Υπεύθυνος ΚΔΑΠ για 9χρονο ΑμεΑ που ξέχασαν στο λεωφορείο: «Ήταν μόνο μισή ώρα»

Εκφράζει την λύπη του για το περιστατικό

Must Read

Μισή ώρα και όχι τέσσερις ώρες ξεχάστηκε ο 9χρονος ΑμεΑ μέσα στο σχολικό λεωφορείο σύμφωνα με τον υπεύθυνο του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης (ΚΔΑΠ) στην Θεσσαλονίκη.

Όπως ανέφερε ο υπεύθυνος – συνιδιοκτήτης του κέντρου, Βαγγέλης Οικονόμου, «είχαμε ένα δυσάρεστο γεγονός εχθές, κατά την προσέλευση των παιδιών στην δεύτερη βάρδια. Ένα παιδάκι έμεινε μέσα στο λεωφορείο για περίπου μισή ώρα. Το παιδάκι κοιμόταν μέσα στο λεωφορείο, ο οδηγός μπήκε μέσα στο όχημα, είδε το παιδί, το ξύπνησε, το έβγαλε έξω και συνέχισε κανονικά το πρόγραμμά του. Στη συνέχεια επιβιβάστηκε πάλι στο λεωφορείο και επέστρεψε σπίτι».

Σύμφωνα με τον υπεύθυνο, μετά τη λήξη της βάρδιας το Κέντρο ενημέρωσε τους γονείς του παιδιού για το περιστατικό, ενώ είχαν ήδη κινηθεί η διαδικασίες προκειμένου οι υπεύθυνοι του ΚΔΑΠ να καταλάβουν ακριβώς πως συνέβη το περιστατικό.

Δείτε βίντεο:

 

Το παιδάκι εξετάστηκε από ειδικό και είναι σε καλή σωματική κατάσταση, ωστόσο, είναι τρομαγμένο και σοκαρισμένο δεδομένου ότι είναι παιδί αυτιστικό και δεν μπορεί να επικοινωνήσει λεκτικά.

«Θέλουμε ειλικρινά από την πλευρά μας, και το ΚΔΑΠ και το προσωπικό, να μεταφέρουμε την μεγάλη μας λύπη για το γεγονός το οποίο έγινε. Το ΚΔΑΠ είναι μια δομή που λειτουργεί επτά χρόνια με περίπου 100 παιδιά και γίνεται τεράστιος αγώνας να είναι υποδειγματική αυτή η δομή. Το γεγονός μας θλίβει υπερβολικά, είναι κάτι το οποίο δεν έπρεπε να γίνει και οι υπεύθυνοι που υπάρχουν θα αναλάβουν τις ευθύνες που τους αναλογούν», τόνισε.

Σύμφωνα με τον κ. Οικονόμου το σχολικό λεωφορείο έφτασε περίπου στις 17.30 στον χώρο του ΚΔΑΠ και περίπου στις 18.00 μπήκε ο επόμενος οδηγός για να ετοιμάσει το λεωφορείο για το επόμενο δρομολόγιο και εντόπισε τον ανήλικο.

Δείτε βίντεο:

 

«Το παιδάκι κοιμόταν πίσω στο λεωφορείο και ο οδηγός τον εντόπισε όταν έκανε τον έλεγχο, κάτι το οποίο θα έπρεπε να έχει κάνει και ο πρώτος οδηγός και η συνοδός. Άμεσα κάλεσε μέσα στο ΚΔΑΠ για να έρθει συνοδός.

Το παιδάκι ξύπνησε, ήπιε νεράκι, έφαγε τα μπισκοτάκια του και στον προαύλιο χώρο κάναμε τις βόλτες μας και συμμετείχε κανονικά στις δραστηριότητες. Δόξα τω Θεώ το παιδί ήταν και είναι μια χαρά, κάτι το οποίο διαβεβαιώθηκε από όλους. Οι γονείς το παρέλαβαν κανονικά το παιδί και δεν ήξεραν ότι έχει γίνει κάτι, εμείς οι ίδιοι τους ενημερώσαμε για αυτό το οποίο έγινε», σημείωσε ο υπεύθυνος του ΚΔΑΠ.

«Πραγματικά λυπούμαστε για αυτό το οποίο έγινε. Είναι πάρα πολύ άσχημο και δεν έχει γίνει ποτέ ξανά στην δομή μας, καθώς προσέχουμε ακόμα και τις λεπτομέρειες και προτεραιότητά μας είναι η ασφάλεια», τόνισε ο κύριος Οικονόμου.

Για το περιστατικό έχει γίνει καταγγελία στην Αστυνομία η οποία έχει ξεκινήσει έρευνες για να διαπιστώσει πόση ώρα έμεινε το παιδί μέσα στο λεωφορείο, αν είναι τέσσερις ώρες, όπως είχε καταγγελθεί και έγινε γνωστό από τα μέσα ενημέρωσης ή λιγότερη ώρα.

(φωτογραφία αρχείου)

Δείτε επίσης:

Σοκ! Ξέχασαν 9χρονο με ειδικές ανάγκες σε λεωφορείο για τέσσερις ώρες!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This