Στην Αλεξανδρούπολη η μεγαλύτερη καμένη έκταση στην Ευρώπη!

Τι αναφέρει η υπηρεσία Copernicus

Must Read

Η μεγαλύτερη έκταση που έχει καεί σε ευρωπαϊκό έδαφος εδώ και χρόνια είναι εκείνη που είχε κάψει μέχρι χθες, Τετάρτη, η φωτιά που μαίνεται εδώ και αρκετά 24ωρα στην Αλεξανδρούπολη.

Το παραπάνω συμπέρασμα προέρχεται από την ευρωπαϊκή υπηρεσία Copernicus η οποία έκανε την σχετική καταγραφή μέσω του δορυφόρου Sentinel.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει σε σημερινή ανάρτηση, η έκταση που είχε καεί μέχρι χθες στην Αλεξανδρούπολη ήταν πάνω από 72.344 εκτάρια και είναι η μεγαλύτερη που έχει καταγραφεί σε ευρωπαϊκό έδαφος εδώ και αρκετά χρόνια.

Δείτε την ανάρτηση:

Την υπηρεσία Copernicus ενεργοποίησε η Διεύθυνση Σχεδιασμού και Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας από την προηγούμενη εβδομάδα, κατόπιν εντολής του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας.

Σκοπός της ενεργοποίησης, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση,  είναι η παραγωγή χαρτών και δεδομένων για περιοχές του Δήμου Αλεξανδρούπολης της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου, οι οποίες επλήγησαν από πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το Σάββατο 19 Αυγούστου προς υποβοήθηση του έργου των φορέων που εμπλέκονται στην αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών και στη διαχείριση των συνεπειών του φαινομένου.

Δείτε επίσης:

Βρέθηκαν εκρηκτικές ύλες – Τι αναφέρει το κατηγορητήριο για τους 13 μετανάστες στον Έβρο

«Δεν είμαι ρατσιστής, τους έπιασα να βάζουν φωτιά» – Τι λέει ο «σερίφης» του Έβρου που κλείδωσε τους μετανάστες σε καρότσα

Έβρος: «Τρέχει» προς τον οικισμό της Δαδιάς η φωτιά!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This