Πρόεδρος ΕΛΓΑ: «Προτεραιότητα στην αποζημίωση ζημιών στο ζωικό κεφάλαιο»

Ξεκάθαρος ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ!

Must Read

Οι ανυπολόγιστες ζημιές στην Θεσσαλία έχουν δημιουργήσει όπως είναι λογικό κι επόμενο έντονο προβληματισμό κι αγανάκτηση στους αγρότες της περιοχής και όχι μόνο.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ, Ανδρέα Λυκουρέντζο, ο οργανισμός για να διευκολύνει την πολύ δύσκολη κατάσταση, θα αρκεστεί στις δηλώσεις των παραγωγών για τις απώλειές τους και δεν θα χρειαστεί να μεταβούν εκτιμητές στο σημείο για την καταγραφή των ζημιών.

Μην ξεχνάμε άλλωστε πως η ελληνική αγροτική παραγωγή βασίζεται σε μεγάλο ποσοστό στον θεσσαλικό κάμπο. Από αυτόν προέρχεται το 74% σε δημητριακά και το 11,7 % σε δενδρώδεις καλλιέργειες. Ενδεικτικά είναι τα λόγια του προέδρου του ΕΛΓΑ σε τηλεοπτική του παρέμβαση:

«Εμπιστευόμαστε την δήλωση του παραγωγού…συντονίζουμε τις ενέργειες ώστε να απομακρυνθούν όλα τα νεκρά ζώα και να αποφύγουμε τον κίνδυνο μολύνσεων…είναι εξαιρετικά δυσχερές όλο το εγχείρημα. Εως τις 30 Σεπτεμβρίου, θα είναι ανοιχτό το σύστημα για να κάνουν τις δηλώσεις τους οι παραγωγοί…μέσα σε έναν ή δύο μήνες θα δούμε ποιοι είναι οι πληττόμενοι για θα παραδώσουμε ψηφιακό αρχείο στην κυβέρνηση».

Το βίντεο με τις τοποθετήσεις του Ανδρέα Λυκουρέντζου:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This