακεδόνων, το Ερμιτάζ, και περνά αριστερά από το τελεφερίκ και φτάνει μέχρι λίγο κάτω από την κορυφή της Πάρνηθας. Όπως σημείωσε ο κ. Κόκκαλης η φωτιά πάει προς τις ταβέρνες στους Θρακομακεδόνες και στροβιλίζεται από τον άνεμο.

Διαβάστε ακόμα: 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This