Στον ανακριτή ο διεφθαρμένος αστυνομικός των Χανίων για τη δωροδοκία και τους εκβιασμούς

Ο γνωστός συνδικαλιστής και τα ερωτήματα που θα κληθεί να απαντήσει

Must Read

Νέα προθεσμία για να απολογηθεί σήμερα Πέμπτη, 31/8, έλαβε ο 53χρονος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ., ο οποίος συνελήφθη την περασμένη Κυριακή στα Χανιά, διότι φέρεται να «πρωταγωνιστεί» σε υπόθεση διαφθοράς.

Την ίδια ώρα, ο επίσης κατηγορούμενος γιος του αξιωματικού απολογήθηκε χθες Τετάρτη. Μετά το πέρας της απολογίας του, ο νεαρός ειδικός φρουρός αφέθηκε ελεύθερος με τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα. Ωστόσο, ο 53χρονος χθες, Τετάρτη 30/8, ζήτησε και έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί σήμερα, ενώ το χθεσινό βράδυ ήταν το τρίτο κατά σειρά που πέρασε στα κρατητήρια των αστυνομικών εγκαταστάσεων στα Χανιά. Ο εν λόγω αστυνομικός, διοικητής σε υπηρεσία της Αστυνομίας, συνελήφθη μετά έρευνα των Εσωτερικών Υποθέσεων, ενώ η δικογραφία που έχει σχηματιστεί εις βάρος του αφορά σε κακουργηματικές κατηγορίες και ειδικότερα αυτές της παράβασης καθήκοντος και του χρηματισμού. Στο μεταξύ, ο γιος του που αφέθηκε ελεύθερος μετά την απολογία του πρόκειται για 29χρονο ειδικό φρουρό που υπηρετεί σε Αστυνομικό Τμήμα της Αθήνας, ωστόσο, την ημέρα της σύλληψης του πατέρα του βρισκόταν στο σπίτι της οικογένειας στα Χανιά. Ο ίδιος και ο πατέρας του έχουν ήδη τεθεί σε διαθεσιμότητα με απόφαση του αρχηγείου της Αστυνομίας. Ο αξιωματικός και γνωστός συνδικαλιστής βαρύνεται με σοβαρά αδικήματα: Κατ’ επάγγελμα δωροδοκία και εκβίαση σε βαθμό κακουργήματος. Ο ίδιος αρνείται τις κατηγορίες. Μένει να φανεί σήμερα εάν θα πείσει Ανακριτή και Εισαγγελέα και θα αφεθεί ελεύθερος ή εάν θα καταλήξει στη φυλακή.

Ο 53χρονος θα κληθεί να δώσει εξηγήσεις για μία σειρά από πολύ σοβαρά ερωτήματα:

Γιατί συνομιλούσε με πολίτη, ο οποίος του έλεγε ότι βρίσκεται σε κατάσταση απελπισίας λόγω των μεγάλων χρηματικών ποσών που του ζητάει (η επικοινωνία καταγράφηκε από τον «κοριό» της ΕΛ.ΑΣ.).

-Γιατί ζήτησε από γυναίκα επιχειρηματία 30.000 ευρώ για να μη συμμετάσχει σε διαγωνισμό για καντίνα στους Αγίους Αποστόλους Χανίων;

-Γιατί απείλησε τη γυναίκα που συμμετείχε σε δημοπρασία καντίνας λέγοντας «Από Δευτέρα ψάξε για δουλειά, θα σας την πάρω την καντίνα».

-Γιατί γυναίκα ανέφερε σε βάρος του ότι ήθελε να αγοράσει το σπίτι της στην παλιά πόλη των Χανίων στη μισή τιμή, κάνοντας ότι μπορούσε για να μην της επιτρέψει να το επισκευάσει, μετά από ζημιές που υπέστη το οίκημα λόγω πυρκαγιάς;

-Γιατί έγινε καταγγελία σύμφωνα με την οποία ζήτησε 300 ευρώ για να σβήσει κλήση πολίτη;

-Γιατί σύμφωνα με άλλη καταγγελία πήρε σταδιακά και με «δόσεις» 120.000 ευρώ από πολίτη για να του παρέχει «προστασία» για επαγγελματικά προβλήματα που φερόταν να αντιμετωπίζει;

Θέμα συζήτησης στους κόλπους της ΕΛ.ΑΣ. έχει γίνει η αντίδρασή του την ώρα που οι συνάδελφοί του από τις Εσωτερικές Υποθέσεις έφτασαν στο σπίτι του στα Χανιά για να τον συλλάβουν, παρουσία Εισαγγελέα. Αστυνομικές πηγές σχολιάζουν ότι «θα πρέπει να εξηγήσει γιατί ενώ δηλώνει αθώος δεν επέδειξε διάθεση συνεργασίας με τους αρμόδιους αξιωματικούς και με την Εισαγγελέα αλλά αντιθέτως άρχισε να βρίζει και να απειλεί». Στο μεταξύ, μετά τις ραγδαίες εξελίξεις των τελευταίων ημερών και την σύλληψη του προέδρου των αστυνομικών υπαλλήλων Χανίων, το διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης, συνεδρίασε το βράδυ της Τετάρτης και ανακάλεσε την ιδιότητα του εν λόγω αστυνομικού, ως τακτικό μέλος της Ένωσης.

Διαβάστε ακόμα:

Στον Ανακριτή ο αστυνομικός της διαφθοράς στα Χανιά – Έλαβε προθεσμία, ελεύθερος ο γιος του

Στον ανακριτή ο αξιωματικός της ΕΛΑΣ που κατηγορείται για διαφθορά στα Χανιά

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This