Επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα: Δείτε Live την εξέλιξη της κακοκαιρίας «Daniel»

Ήχησε μήνυμα 112 σε Πιερία, Θεσσαλία, Σποράδες, Εύβοια, Φθιώτιδα και Θεσσαλονίκη - Ποιες περιοχές θα «χτυπήσει» τις επόμενες ώρες

Must Read

Έντονη την παρουσία της έχει κάνει τις τελευταίες ώρες η κακοκαιρία Daniel η οποία έχει φέρει ισχυρές βροχές και καταιγίδες σαν πολλές περιοχές της χώρας. Μάλιστα, αναμένεται να υπάρξει ακόμη μεγαλύτερη ενίσχυση των φαινομένων τις επόμενες ώρες.

Δείτε εδώ την εξέλιξη της κακοκαιρίας Daniel

 

Συγκεκριμένα, η κακοκαιρία Daniel έφερε ισχυρές βροχές και καταιγίδες, χαλαζοπτώσεις και μεγάλη συχνότητα κεραυνών, ενισχυμένους ανέμους στο Αιγαίο και αισθητή πτώση της θερμοκρασίας στη χώρα μας. Μάλιστα, η ΕΜΥ επικαιροποίησε το έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων. Τα πρώτα μηνύματα 112 για επικίνδυνα φαινόμενα ήχησαν σε Πιερία, Θεσσαλία, Σποράδες, Εύβοια και Φθιώτιδα. «Περιορίστε τις μετακινήσεις κατά τη διάρκεια των φαινομένων και ακολουθήστε τις οδηγίες των αρχών» επισημαίνεται στο μήνυμα, ενώ δίνεται σύσταση στους πολίτες να ακολουθούν τις οδηγίες των αρχών. Το βράδυ ήταν δύσκολο σε Μαγνησία και Σποράδες, Λάρισα, Θεσσαλονίκη, Φθιώτιδα.

Δύσκολη νύχτα σε Μαγνησία και Σποράδες

Στη Μαγνησία και στις Σποράδες μοιάζει σαν να μην νύχτωσε ποτέ λόγω της κεραυνικής δραστηριότητας, καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας, από τις 12:00 -12:30 και έπειτα που έγινε η νύχτα μέρα. Οι κεραυνοί συνοδεύονταν και από έντονη βροχόπτωση. Στον Βόλο, ισχυρό μπουρίνι «χτύπησε» την πόλη και δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια.

 

 

Από τις αστραπές η νύχτα γίνεται ημέρα συνεχώς και εκεί. Μάλιστα, για αντλήσεις υδάτων κλήθηκε η Πυροσβεστική υπηρεσία της περιοχής και από το Πήλιο όπως και στη Νεάπολη, περιοχή η οποία ανησυχεί και περισσότερο αφού αντιμετωπίζει συχνά και με πολύ μικρότερη βροχόπτωση προβλήματα. 

 

 

Έντονα ήταν τα φαινόμενα και στα νησιά, κυρίως σε Σκόπελο και Αλόννησο, όπου μεταξύ άλλων είχαν συνεχώς διακοπές ρεύματος. Ενώ και στο ανατολικό Πήλιο, μια περιοχή που δίνει υψηλά ύψη βροχής παραδοσιακά, χθες, πριν καν ξεκινήσει η έντονη βροχόπτωση ήταν ήδη στο 103 και πρώτοι στον σχετικό πίνακα πανελληνίως  χωρίς να έχει βρέξει ιδιαίτερα.

 

Ζημιές στη Λάρισα

Τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα ισχυροί άνεμοι σάρωσαν τον δήμο Αγίας και τα παράλια της Λάρισας. Σημειώθηκε διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος σε πολλά χωριά του δήμου Αγιάς. Η κακοκαιρία Daniel ετοιμάζεται να «χτυπήσει» περιοχές της χώρας και τα πρώτα μηνύματα 112 για επικίνδυνα φαινόμενα ήχησαν σε Πιερία, Θεσσαλία, Σποράδες, Εύβοια και Φθιώτιδα. Kύρια χαρακτηριστικά της κακοκαιρίας θα είναι οι ισχυρές βροχές, οι καταιγίδες, το χαλάζι και οι κεραυνοί. «Περιορίστε τις μετακινήσεις κατά τη διάρκεια των φαινομένων και ακολουθήστε τις οδηγίες των αρχών» επισημαίνεται στο μήνυμα, ενώ δίνεται σύσταση στους πολίτες να ακολουθούν τις οδηγίες των αρχών.

 

 

Ποιες περιοχές θα δεχθούν τα μεγαλύτερα ύψη βροχής

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες σε μεγάλο τμήμα της χώρας αναμένεται να προκαλέσει η ψυχρή λίμνη στην ανώτερη ατμόσφαιρα σε συνδυασμό με την έντονη μεταφορά υδρατμών από το Αιγαίο προς την ηπειρωτική χώρα από σήμερα και για τις επόμενες ημέρες. Σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία, οι βροχές και οι καταιγίδες κυρίως στα κεντρικά και νότια τμήματα, θα έχουν ένταση, αλλά και διάρκεια, με αποτέλεσμα τα πολύ μεγάλα ύψη βροχής στις προαναφερόμενες περιοχές να είναι ικανά να δημιουργήσουν κατά τόπους πλημμυρικά φαινόμενα.

 

 

Οι περιοχές που θα δεχθούν τα πολύ μεγάλα ύψη βροχής είναι η Θεσσαλία (Μαγνησία, Τρίκαλα, Καρδίτσα, ανατολικά τμήματα Ν. Λάρισας), οι Σποράδες, η Πιερία, η ανατολική Στερεά (Φθιώτιδα, Βοιωτία), η ανατολική Πελοπόννησος (δυτική Κορινθία, Αργολίδα, ανατολική Αρκαδία)και η νοτιοδυτική Πελοπόννησος (Μεσσηνία). Ενδεικτικά, από την επεξεργασία των προγνωστικών στοιχείων υπολογίζεται ότι στην περιοχή της Φθώτιδας και της Μαγνησίας (Πήλιο) αναμένονται πάνω από 500 mm βροχής. Υπενθυμίζεται ότι 1 mm βροχής αντιστοιχεί σε ένα λίτρο νερού σε μια επιφάνεια ενός τετραγωνικού μέτρου (ή ενός τόνου σε ένα στρέμμα). Επιπλέον, αναμένονται ενίσχυση των ανέμων σε ισχυρούς και τοπικά σχεδόν θυελλώδεις (6-7 μποφόρ), σημαντική πτώση της θερμοκρασίας και συνέχιση των καταιγίδων και την Πέμπτη, με βαθμιαία βελτίωση από τις βραδινές ώρες. 

 

Διαβάστε ακόμα:

Κακοκαιρία Daniel: Σε ποτάμια μετατράπηκαν δρόμοι στην Εύβοια

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This