Νέες αποκαλύψεις για το μακελειό στην Λούτσα – Βρέθηκε και δεύτερο κρησφύγετο των 6 θυμάτων

Τα θύματα ήταν μέλη της εγκληματικής οργάνωσης «Ντάλτον»

Must Read

Εντοπίστηκε και δεύτερος χώρος διαμονής των έξι θυμάτων από το μακελειό στην Λούτσα, στην περιοχή του Παλαιού Φαλήρου, ο οποίος και ερευνάται.

Πρωτοφανής χαρακτηρίζεται από τις Αρχές η μαφιόζικη εκτέλεση έξι ατόμων στην Λούτσα, οι οποίοι συνδέονται με Τούρκο αρχιμαφιόζο, ενώ υπάρχουν και αναφορές για συμμετοχή τους σε διεθνές κύκλωμα ναρκωτικών με έδρα την Γαλλία.

 

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, οι Αρχές εντόπισαν γενετικό υλικό στο σπίτι όπου φέρονται να διέμεναν οι έξι, ενώ εντοπίστηκε και δεύτερο κρησφύγετό τους. Όπως προκύπτει από τις εκτιμήσεις της Αστυνομίας, οι 6 άλλαζαν διαρκώς σπίτια για να κρυφτούν.

 

Στην ταυτοποίηση των θυμάτων της δολοφονικής επίθεσης στην Λούτσα προχώρησαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών της ΕΛ.ΑΣ., σε συνεργασία με την Europol, την Interpol αλλά και έπειτα από επαφές με τις αστυνομικές Αρχές της Γαλλίας και της Τουρκίας.

Πρόκειται για Τούρκους υπηκόους, πέντε από τους οποίους έφεραν πλαστές γαλλικές ταυτότητες, ενώ ο έκτος ταυτοποιήθηκε μέσω δακτυλικών αποτυπωμάτων. Όλοι τους ήταν μέλη εγκληματικής ομάδας, η οποία δρούσε στο εξωτερικό και όχι στην Ελλάδα, σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία.

Σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία της έρευνας:

  • Η Ελληνική Αστυνομία εντόπισε ένα σπίτι στην Αρτέμιδα, όπου διέμεναν τα θύματα τις τελευταίες ημέρες. Στον χώρο πραγματοποιήθηκε χθες, Τρίτη (12/09), έρευνα παρουσία δικαστικού λειτουργού και τα ευρήματα έχουν σταλεί στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εξέταση. Σήμερα (13/09), εντοπίστηκε και δεύτερος χώρος διαμονής των θυμάτων, στην περιοχή του Παλαιού Φαλήρου, ο οποίος και ερευνάται.
  • Το όχημα στο οποίο επέβαιναν προέρχεται από τη Γερμανία, είχε πλαστές γερμανικές πινακίδες και ανήκει σε Ρουμάνο υπήκοο, ο οποίος το είχε παραχωρήσει στα θύματα.
  • Οι δράστες φαίνεται πως χρησιμοποίησαν 4 πυροβόλα όπλα, δύο εκ των οποίων είναι τύπου πιστολιού.
  • Τα κινητά τους τηλέφωνα ελέγχονται από το Τμήμα Ψηφιακών Πειστηρίων, τα στελέχη του οποίου κατέβαλαν σημαντική προσπάθεια και έχουν καταφέρει να εξαγάγουν χρήσιμα και κρίσιμα για την πορεία των ερευνών δεδομένα.
  • Συνελήφθη Τούρκος υπήκοος, ο οποίος επιχείρησε να ταξιδέψει από το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», του οποίου η εμπλοκή στο γεγονός ερευνάται ενδελεχώς. Ο συλληφθείς, ο οποίος διέμενε νόμιμα στην Ελλάδα, σκόπευε να ταξιδέψει στην Μυτιλήνη, με εισιτήριο που εκδόθηκε στην Τουρκία μια ώρα μετά το συμβάν στην Αρτέμιδα (στις 18:20 τελέστηκε το έγκλημα στην Αρτέμιδα, στις 19:30 εκδόθηκε εισιτήριο στο όνομά του για να ταξιδέψει στις 21:00 και στο ενδιάμεσο, στις 20:30, συνελήφθη). Στην κατοχή του βρέθηκαν 4 φυσίγγια των 9 mm και δύο πλαστές ταυτότητες Πορτογαλίας.
  • Η εγκληματική οργάνωση δρούσε, όπως προκύπτει από την μέχρι στιγμής έρευνα, σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά όχι στην Ελλάδα. Εμπλέκονται σε σοβαρά αδικήματα στις χώρες αυτές.

Οι «Ντάλτον»

Αστυνομικές πηγές σημειώνουν ότι τα θύματα της Λούτσας ήταν μέλη της εγκληματικής οργάνωσης «Ντάλτον».

Ο αρχηγός τους είναι καταζητούμενος και ένας από τους πιο γνωστούς φυγάδες παγκοσμίως. Οι τουρκικές Αρχές του «χρεώνουν» σειρά από συμβόλαια θανάτου και διακίνηση μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών.

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This