Δραματικές ώρες στη Λάρισα: Υπερχείλισε ο Πηνειός – Εκκενώνονται Φαλάνη, Δασοχώρι και Κουλούρι!

Ξεπέρασε τα 9,5 μέτρα η στάθμη του ποταμού - Σπάνε ανάχωμα στο Δασοχώρι - Όλες οι παραπήνειες συνοικίες έχουν πλημμυρίσει

Must Read

Πρωτόγνωρες στιγμές ζουν οι κάτοικοι της Λάρισας λόγω της κακοκαιρίας Daniel, που συνολικά έχει αφήσει πίσω της τουλάχιστον έξι νεκρούς και έξι αγνοούμενους, ενώ έχει πλήξει πολλά χωριά σε Μαγνησία, Καρδίτσα, Λάρισα και Τρίκαλα, με εκατοντάδες εγκλωβισμένους και ζημιές σε κτίρια, υποδομές, επιχειρήσεις και αυτοκίνητα σκεπασμένα, από τόνους νερού και λάσπης.

Ο δήμαρχος Λάρισας σημείωνε νωρίτερα ότι το ύψος της στάθμης του Πηνειού έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο και έχει φτάσει τα 9 μέτρα. Τεράστιες ποσότητες νερού συνεχίζουν να ρέουν με κατεύθυνση την πρωτεύουσα της Θεσσαλίας, καθώς ο Πηνείος έχει υπερχειλίσει. Εκκενώθηκαν τρία χωριά της Λάρισας, των Φαλάνη, Δασοχώρι και Κουλούρι. Όλες οι παραπήνειες συνοικίες της Λάρισας έχουν πλημμυρίσει, ο Άγιος Θωμάς, ο Άγιος Χαράλαμπος, ο Ιπποκράτης, η Νέα Σμύρνη.

 

Έχει διακοπεί η κυκλοφορία προς τον περιφερειακό δρόμο στα Τρίκαλα, εντός της Λάρισας, από τη δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης. 

 

 

Μάλιστα, έχει σπάσει αγωγός με αποτέλεσμα ο δρόμος να έχει γεμίσει νερά, το ποτάμι είναι από την απέναντι πλευρά, έχει μεν υπεχειλίσει ακόμη όμως δεν έχουν βγει τα νερά. Στις εργατικές κατοικίες της Λάρισας, στη Γιάννουλη, το νερό έχει φτάσει στη μέση των κτιρίων ενώ οι εικόνες από το σημείο είναι αποκαρδιωτικές. Το νερό στο σημείο έρχεται ορμητικό και από την Καρδίτσα και από τα Τρίκαλα, ο όγκος του είναι μεγάλος, ενώ μέσα στη νύχτα έσπασαν το ανάχωμα της Γυρτώνης για να αποσυμφωρηθεί ο ποταμός.

 

Σε έκτακτη ανακοίνωση το βράδυ της περασμένης Πέμπτης ο Δήμος Λαρισαίων, καλούσε τους πολίτες να απομακρυνθούν από την πλημμυρική ζώνη, αλλά και να βρίσκονται σε επιφυλακή εφόσον βρίσκονται σε κοντινή απόσταση από το ποτάμι. «Υπάρχουν έντονα πλημμυρικά φαινόμενα στη Θεσσαλία που καταλήγουν στον Πηνειό πριν την είσοδο της κοίτης στην πόλη της Λάρισας. Η ροή των υδάτων σημειώνει συνεχώς αυξητική τάση. Για το λόγο αυτό εκδόθηκε νωρίτερα προειδοποίηση από το 112. Η κατάσταση αυτή θα συνεχιστεί για το επόμενο εικοσιτετράωρο τουλάχιστον και προκαλεί ανησυχία για την ασφάλεια των πολιτών και των εγκαταστάσεων που βρίσκονται εντός της πλημμυρικής ζώνης του Πηνειού στα όρια του Δήμου Λαρισαίων. Η πλημμυρική ζώνη ορίζεται στο διάστημα από την Αμυδαλέα έως τη Γυρτώνη και περιλαμβάνει την έκταση ανάμεσα στα αναχώματα στις δύο πλευρές του Πηνειού.

Όσοι βρίσκονται εντός της πλημμυρικής ζώνης του Πηνειού θα πρέπει να απομακρυνθούν άμεσα, καθώς υπάρχει σοβαρός κίνδυνος πλημμύρας. Ο υπόλοιπος πληθυσμός που βρίσκεται πλησίον αλλά όχι εντός της πλημμυρικής ζώνης θα πρέπει να βρίσκεται σε επιφυλακή». Ο Δήμος Λαρισαίων αποφάσισε επίσης σήμερα Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου και για προληπτικούς λόγους να μη λειτουργήσουν οι παιδικοί σταθμοί της Λάρισας, ώστε να περιοριστούν οι άσκοπες μετακινήσεις.

Διαβάστε ακόμα:

Μαζικοί απεγκλωβισμοί πολιτών από τον Βλοχό Καρδίτσας: Χωρίς νερό και φαγητό οι κάτοικοι – Ανάμεσά τους και μωρό ημερών!  

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This