Στην μάχη των απεγκλωβισμών και ο Στρατός – Τι είπε ο συντονιστής διασωστών ΕΚΑΒ Θεσσαλίας

Must Read

Αποκομμένοι από τον πολιτισμό παραμένουν χιλιάδες κάτοικοι των περιοχών που επλήγησαν από την κακοκαιρία Daniel. Σε κατάσταση απελπισίας, δίχως νερό, τρόφιμα και ρεύμα, περιμένουν εναγωνίως την βοήθεια της Πολιτείας.

Ο συντονιστής διασωστών ΕΚΑΒ Θεσσαλίας, Γιάννης Γούλας, μίλησε για τις προσπάθειες των διασωστών που επιχειρούν στις πληγείσες περιοχές και το σχέδιο που έχει οργανωθεί.

«Από την πρώτη μέρα που άρχισαν τα φαινόμενα από την περιοχή της Μαγνησίας, ειδικότερα στο Πήλιο στον Βόλο αλλά και τις υπόλοιπες μέρες σε ολόκληρη την Θεσσαλία, στην υπηρεσία μας το ΕΚΑΒ, δεν υπήρξε στιγμή που δεν σήκωσε το τηλέφωνο κάποιος συνάδελφός μου διασώστης να βοηθήσει οποιοσδήποτε συμπολίτη μας. Όπου υπήρχε πρόσβαση πηγαίναμε με αυτοθυσία και να βοηθήσουμε», είπε αρχικά και συνέχισε:

«Χθες το απόγευμα ήρθε στην περιοχή ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ και ο υφυπουργός Υγείας, υπήρξε ένα Συντονιστικό στην Περιφέρεια Θεσσαλίας και τα ελικόπτερα τα οποία παραλάμβαναν από τις πληγείσες περιοχές, συμπολίτες μας, τους βγάζανε στην ξέρα με αποτέλεσμα να τα πάρουμε και να τα μεταφέρουμε σε νοσοκομεία. Σήμερα θα υπάρξει Συντονιστικό μεταξύ και του Στρατού όπου υπάρχουν και βάρκες από το Μηχανικό για να φτάσουν τους ανθρώπους και να τους παραλάβουν».

«Η βαρύτητα θα δοθεί στην περιοχής της Φαρκαδόνας και στα χωριά εκεί»

Σε ό,τι αφορά στην ενίσχυση που έχει το ΕΚΑΒ, ο ίδιος εξήγησε πως βοηθούν την κατάσταση ασθενοφόρα από τη Θεσσαλονίκη, την Αθήνα και τη Λαμία. «Θα φεύγουν οι διασώστες οι πυροσβέστες περιστατικά στην ξέρα, για να μπορέσουμε να τα παραλάβουμε εμείς και να τα πάμε στα νοσοκομεία», σημείωσε και πρόσθεσε:

«Η βαρύτητα θα δοθεί στην περιοχής της Φαρκαδόνας και στα χωριά εκεί. Μέχρι και τη στιγμή που μιλάμε μεταφέραμε 7 περιστατικά στο Κέντρο Υγείας από τη Φαρκαδόνα, λόγω υποθερμίας και λόγω των καιρικών φαινομένων που υπήρχαν αλλά και την κατάσταση που επικρατούσε στα σπίτια».

Πόσος κόσμος είναι ακόμα εγκλωβισμένος;

Τέλος, όπως επεσήμανε ο κύριος Γούλας «σύμφωνα με τις μαρτυρίες που λαμβάνουμε, χθες υπήρχαν στα χωριά, γύρω στα 15 άτομα σε ταράτσες στο χωριό Μεταμόρφωση αλλά αυτό πρέπει να γνωστοποιείται και στους αρμοδίους. Υπάρχει δυσκολία σε αυτές τις περιοχές. Όπου υπάρχει πρόσβαση, το ΕΚΑΒ θα πηγαίνει στα περιστατικά. Υπάρχουν άνθρωποι που πρέπει να απεγκλωβιστούν».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This