Κακοκαιρία Daniel: Σε μερική εκκένωση το Μουζάκι και ο οικισμός Γ. Καραϊσκάκη στην Καρδίτσα

Ο κύριος όγκος του νερού αναμένεται περίπου σε τρεις ώρες στην περιοχή

Must Read

Το βλέμμα στραμμένο στο Σπερχειό ποταμό έχουν κάτοικοι και αρχές στη Λαμία, καθώς από τη Δυτική Φθιώτιδα έρχεται ένας μεγάλος όγκος νερού. Πριν από λίγο στο 21ο χιλιόμετρο του δρόμου Λαμίας Καρπενησίου το ποτάμι στην πορεία του προς την Λαμία και την θάλασσα ξεχείλισε, έχει καλύψει το δρόμο και έχει διακοπεί η συγκοινωνία.

Πριν λίγο ξεκίνησε η προληπτική εκκένωση στο χωριό Κόμμα 6 χιλ νότια της Λαμίας, ωστόσο μέχρι στιγμής οι κάτοικοι του χωριού, είτε πηγαίνουν σε συγγενικά τους πρόσωπα στη Λαμία, είτε αποφασίζουν να μείνουν σε ψηλότερα σπίτια, χωρίς να δείχνουν διάθεση να απομακρυνθούν.

Παρά το γεγονός ότι το 112 με μήνυμα του ζητά να απομακρυνθούν προς τη Λαμία και παρά το γεγονός ότι ήδη ο δήμος Λαμίας έχει δημιουργήσει ένα χώρο φιλοξενίας για αυτούς, στο κλειστό γυμναστήριο της πόλης, οι ίδιοι αρνούνται να απομακρυνθούν. Να σημειωθεί ότι όλα τα ξενοδοχεία στη Λαμία και την ευρύτερη περιοχή είναι γεμάτα λόγω της φιλοξενίας του Ράλλι Ακρόπολις. Παράλληλα έχει δημιουργηθεί ένας άλλος χώρος στο πολιτιστικό κέντρο του Δήμου γι αυτούς που θα ήθελαν να περάσουν το βράδυ τους με ασφάλεια.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αρμοδίων ο κύριος όγκος του νερού αναμένεται περίπου σε τρεις ώρες στην περιοχή. Τότε θα κριθεί αν θα αντέξει το ποτάμι ή όχι.

Την ίδια στιγμή υπάρχει μία ύφεση στην κακοκαιρία μέσα στην πόλη της Λαμίας η οποία μέτρα πλέον τις πληγές της.

Αποκαθίσταται σιγά-σιγά η κυκλοφορία μέσα στην πόλη ενώ εκατοντάδες σπίτια και υπόγεια παραμένουν πλημμυρισμένα, με την Πυροσβεστική να τρέχει από σπίτι σε σπίτι για την άντληση των υδάτων.

 

Σε πολλές περιπτώσεις έχουν γίνει παρεμβάσεις από μηχανήματα του δήμου και της περιφέρειας, έχουν αποκατασταθεί λειτουργικά οι δρόμοι και η πρόσβαση σε ένα μεγάλο μέρος του οδικού δικτύου.

Ωστόσο σε αρκετά σημεία έχουν μετακινηθεί τεράστιοι όγκοι χώματος και φερτών υλικών που προσπαθούν αυτή την ώρα χωματουργικά μηχανήματα να τους απομακρύνουν.

Η κυκλοφορία στο δρόμο Λαμίας-Καρπενησίου έχει διακοπεί καθώς υπάρχουν προβλήματα σε πολλά σημεία η κυκλοφορία στο δρόμο Λαμίας- Δομοκού εξελίσσεται με δυσκολία καθώς αποκαθίσταται το ένα μετά το άλλο τα σημεία που είχαν αποκλειστεί προηγούμενα. Προβλήματα υπάρχουν με τεράστιους όγκους μπαζών που βρίσκονται στο οδόστρωμα στο δρόμο Λαμίας Στυλίδας.

Μήνυμα από το 112 εστάλη και στην Καρδίτσα καθώς η κακοκαιρία Daniel βρίσκεται σε εξέλιξη. Οι κάτοικοι πρέπει να απομακρυνθούν από υπόγεια και ισόγεια, με την ειδοποίηση της Πολιτικής Προστασίας καλεί τους κατοίκους της πόλης να απομακρυνθούν από υπόγειους και ισόγειους χώρους λόγω πλημμυρικών φαινομένων που πλήττουν την περιοχή.

 

Μήνυμα από το 112 στάλθηκε και στο Μουζάκι για μερική εκκένωση του οικισμού.

Στο μήνυμα μεταφέρεται η ενημέρωση ότι αν βρίσκεστε στο οικισμό Γ. Καραϊσκάκη και στην περιφερειακή Μουζακίου – Άρτας κατευθυνθείτε προς το κέντρο του Μουζακίου λόγω πλημμυρικών φαινομένων στην περιοχή.

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This