Καλλιακμάνης: «Πιθανόν από καλώδια η φωτιά στην Πάρνηθα» – 300 συλλήψεις για εμπρησμούς το 2023!

Τι είπε για τον 45χρονο πρώην δικηγόρο

Must Read

Στις αιτίες που προκάλεσαν τις καταστροφικές πυρκαγιές στην Πάρνηθα, τον Ασπρόπυργο και τον Έβρο αναφέρθηκε ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης.

«Απ’ ό,τι φαίνεται στον Ασπρόπυργο η φωτιά έπιασε από κάποιους Ρομά που έκαιγαν λάστιχα για να βγάλουν το χαλκό. Στην Πάρνηθα, κοντά στη Μονή Κλειστών που ξεκίνησε η φωτιά, υπήρχαν καλώδια υψηλής τάσης. Οι φωτιές στον Έβρο μπορεί να να έχουν πιάσει από ανθρώπινο χέρι, από αμέλεια ή από πρόθεση», είπε, μιλώντας νωρίτερα σήμερα το πρωί στην ΕΡΤ.

Ο ίδιος, μάλιστα, είπε πως «από τις αρχές του χρόνου υπάρχουν 300 περίπου συλλήψεις για πυρκαγιές από αμέλεια ή από πρόθεση».

«Βλέπουμε ότι οι περισσότερες φωτιές μπαίνουν από αμέλεια και ένας μικρός αριθμός από τις πυρκαγιές μπαίνουν από ανθρώπους που θέλουν να βλέπουν τις φλόγες να εξελίσσονται», δήλωσε. Πιο συγκεκριμένα, οι πυρκαγιές οφείλονται σε αμέλεια σε ποσοστό 95% και ένα 5% σε εμπρηστές που αντιμετωπίζουν ψυχολογικά προβλήματα.

Αναφορικά με τις τρεις προσαγωγές υπόπτων για εμπρησμούς αποκάλυψε ότι αφέθηκαν ελεύθεροι γιατί δεν φάνηκε ότι υπήρχε κάποιο στοιχείο που να τους ενοχοποιεί.Όσον αφορά τον 45χρονο στον Αυλώνα που συνελήφθη τόνισε ότι υπήρξαν πολλά στοιχεία από την κατ’ οίκον έρευνα.

«Βρέθηκε φλόγιστρο, πευκοβελόνες και κάποια άλλα υλικά. Υπάρχουν μαρτυρίες που λένε ότι τον έβλεπαν να κινείται. Ευθύνεται για τουλάχιστον τρεις φωτιές. Θα δείξει. Δεν είμαστε δικαστήριο. Θα περιμένουμε μέχρι τέλους», είπε ενώ πρόσθεσε ότι ο άνδρας αντιμετώπιζε και κάποια προβλήματα.

Δείτε τις δηλώσεις του:

Δείτε επίσης:

Βρέθηκε απανθρακωμένη σορός στη Λευκίμμη – Στους 20 οι νεκροί της φωτιάς στον Έβρο

Εικόνες απόλυτης καταστροφής στην Πάρνηθα: Η φωτιά δεν άφησε τίποτα όρθιο στο πέρασμά της

«Σοβαρό ψυχιατρικό πρόβλημα», επικαλείται ο 45χρονος πρώην δικηγόρος που συνελήφθη για εμπρησμούς στον Αυλώνα

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This