Κακοκαιρία: «Δεν έχουμε πρόσβαση» καταγγέλλουν εργαζόμενοι στα Κέντρα Υγείας Ελευσίνας

Must Read

Η σφοδρή νεροποντή που πλήττει και την Αττική από χθες, έχει προκαλέσει τεράστια προβλήματα στους δρόμους, οι οποίοι μετατρέπονται σε ποτάμια.

Η κακοκαιρία Daniel δείχνει τα δόντια της και στην Ελευσίνα, καθιστώντας αδύνατη την πρόσβαση ασθενών και εργαζόμενων στα Κέντρα Υγείας της περιοχής. Αυτό καταγγέλλει με επιστολή του στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, το Σωματείο Εργαζομένων του Θριάσιου Νοσοκομείου της Ελευσίνας.

Όπως αναφέρουν οι εργαζόμενοι, για άλλη μια φορά, η έλλειψη των αναγκαίων έργων, με ευθύνη των δημοτικών και περιφερειακών αρχών, οδήγησε με τις πρώτες έντονες βροχές της Τετάρτης να πλημμυρίσουν οι δρόμοι της περιοχής «Καλυμπάκι», προκαλώντας σοβαρότατα προβλήματα στη λειτουργία των Κέντρων Υγείας Ελευσίνας και στη ζωή εργαζομένων και κατοίκων της περιοχής.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η οδός Χαριλάου Τρικούπη, που βρίσκεται μπροστά από τα Κέντρα Υγείας Ελευσίνας, η οποία πλημμύρισε, για άλλη μια φορά, με αποτέλεσμα να καταστεί αδύνατη η πρόσβαση. «Παρά τις επανειλημμένες παρεμβάσεις του Σωματείου μας προς τα αρμόδια υπουργεία, τη διοίκηση της 2ης ΥΠΕ, την Περιφερειακή Ενότητα Δυτικής Αττικής και το Δήμο Ελευσίνας και τις έντονες διαμαρτυρίες εργαζομένων και κατοίκων, εξακολουθούν να μην έχουν γίνει τα αναγκαία έργα, με αποτέλεσμα το πρόβλημα με τους πλημμυρισμένους δρόμους στην περιοχή να διαιωνίζεται», σημειώνουν οι εργαζόμενοι.

Υποστελέχωση των Κέντρων Υγείας

Σύμφωνα με το iatropedia.gr, δεν είναι, ωστόσο, μόνο η κακοκαιρία Daniel η μοναδική «πληγή» στα Κέντρα Υγείας της Ελευσίνας. Με αφορμή τις δυσχέρειες στη λειτουργία εξαιτίας της καταρρακτώδους βροχής, οι εργαζόμενοι  επισημαίνουν ότι παραμένουν τα σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία λόγω των μεγάλων ελλείψεων προσωπικού.

Συγκεκριμένα αναφέρουν, πως παραμένουν κενές επτά θέσεις παθολόγων και γενικών γιατρών, τρεις θέσεις οδοντιάτρων, τρεις θέσεις γιατρών εργασίας ενώ δεν υπάρχει κανένας ακτινολόγος.

Τι ζητούν οι υγειονομικοί

Οι υγειονομικοί ζητούν με την επιστολή τους στο Υπουργείο Υγείας, να προχωρήσουν όλες οι αναγκαίες ενέργειες, ώστε:

  • να γίνουν τα αναγκαία έργα για να σταματήσουν οι πλημμύρες στην περιοχής του Κέντρου Υγείας
  • να ενισχυθεί με το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό και με γιατρούς όλων των βασικών ειδικοτήτων το κέντρο Υγείας. Να μονιμοποιηθούν όλοι οι εργαζόμενοι με ελαστικές εργασιακές σχέσεις.
  • να ενοποιηθούν το 1ο και 2ο Κέντρο Υγείας και να ολοκληρωθεί ο οργανισμός του ενιαίου Κέντρου Υγείας, με τη σύσταση των αναγκαίων οργανικών θέσεων προσωπικού

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This