Χαϊδεμένο παιδί της οικογένειας Μητσοτάκη ο αξιωματικός της ΕΛΑΣ που συνελήφθη για διαφθορά

Ο υψηλόβαθμος αξιωματικός που συνελήφθη με τον αστυνομικό γιο του, δήλωνε «στρατιώτης» της ΝΔ ήθελε να κατέβει υποψήφιος βουλευτής στα Χανιά

Must Read

Σάλο έχει προκαλέσει η είδηση ότι ο αξιωματικός της ΕΛΑΣ, ο οποίος μάλιστα δήλωνε «στρατιώτης» της ΝΔ, συνελήφθη για διαφθορά, ενώ παράλληλα αποκαλύφθηκε ότι σε βάρος του εκκρεμούν ουκ ολίγες υποθέσεις.

Πρόκειται για τον Διοικητή ΒΟΑΚ Χανίων και Πρόεδρο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Χανίων, Ν. Ξ., ο οποίος κατηγορείται για υποθέσεις διαφθοράς. Συγκεκριμένα, ο εν λόγω αξιωματικός, συνελήφθη μετά από καταγγελία ενδιαφερόμενο για διαγωνισμό καντίνας στην περιοχή των Αγίων Αποστόλων στα Χανιά. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του zougla.gr, ο Ν. Ξ., ζήτησε 30.000 ευρώ από ενδιαφερόμενο, με σκοπό να «κινήσει» πιο γρήγορα τις διαδικασίες και να τον βοηθήσει να πάρει την καντίνα. Μάλιστα, του φέρεται να του είπε ότι αν δεν του δώσει τα χρήματα, θα βοηθούσε κάποιον δικό του για να πάρει την καντίνα.

Ο ενδιαφερόμενος ωστόσο, απευθύνθηκε στην υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων και σε βάρος του αξιωματικού ξεκίνησε έρευνα. Ο Ν. Ξ. εισέπραξε 15.000 ευρώ και άλλα 8.000 ευρώ, τα οποία εισέπραξε ο γιος του, επίσης αστυνομικός. Τα χρήματα ήταν προσημειωμένα και λίγη ώρα αργότερα, η αστυνομία με παρουσία εισαγγελέα μπήκε στο σπίτι και προχώρησε στη σύλληψή τους. Οι δύο αξιωματικοί, πατέρας και γιος κρατούνται στο Αστυνομικό Μέγαρο Χανίων.

Την ίδια ώρα, όπως αποκαλύπτει το ρεπορτάζ, ο Ν. Ξ., ο οποίος είχε και έντονη συνδικαλιστική δράση, «έλυνε και έδενε» στα Χανιά. Μάλιστα, ως «γαλάζιο» παιδί, ήθελε να μπει και στην πολιτική, ενώ δήλωνε «στρατιώτης» της παράταξης.

Ο ίδιος πίστευε ότι είναι άτρωτος και προσπαθούσε να μπει στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ για τις εκλογές. Ο ίδιος φωτογραφιζόταν με μέλη της οικογένειας Μητσοτάκη, όπως ο Κυριάκος και η Ντόρα Μπακογιάννη, χτίζοντας το προφίλ του με… ισχυρές διασυνδέσεις.

Σε δημοσίευμα του «Zarpanews»  τον περασμένο Μάρτιο, ο Ν. Ξ., μιλούσε ZARPA RADIO 89,6 με αφορμή την επιστολή της ένωσης των αστυνομικών προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, με την οποία ζητούσε στελέχωση των αστυνομικών υπηρεσιών.  «Πιστεύω ότι και οι τρεις βουλευτές προσπάθησαν αλλά στο δικό μας κομμάτι δεν ήρθε το επιθυμητό αποτέλεσμα» ανέφερε, σημειώνοντας ότι «εγώ δεν το έκρυψα ποτέ ότι ανήκω σε αυτήν την παράταξη. Παραμένω ένας στρατιώτης της παράταξης».

Για την ενδεχόμενη συμμετοχή του στο ψηφοδέλτιο, είχε πει: «Ναι, είχα δηλώσει επιθυμία να είμαι στο ψηφοδέλτιο, είχε ακουστεί το όνομά μου σε κάποιες δημοσκοπήσεις και μάλιστα ήμουν σε πολύ καλή θέση. Υπήρχε μια συζήτηση, με είδαν, με αξιολόγησαν. Εγώ είμαι ανοικτός αλλά είμαι και στρατιώτης. Αν μου ζητηθεί έστω και τώρα, θα ζυγίσω τα πράγματα και θα το αξιολογήσω. Αν θα είμαι υποψήφιος» τόνισε ενώ συμπλήρωσε πως ο ίδιος λόγω επαγγέλματος έχει πλήρη γνώση των θεμάτων του νομού»

«Ζητάμε να ενισχυθεί το ΑΤ του Αερολιμένα και η Κάντανος και ο Αποκόρωνας και η Κίσαμος. Οι Βρύσες έχουν το μεγάλο πρόβλημα και εν συνέχεια η Κάντανος και η Παλαιόχωρα. Τι να κάνει ένας αστυνομικός στην Παλαιόχωρα το καλοκαίρι;» έλεγε τότε, ενώ για το αν το Υπουργείο θα λάβει υπόψη την επιστολή, ο ίδιος απάντησε με βεβαιότητα: «Θέλουν δεν θέλουν θα γίνει. Λέμε στην τελευταία παράγραφο ότι εμείς δεν θα παίζουμε πλέον με την ασφάλεια ούτε των συναδέλφων ούτε των πολιτών. Να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Υπάρχει και Εισαγγελέας».

Τελικά, όπως αποδείχτηκε ο Εισαγγελέας επενέβη για τις δικές του εγκληματικές πράξεις.

Δείτε επίσης:

Υψηλόβαθμος αστυνομικός στα Χανιά συνελήφθη για… «φακελάκι»

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This