Γάλλος μετεωρολόγος για κακοκαιρία: «Εξωπραγματικό, δεν θυμάμαι τόσο ακραίες προβλέψεις στην Ευρώπη»

Must Read

Με το βλέμμα στραμμένο στην εξέλιξη της κακοκαιρίας βρίσκεται όχι μόνο η Ελλάδα, αλλά και ολόκληρη η Ευρώπη, την ώρα που τα ακραία καιρικά φαινόμενα έχουν ήδη δημιουργήσει πληθώρα προβλημάτων σε αρκετές χώρες, με την Ισπανία να θρηνεί μάλιστα θύματα.

«Ολα τα μάτια στρέφονται σε αυτό που δείχνει να μετατρέπεται σε μεγάλη πλημμύρα στη Θεσσαλία, στην κεντρική Ελλάδα. Ολα τα μοντέλα κάνουν πρόβλεψη για πολύ υψηλή ποσότητα νερού την Τρίτη. Σε κάποιες περιοχές μπορεί να φτάσει στα 500mm μέσα σε 48 ώρες». Μετεωρολόγος, ο οποίος ειδικεύεται, όπως αναφέρει στην προσωπική του ιστοσελίδα, σε ακραία καιρικά φαινόμενα, δήλωσε ιδιαίτερα ανήσυχος από την πρόβλεψη των επόμενων 48 ωρών για τη βροχή που αναμένεται στη Θεσσαλία από την κακοκαιρία Daniel.

Ο Nάχελ Μπελγκέρζε, ο οποίος εδρεύει στις Γαλλικές Αλπεις, από το μεσημέρι έχει ανεβάσει αναρτήσεις βασιζόμενος στα ελβετικά μοντέλα πρόβλεψης ακραίων καιρικών φαινομένων. Ανέφερε πως αν επαληθευθούν οι προβλέψεις για την ποσότητα νερού που εκτιμούν οι Ελβετοί, θα πρόκειται για κάτι που δεν θυμάται «να έχει ξαναγίνει στην Ευρώπη».

Σε μία από τις αναρτήσεις του γράφει ειδικότερα τα εξής: «Εντελώς εξωπραγματικό. Το τελευταίο ελβετικό μοντέλο προβλέπει βροχoπτώσεις σε όλη τη Θεσσαλία τις επόμενες 48 ώρες. Τα +2.000 mm σε 48 ώρες είναι πολύ απίθανο να πραγματοποιηθούν, αλλά φαίνεται το πόσο ακραία δυναμική βροχόπτωση πρέπει να περιμένουμε. Δεν θυμάμαι να έχω δει τόσο ακραίες προβλέψεις βροχόπτωσης στην Ευρώπη».

O Mπελγκέρτζε σημείωσε σε μία ακόμη ανάρτηση πως το μοντέλο προσομοίωσης δορυφόρου δείχνει πόσο τρομακτική είναι η πρόβλεψη που γίνεται από το ελβετικό μοντέλο, αν τελικά επιβεβαιωθεί.

Δείτε ακόμη: Επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα: Δείτε Live την εξέλιξη της κακοκαιρίας «Daniel»

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This