Μαζικοί απεγκλωβισμοί πολιτών από τον Βλοχό Καρδίτσας: Χωρίς νερό και φαγητό οι κάτοικοι – Ανάμεσά τους και μωρό ημερών!

«Πνίγηκαν» από την κακοκαιρία Daniel τα χωριά της περιοχής - Εκκενώνονται Φαλάνη, Δασοχώρι και Κουλούρι - Σε επιφυλακή η Λάρισα για τον Πηνειό

Must Read

Και ενώ συνεχίζονται οι διασώσεις των ανθρώπων που είναι εγκλωβισμένοι στα χωριά της Καρδίτσαςη κατάσταση στη περιοχή είναι εκτός ελέγχου.

Στο χωριό Βλοχός, Chinook έχει ξεκινήσει μαζικό απεγκλωβισμό πολιτών. Υπάρχει αξιωματικός της αεροπορίας στρατού στο έδαφος που τους έχει οργανώσει σε 33άδες. Οι πρώτοι 33 έχουν παραληφθεί. Στο Βλοχό είναι από χθες και 4 βάρκες του στρατού και 10 άτομα που έκαναν μετακινήσεις ατόμων σε ασφαλές σημείο. Επίσης ένα ελικόπτερο απομάκρυνε από χθες μια οικογένεια. Σήμερα από το πρώτο φως επιχειρούν στο σημείο και 2 ελικόπτερα Agusta Bell-214.

 

Οι κάτοικοι της περιοχής βιώνουν δραματικές στιγμές. Πολλά είναι τα χωριά που έχουν «βυθιστεί» κάτω από τα λασπωμένα νερά, τα οποία έχουν καλύψει τα πάντα.
Οι πολίτες τρέχουν στις στέγες των σπιτιών τους για να σωθούν από τη στάθμη του νερού που ανέβαινε επικίνδυνα. Ολόκληρες οικογένειες και ηλικιωμένοι πέρασαν ένα εφιαλτικό 24ωρο στις ταράτσες των σπιτιών τους. 

 

Οι εικόνες διάσωσης συγκλονίζουν. Κάτοικοι βγήκαν με βάρκες στους πλημμυρισμένους δρόμους για να προσεγγίσουν τα σπίτια όσων είχαν εγκλωβιστεί, ενώ στη μάχη της διάσωσης ρίχτηκε η Πυροσβεστική και ο στρατός. Εξαιτίας των πλημμυρικών φαινομένων που εξελίσσονται στην περιοχή λόγω της πρωτοφανούς κακοκαιρίας που έπληξε την Θεσσαλία, θα πραγματοποιηθεί εκκένωση των χωριών Φαλάνη, Δασοχώρι και Κουλούρι. Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο δήμαρχος Λάρισας, το ύψος της στάθμης του Πηνειού έχει φτάσει στα 9,5 μέτρα ενώ παράλληλα σπάνε ανάχωμα στο Δασοχώρι.

 

Στον Βλοχό Καρδίτσας όλα τα σπίτια έχουν βυθιστεί κάτω από το νερό, είπε στο  ο Γιάννης Κουκάς, πρόεδρος της κοινότητας. Το μεσημέρι της περασμένης Τετάρτης φρόντισε να φύγουν οι γηραιότεροι του χωριού με λεωφορείο προς τον Παλαμά, ενώ οι υπόλοιποι κάτοικοι έφυγαν με δικά τους οχήματα. Στο χωριό, το οποίο έχει συνολικά 467 κατοίκους, έχουν μείνει πίσω περίπου 120 άτομα. Όπως είπε ο κ. Κουκάς, όσοι απέμειναν έχουν συγκεντρωθεί στην εκκλησία του Αγίου Αθανασίου. «Από τη στιγμή που εγκλωβιστήκαμε δεν έχουμε νερό και φαγητό.

 

Υπάρχουν άνθρωποι που αρχίζουν να δείχνουν αφυδάτωση. Υπάρχουν και μικρά παιδιά, έχουμε εδώ ένα μωρό 27 ημερών», είπε. «Το δικό μου χωριό χάθηκε. Πάει, τελείωσε. Ότι χρήματα και να έχει κάποιος στην άκρη, όση βοήθεια κι αν πάρουμε – γιατί ξέρω δεν θα είναι μεγάλη – εγώ προσωπικά δεν θα επενδύσω ξανά σε αυτό το μέρος. Δεν μπορώ». Μιλώντας, o κ. Κουκάς έριξε ευθύνες στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, αποκαλύπτοντας πως από τα 4 αναχώματα που είχαν υποσχεθεί, τελικά έγινε μόνο το ένα. «Έχουμε αναχώματα γύρω από το χωριό. Το 2020 είχαμε τον Ιανό. Πήραν πολλά χρήματα και μην το ρίξουν τώρα ότι ήταν το μέγεθος της φυσικής καταστροφής. Ναι, ήταν, αλλά εάν τα αναχώματα ήταν φτιαγμένα από την Περιφέρεια και είχε μεγαλώσει ένα μέτρο από τα δικά μου τα αναχώματα, αυτή τη στιγμή δεν θα μιλούσαμε μαζί. Το σπίτι μου και το χωριό μου αυτή τη στιγμή θα είχε σωθεί», είπε.

 

Διαβάστε ακόμα: 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This