Έβρος: «Τρέχει» προς τον οικισμό της Δαδιάς η φωτιά!

Αγώνας δρόμου και για την περαιτέρω διάνοιξη των αντιπυρικών ζωνών

Must Read

Στην ανάσχεση των μεγάλων αναζωπυρώσεων των πύρινων μετώπων νοτιοδυτικά του οικισμού της Δαδιάς έχει επικεντρωθεί αυτή τη στιγμή το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων στον Έβρο.

Η πυρκαγιά έχει φτάσει στο χώρο αναψυχής «Κατρατζήδες» ενώ αναπτύσσεται στο πεδίο και η δύναμη των 56 πυροσβεστών από τη Ρουμανία που συνδράμουν στην επιχείρηση κατάσβεσης με δέκα υδροφόρα οχήματα.

Η αύξηση της έντασης των ανέμων καθιστά ακόμη πιο δύσκολο τον επιχειρησιακό σχεδιασμό, ωστόσο ο βορειοανατολικός άνεμος είναι πολύτιμος σύμμαχος στις προσπάθειες να ανακοπεί η πορεία της πυρκαγιάς προς τον οικισμό της Δαδιάς, η προστασία του οποίου αποτελεί προτεραιότητα.

Με τη συνδρομή και των δασικών υπηρεσιών έχουν διαπλατυνθεί οι υφιστάμενες αντιπυρικές ζώνες πέριξ του οικισμού, ενώ έχουν ζητηθεί και δύο προωθητήρες για την περαιτέρω διάνοιξη των αντιπυρικών.

Σημειώνεται ότι με ανακοίνωσή του ο Δήμος Σουφλίου καλεί όσους εθελοντές δύνανται να συνδράμουν στην προσπάθεια διαφύλαξης των αντιπυρικών ζωνών πέριξ του οικισμού της Δαδιάς να επικοινωνήσουν με τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών Νίκο Γκαϊδατζή στο τηλέφωνο 6938689858.

Κατά την ενημέρωση που έγινε στις 12:20 από την Πυροσβεστική, η εικόνα στις φωτιές σε Έβρο και Ροδόπη περιγράφηκε ως εξής:

Στις πυρκαγιές της Αλεξανδρούπολης, της Δαδιάς και της Ροδόπης επιχειρούν ισχυρές επίγειες και εναέριες δυνάμεις. Αντιμετωπίζονται πολλές αναζωπυρώσεις. Στις επιχειρήσεις συνδράμουν δυνάμεις που έχει διαθέσει ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας και συγκεκριμένα, 56 πυροσβέστες με 12 οχήματα από Ρουμανία, 36 πυροσβέστες με 5 οχήματα από Βουλγαρία, 64 πυροσβέστες με 32 οχήματα από Τσεχία και μέσω διμερούς συμφωνίας 46 πυροσβέστες με 4 οχήματα από Αλβανία. Επίσης, συνδρομή παρέχουν ισχυρές δυνάμεις που έχει διαθέσει το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας, η Ελληνική Αστυνομία, καθώς και υδροφόρες και μηχανήματα έργου της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου, Δημήτρης Πέτροβιτς, μίλησε στο ΣΚΑΪ για την κατάσταση που επικρατεί μετά το πέρασμα της πυρκαγιάς. «Έχουν γίνει παρανάλωμα του πυρός 617.000 στρέμματα στο σύμπλεγμα Δαδιάς-Αλεξανδρούπολης», σχολίασε χαρακτηριστικά.

.

Διαβάστε ακόμα:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This