Με απειλές και ύβρεις «υποδέχθηκε» τη σύλληψή του για διαφθορά ο αστυνομικός-χαϊδεμένο παιδί της οικογένειας Μητσοτάκη

Οχετός κατά των «αδιάφθορων»: «Θα έρθω στο σπίτι σου μ… και θα σε γ… και σένα και τα παιδιά σου. Δεν ξέρεις με ποιον τα έβαλες. Σου ετοιμάζω την κάσα»

Must Read

Ένας αξιωματικός της Αστυνομίας, ο Διοικητής ΒΟΑΚ Χανίων και Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Χανίων, Ν. Ξ., συνελήφθη στη Κρήτη προχθές Κυριακή, από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας, τους λεγόμενους «αδιάφθορους», κατηγορούμενος για εκβίαση κατ’ επάγγελμα, δωροληψία υπαλλήλου που αντίκειται στα καθήκοντά του και παράβαση καθήκοντος.

Παράλληλα, συνελήφθη και ένας ειδικός φρουρός, ο γιος του αξιωματικού (σ.σ. ο οποίος αξιωματικός δήλωνε και «στρατιώτης» της ΝΔ) που κατηγορείται για απλή συνέργεια σε εκβίαση.

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, προηγήθηκαν καταγγελίες, σύμφωνα με τις οποίες ο αστυνομικός, έχοντας ρόλο Διοικητή Υπηρεσίας, εκβίαζε συστηματικά ιδιοκτήτες καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος της περιοχής, απαιτώντας και λαμβάνοντας χρηματικά ποσά, ώστε να μην συμμετέχουν σε διαδικασίες δημοπρασίας σχετικά με ενοικίαση αδειών καταστημάτων, καθώς και άλλους επαγγελματίες και ιδιώτες, με σκοπό το παράνομο οικονομικό του όφελος.

Στο πλαίσιο της διερεύνησης της υπόθεσης μετέβη στη Κρήτη ειδικό κλιμάκιο αστυνομικών της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων, που πραγματοποίησε επιτόπια προανακριτική έρευνα στο νησί, στο πλαίσιο της οποίας εντοπίστηκαν τέσσερα θύματα της παράνομης δράσης του αξιωματικού.

Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση οι αστυνομικοί ενημερώθηκαν από καταγγέλλουσα ότι «εκκρεμούσε» παράδοση χρηματικού ποσού ύψους 7.900 ευρώ. Οι αστυνομικοί προσημείωσαν τα χαρτονομίσματα και τα έδωσαν στην καταγγέλλουσα, η οποία μετά από οδηγίες που τις έδωσε ο κατηγορούμενος αξιωματικός, τα έριξε στο γραμματοκιβώτιο του σπιτιού του, απ’ όπου τα παρέλαβε ο γιος του Ν. Ξ.

Στη συνέχεια ακολούθησε αστυνομική επιχείρηση κατά την οποία οι δύο κατηγορούμενοι αρνήθηκαν να συνεργαστούν, με τον Ν. Ξ. να απευθυνθεί υβριστικές και υποτιμητικές εκφράσεις στους αστυνομικούς και στη δικαστικό λειτουργό!

«Θα έρθω στο σπίτι σου μ… και θα σε γ… και σένα και τα παιδιά σου. Δεν ξέρεις με ποιον τα έβαλες. Σου ετοιμάζω την κάσα», φώναζε τόσο ο ίδιος, όσο και ο γιος του προς τους αξιωματικούς και την Εισαγγελέα που πήγαν στο σπίτι τους για τη σύλληψη και αφού πρώτα δεν άνοιγαν καν την πόρτα.

Ο φάκελος με τα προσημειωμένα χαρτονομίσματα βρέθηκε κοντά στην πόρτα και στη συνέχεια συνελήφθησαν, ενώ από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 9.910 ευρώ και κινητό τηλέφωνο.

Οι υπόλοιπες καταγγελίες για τον συγκεκριμένο αξιωματικό αφορούσαν εκβιαστική λήψη μεγάλου χρηματικού ποσού από δικηγόρο, λήψη χρηματικού ποσού από ιδιώτη για ‘σβήσιμο’ κλήσης και παρακώληση επισκευής ακινήτου ιδιοκτησίας ασφαλιστικής πράκτορα μέσω καταγγελιών για παράνομες οικοδομικές εργασίες, με σκοπό να το αποκτήσει ο ίδιος στη μισή τιμή.

Όπως αναγράφεται σε σχετική αναφορά της ΕΛ.ΑΣ. για τη δράση του Ν.Ξ. και τις καταγγελίες εναντίον του, «όλα ξεκίνησαν όταν το απόγευμα της 20ης Αυγούστου 2023 τηλεφώνησε στις Εσωτερικές Υποθέσεις άγνωστος άντρας και κατήγγειλε ότι αστυνομικός, ο οποίος υπηρετεί στα Χανιά, προβαίνει στον εκβιασμό καταστηματαρχών της περιοχής. Συγκεκριμένα, όσον αφορά στον τρόπο δράσης του, ο καταγγέλλων ανέφερε ότι, κάθε χρόνο, εμφανίζεται στις δημοπρασίες του Δήμου Χανίων και επιδεικνύοντας μια βαλίτσα με λεφτά, απαιτεί από τους συμμετέχοντες χρηματικά ποσά, προκειμένου να μην συμμετάσχουν εκείνοι στη διαδικασία της δημοπρασίας, που αφορά στην ενοικίαση αδειών καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος. Εν τω μεταξύ, για το συγκεκριμένο αστυνομικό, είχε περιέλθει στη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων μέσω ταχυδρομείου η από 16/05/2023 έγγραφη καταγγελία, κατά την οποία προβαίνει σε εκβιάσεις ατόμων που ενοικιάζουν καντίνες. Ο καταγγέλλων ανέφερε ότι ο αστυνομικός έχει ήδη λάβει μεγάλο χρηματικό ποσό από ζευγάρι που λειτουργεί καντίνα στην περιοχή των Χανίων, ενώ όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, προβαίνει στον εκβιασμό και στη λήψη χρημάτων και από άλλα καταστήματα της περιοχής. Τέλος, στην ίδια καταγγελία φέρεται να προβαίνει στη διαγραφή τροχονομικών παραβάσεων, εκμεταλλευόμενος την ιδιότητά του ως Αξιωματικός, λαμβάνοντας για το σκοπό αυτό χρηματικά ποσά».

  • Η ανακοίνωση του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη:

Από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας συνελήφθη αξιωματικός της Ελληνικής Αστυνομίας για εκβίαση, δωροληψία υπαλλήλου που αντίκειται στα καθήκοντά του και παράβαση καθήκοντος

Για την υπόθεση συνελήφθη και Ειδικός Φρουρός, συγγενής του αξιωματικού, για συνέργεια σε εκβίαση

Από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας συνελήφθησαν στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας την Κυριακή 27 Αυγούστου 2023, σε νησιωτική περιοχή, αξιωματικός της Ελληνικής Αστυνομίας, κατηγορούμενος για εκβίαση κατ’ επάγγελμα, δωροληψία υπαλλήλου που αντίκειται στα καθήκοντά του και παράβαση καθήκοντος, καθώς και Ειδικός Φρουρός, συγγενής του αξιωματικού, κατηγορούμενος για απλή συνέργεια σε εκβίαση.

Προηγήθηκαν καταγγελίες, σύμφωνα με τις οποίες ο αστυνομικός, έχοντας ρόλο Διοικητή Υπηρεσίας, εκβίαζε συστηματικά ιδιοκτήτες καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος της περιοχής, απαιτώντας και λαμβάνοντας χρηματικά ποσά, ώστε να μην συμμετέχουν σε διαδικασίες δημοπρασίας σχετικά με ενοικίαση αδειών καταστημάτων, καθώς και έτερους επαγγελματίες και ιδιώτες, με σκοπό το παράνομο οικονομικό του όφελος.

Για τη διερεύνηση της υπόθεσης αρχικά συλλέχθηκαν τα απαραίτητα στοιχεία, με την εφαρμογή ειδικών ανακριτικών τεχνικών, ενώ στη συνέχεια ειδικό κλιμάκιο αστυνομικών της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων πραγματοποίησε επιτόπια προανακριτική έρευνα στο νησί, στο πλαίσιο της οποίας εντοπίστηκαν τέσσερα θύματα της παράνομης δράσης του αξιωματικού.

Στο πλαίσιο αυτό και λόγω του ότι σε μια περίπτωση «εκκρεμούσε» παράδοση χρηματικού ποσού ύψους 7.900 ευρώ, αυτό προσημειώθηκε και παραδόθηκε σε καταγγέλλουσα, η οποία κατόπιν σχετικών οδηγιών που έλαβε από τον κατηγορούμενο Αξιωματικό, τα εναπόθεσε στο γραμματοκιβώτιο της οικίας του, απ’ όπου τα παρέλαβε το συγγενικό του πρόσωπο.

Ακολούθησε αστυνομική επιχείρηση κατά την οποία οι δύο κατηγορούμενοι αρνήθηκαν να συνεργαστούν, με τον αξιωματικό να απευθυνθεί υβριστικές και υποτιμητικές εκφράσεις στους αστυνομικούς και στον δικαστικό λειτουργό, ενώ ο φάκελος με προσημειωμένα χαρτονομίσματα βρέθηκε πλησίον της εισόδου της οικίας τους. Στη συνέχεια συνελήφθησαν, ενώ από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν βρέθηκαν και κατασχέθηκαν -9.910- ευρώ και κινητό τηλέφωνο.

Οι υπόλοιπες περιπτώσεις αφορούσαν εκβιαστική λήψη μεγάλου χρηματικού ποσού από δικηγόρο, λήψη χρηματικού ποσού από ιδιώτη για ‘σβήσιμο’ κλήσης και παρακώληση επισκευής ακινήτου ιδιοκτησίας ασφαλιστικής πράκτορα μέσω καταγγελιών για παράνομες οικοδομικές εργασίες, με σκοπό να το αποκτήσει ο ίδιος στη μισή τιμή.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή, ενώ η έρευνα για τη διακρίβωση και άλλων παρόμοιων έκνομων ενεργειών συνεχίζεται.

*φωτογραφία αρχείου

Διαβάστε ακόμα:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This