Σπύρος Μπρέμπος: Κάηκε ολοσχερώς το σπίτι του «βασιλιά των πανηγυριών»

Must Read

Ανάμεσα στους συμπολίτες μας που είδαν τις μανιασμένες φλόγες να καταπίνουν τα σπίτια τους είναι και ο δημοτικός τραγουδιστής Σπύρος Μπρέμπος! «Δες τι απέμεινε, στάχτη και χώμα μόνο έμεινε» ακούγεται να τραγουδάει σχεδόν με λυγμό μπροστά στα αποκαΐδια του σπιτιού του, σε ένα βιντεάκι που ο ίδιος ανέβασε στα social media, βλέποντας το σπίτι του στους πρόποδες της Πάρνηθας να καταστρέφεται ολοσχερώς από την πύρινη μανία.

  • Από τον Νίκο Νικόλιζα

Δεν έχουν περάσει παρά μερικές ώρες από τη στιγμή της μεγάλης πυρκαγιάς που κατέκαψε και την Πάρνηθα. Εκεί, στα όρια μεταξύ Χασιάς και Πάρνηθας, στην περιοχή Κοκκινόβραχος, ο σπουδαίος δημοτικός τραγουδιστής και ο γιος του Νικόλας αντικρίζουν τους κόπους μιας ζωής να έχουν γίνει στάχτες: το σπιτικό τους και ο σταύλος για τα δύο υπέροχα άλογά τους δεν υπάρχουν πια. «Από την ώρα που μάθαμε ότι η φωτιά κατευθύνεται στην περιοχή το μόνο που μπορούσαμε να κάνουμε ήταν τον σταυρό μας για το ότι μας ευλόγησε η Παναγία που δεν είχαμε αποκλειστεί εκεί μέσα» λέει με λυγμούς στην «Espresso» ο τραγουδιστής, ο οποίος τις επόμενες ώρες, όταν η φωτιά είχε σχεδόν ολοκληρώσει το καταστροφικό έργο της, πήγε στην περιοχή.

Σπύρος Μπρέμπος

«Ο,τι και να σας πω είναι λίγο. Ξέρετε πόσο επίπονο είναι να φτιάχνεις ένα σπίτι και σε λίγες ώρες να το αντικρίζεις κάρβουνο; Ξέρετε τι είναι να έχεις κάνει όνειρα, σχέδια και ξαφνικά όλα αυτά να καταρρέουν; Το μόνο παρήγορο είναι ότι δεν ήμασταν μέσα εμείς για να καούμε, αλλά και τα άλογά μας. Αν τα άλογά μου πάθαιναν κάτι, σήμερα εγώ δεν θα ζούσα.

Ο Σπύρος Μπρέμπος μπροστά στο καμένο σπίτι του

Προτιμούσα να τα ακολουθήσω στον θάνατο. Είναι οικογένειά μου και αυτά» λέει συγκινημένος ο τραγουδιστής της δημοτικής μας παράδοσης, ο οποίος μάλιστα υπήρξε αντιδήμαρχος Φυλής για την προώθηση του πολιτισμού, ενώ μέχρι και πριν από λίγες ημέρες διασκέδαζε τον κόσμο με τα τραγούδια του σε πανηγύρια.

«Κάηκαν τα πάντα, αλλά δεν κάηκε η δίψα που έχουμε εμείς να ξαναρχίσουμε από την αρχή. Θα το παλέψουμε και όπως βγει» λέει, ενώ καταγγέλλει και ομάδες Ρομά, οι οποίες εισέβαλαν στα καμμένα σπίτια, με σκοπό να λεηλατήσουν. «Ξέρετε τι είναι να έχεις τον πόνο σου και να βλέπεις ολόκληρες ομάδες να εισβάλλουν στα καμμένα για να πάρουν τα σίδερα;» λέει με πόνο ψυχής από την άλλη γραμμή του τηλεφώνου

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This